• Zocsi
    Nekem ez a cikk kicsit olyan, mintha kényszerű érvekkel próbálnának egy máig ismeretlen dolgot megmagyarázni. Oké, hogy qvantum fizika áll mögötte, de akkor is belemagyarázás jellegű. Túl bonyolult az egész... És nem azért mert nem értjük. Szvsz a természet és minden, ami az eddig ismert univerzumban létrejött az egyszerűségre törekszik. Persze erről is van egy elég bonyi elméletem, de azt most inkább nem osztanám meg. Alapjában véve a madár szeme hasonló felépítésű a miénkhez. Miből gondolják, hogy kvázi látják a hullámokat a madarak? Szerintem sokkal egyszerűbben működhet a dolog és több, mint valószínű, hogy nem a szemükkel látják. Egyszerűen az idegrendszerük lehet annyira érzékeny, hogy érzik a mágneses vonalakat, vagy csak az északot (ugyebár a Föld pólusának rotációja megkergíti a madarakat). Vihar idején alacsonyan szállnak a madarak, majd a vihar kitörése előtt kiszámítható időben el is bújnak. Vajon miért? Lehet, hogy a EM vihar túl "hangos" nekik?
    Érdekes módon sok ember (pl. én is) érezzük ha mondjuk bekapcsolod a tévét (CRT). Nagyon magas sípoló hangot hallat. Ez lehet szerkezeti eredetű, de az is lehet, hogy az elektromágneses tér teszi. Csak könnyen hozzá szokik az ember füle. Lusta népség az emberiség...
    Szóval túl sok itt a kérdés Mr. Kominis...

<OFF> Hajrá roliika, én veled vagyok! </OFF>