Blu-Ray,HDDVD filmek egyéb formátumba való konvertálása
  • Balumann
    Hát én úgy tudom, a bluray filmek azért sokkal jobb minőségűek mint a tömörítettek. De most ez attól függ ki mennyire figyeli, ki mennyire van benne a témában. Valaki egy 128 kbps -es mp3 és audio cd között se hall különbséget.

A kamerák mindig fejlődnek tudtommal, biztos mindig újabb és újabbakat használnak a filmstudiókban. De a HD miatt nincs szükség fejledtebb kamerákra. Ha jól tudom a filmeket szalagra rögzítik (tehát alapvetően nem digitálisan), arról akár milyen méretbe felvehetik digitálisra, akár a HD 1080p-nél is nagyobb minősgbe. Gondolj arra, hogy a moziban mekkora a kép.
    Az új kamerák meg technikák lehetővé teszik, hogy a filmbe sokkal több effekt, hatás legyen, sokkal több mindent megtudnak valósítani. Ilyen szempontból van változás.
    Esetleg életlenebb, vagy ha rosszabb a felvétel akkor a szinek nem lesznek annyira teltek.

Ha nem olyan jó a kép, esetleg szemcsés vagy vmi másmilyen, annak több oka lehet;
    -az eredeti film is olyan volt, vagy csak az amiről felvették
    -a digitalizálás úgy sikerült, esetleg a digitalizáló nem volt megfelelő állapotban ,vagy ilyesmi.
    -az eredeti digitalizált anyag jó, de túl gyenge minőségű lett a tömörítés.

Lehet, hogy hülyeségeket írtam, majd valaki kijavít akkor remélem :) Filmtechnikában én nem annyira vagyok otthon, inkább csak hangtechnikában (de annál se a filmekkel kapcsolatban).