• mrzed001
    "Még mindig úgy gondolom, hogy a gyerekek ha megmagyarázzák nekik, hogy mit látnak, nem fogják azt a viselkedésmintát követni,
    már csak azért sem, mert 99%ban a családi mintákat követik"
    Na itt tévedsz egy akkorát mint a Ferihegy 2.
    NEM te neveled a gyereked, hanem a környezete.
    Jobb óvodában még pedagógus foglalkozik vele, rendre is neveli, aztán 1 év múlva ismét találkozik a gyerekkel és elszörnyed, hogy mi lett belőle, ki ez a köpködő, mocskosszájú kis bandita.
    Igen, mindössze 1 év az általánosban elég, hogy a jól nevelt gyerekből rossz legyen: alul fizetett tanár, aki általában ugyebár NEM PEDAGÓGUS, hanem CSAK egy 1.0-ás tanár (tisztelet a kivételnek), eleve félrenevelt osztálytársak akik hangadó és/majd követendő példa lesznek ... bizony, onnantól kezdve ŐK nevelik a gyereket, és nem te. Ha rossz osztályba került, vége.
    Láttam felnőttet akit komolyan terrorizáltak menő osztálytársai, láttam olyat akit kirekesztettek (én is ilyen voltam ... szerencsére ... mi jártunk a legjobban sztem), volt aki mindenáron meg akart felelni nekik, na az járt a legrosszabbul, azt BÁRMIRE rá tudták venni.
    Szóval ha eddig nem tudtad volna, ezért nagyon fontos, hogy milyen osztályba kerül általánosban a gyerek, mert nagyrészt ott dől el, hogy mi lesz vele, milyen lesz a jelleme. Ekkor a legjobban befolyásolhatóak külső tényezők által (osztályközösség, banda), és ekkor hallgatnak a legkevésbé a szülőkre (lázadó korszak).
    Ezek alaptételek gyermeknevelésből, jobb ha tudod.

"A másik dolog pedig a gének terjesztéséről : ha úgy van, akkor ennyi erővel nekünk se legyen gyerekünk, mert bármelyikünkben ott lehet az a gén, ami homoszexualitást okoz."
    (valamilyen szintű) Hajlam alakulhat ki ugyebár a génkészletek elegyedéséből (ha szülőknek és nagyszülőknek sem volt rá hajlamuk, akkor eléggé icipici a valószínűsége genetikailag, persze apró mutációk bármikor előfordulhatnak, ezt hívják evolúciónak ... ha életképesebb, fentmarad, sőt szaporodik, ha életképtelen elpusztul).
    Mellesleg nincs ezzel semmi probléma. Mindössze ne szaporodjon, mint ahogy Dawn kórosokat és egyéb genetikailag komolyan sérült személyeket sem kell erőszakkal szaporítani (mivel az emberi génpool komoly károsodásához és degenerációjához vezetne ... az "isteni 4%"-ot már páran így is csak "isteni 3%"-ként emlegetik).
    Ismétlem maram: Evolúciótudatosság !