Külföldi munkákról......aki kiváncsi és akinek van benne tapasztalata.....
  • Gladiator
    #17
    én elég régóta nézegetek már mindenfele, mind tanulás, mint munka, mind pedig simán élet téren. eléggé külföld, meg világjáró mániás vagyok és már egész jó rálátásom van a dolgokra.
    szvsz a legjobb hely dolgozni dánia. nagy munkanélküliség van, külföldiek nélkül nem sokra mennének. nem az van, mint londonban, hogy kiszúrják a legkissebb fizetéssel a szemed, mer ha nem vállalod el, holnap úgyis lesz másik.
    volt már, hogy kimegyek újságot hordani 3-4000 ft-os órabérért, aztán kertészkedni még jobb fizetésért, de aztán bonyolódtak a dolgok és nem volt időm. most lerendeztem itthon a dolgokat és pont írt egy dán ismerősöm, hogy ha nincs jobb dolgom, kimehetnék dániába egy gyárba pakolászni. 4100ft-os órabér, heti 35 óra munka után már túlórát fizetnek. ha minden jól megy, akkor napi 30-40 papírt össze tudnék szedni és ennek csak a 8%-át kell leadóznom. a szállás naponta 4500ft. biztosításnak EU-nak hála, jó a magyar is.
    ez négy hetes meló. aki hosszabb időra menne dániába, annak azt javaslom, hogy ne koppenhágába, mer ott már munka nem nagyon van, inkább odensebe, vagy aarhusba. ott még az albi is olcsóbb, bár még mindig kegyetlen drága. egy pár négyzetméteres kolesz szobáért is elkérnek 60-70-et havonta. egy rendes albi már több 100ezer. mindenesetre szerintem ez a legjobb ország a közelben, ahol érdemes munkát vállalni. aztán lehet, hogy tévedek.