• Turdus
    Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, és hogy mennyit láttál a világból, de ismeretterjesztő filmet információforrásnak tekinteni elég balga dolog. Még BBC Élő bolygó sorozata (ami egyébként elég nívós) is beismerte, hogy stúdiófelvételeket és trükköket használt a készítés során, ergo nem a valóságot mutatta be (volt is botrány).

Mellesleg még régen néha megnéztem egy-két Spektrum és NG sorozatot, hát, köszönő viszonyban se voltak a valósággal. 5 részből 3 témaköréből konkrét ismerteteim voltak (nem érdemelték ki a az ismeretterjesztő jelzőt, az egyik a titkosításról szólt, na az úgy ahogy volt hülyeség volt), a maradék kettőt csak viszonyítani tudtam, de a hasonló színvonalat látva gondolom azok sem voltak mások. Ötletkeltőnek jók, de mint információforrásra hivatkozni rájuk... hát, nem is tudom.

Egyébként csináltak kísérletet, hogy totális hülyeséget adtak be ismeretterjesztő film formájában. A kísérletet 1990-ben itt magyarhonban is elvégezték, és az eredmény elkeserítő volt: 90% százalék elhitte a film mondanivalóját, annélkül, hogy utánnanézett volna.
    egy utalás az mtv oldalán a kísérletre