Blu-Ray,HDDVD filmek egyéb formátumba való konvertálása
  • netreg
    #205
    Sziasztok!

    A vinyók is meghalnak. Akkor aztán egyszerre tűnik el az a 1,5T. Minél nagyobb a vinyó, annál nagyobb az esélye, hogy nincs róla mentésed. Pl. az elmúlt 10 évben többször (8-10 esetben) egy egyszerű logikai (MS oprendszer NT/2000/XP) hibából kifolyólag feküdtek el hordozható/kivehető vinyóim. USB-s is. Sőt! Az még inkább. Találkoztatok már olyannal, hogy hirtelen azt írja egy partícióra, hogy nem olvasható, nincs formázva és akarod-e formázni most... Fizikailag nem lett baja egyiknek sem, de megizzadtam, míg visszaimádkoztam az adatokat különféle szuper mentő programokkal napok (!) alatt...

    Egyébként eredetileg azért akartam ide írni, mert szerettem volna megkérdezni tőletek, hogy ha én egy tetszőleges (általában .avi kiterjesztésű) filmet 1 CD-nyi (700M) méretűre akarok tömöríteni, akkor azt mivel tudom legsimábban elintézni. Közben rájöttem a válaszra, ha valakit érdekel:

    16 különböző programot teszteltem. A méret-minőség-sebesség-könnyű kezelhetőség prioritási sorrendben a következőket találtam legjobbnak:

    DVD-avi: FairUse Wizard 2
    avi-avi: Auto Gordian Knot 2.55 vagy Avi ReComp 1.5.1

    Remélem segített.