nickb#21
Lehet hogy csak így akarja kimagyarázni magát a rossz eladási mutatókból, de valamennyire igaza is van. Nekem nincs konzolom, nem vagyok nagy játékos se, de ha én egy pl egy ps3-at vennék amihez gyűjtögetnem kéne egy darabig akkor nem forrasztgatnék rajta meg hasonlók. Pc-n viszont feltelepítek valami emulátort vagy eleve csak felmegyek egy torrentes oldalra és letöltöm a játékot ami fel van törve és kész. Ha nem megy akkor meg nem. Nem kockáztatok semmit ellenben konzolbuherálással.
"Sokan letöltik. Ez van. Nem kötelező játékot készíteni. Ezen már úgysem tudnak változtatni." Igen az ilyen hozzáállásúak töltik le, akik azt mondják hogy "ez van", úgy gondolják hogy ez normális, alanyi jogon jár mindenkinek az ingyen játék. Azért ha a te főnököd azt mondaná hogy ebben a hónapban nem kapsz fizetést és ha nem tetszik el lehet menni máshová te is mérges lennél. Nyilván nagy bevételek lehetnek ha a játékfejlesztők ilyen óriási kalózkodás mellett is képesen talpon maradni, de azért 1-1 játék évekig is készülhet, egy kisebb cégnek évekig ki kell húznia az előző játék eladásaiból.
Nem kioktatni akarok, én se vagyok szent de úgy érzem a legtöbb ember nem veszi figyelembe hogy egy játék is egy termék amit valakik sok munkával csináltak meg, ugyanúgy mint a kenyeret a boltban vagy a ruhát ami rajtunk van. Csak ezekért fizetünk is, és ha mi dolgozunk elvárjuk hogy megfizessenek érte.