• nipponia
    Egyet kell értenem Sirpalee-val, nem feltétlenül a kalózkodás határozza meg egy játék bukását. Persze biztos közrejátszik. De szerintem (én véleményem, én így látom saját tapasztalatomból) az emberek többsége unja már hogy fél órát azzal tölt hogy beállítja a játékot a "normális" futtatáshoz. Nekem egy játék szórakozást, kikapcsolódást nyújtson, ne pedig azzal való tökölést hogy "nem jó videókarim hozzá" "nincs elég memóriám" "jaj istenem nincs helyem hová is telepítsem azt a 1x gigát" "újra kellett raknom a gépemet, most tökölhetek azzal hogy a patcheket újra felrakjam vagy leszedjem" "multiban csal a sok béna játékos" "egy óra játék után swappol a rohadt vinyó és beszaggat a játék" stb. Erre jó a konzol, naná hogy inkább azon játszom, mert berakom a lemezt és annyi. Persze azt aláírom, stratégiát CSAK pc-n játszom. Persze azt mindig hozzá kell tenni gondolatban, a pc-t NEM játékra találták ki, a konzolt meg igen.
    Konzolon is van kalózkodás, szerintem ugyanannyi mint pc-n. De mégis meg lehet nézni az eladásokat. Magasan túlszárnyalja a pc-s eladásokat. Hiába volt egy héttel előtte letölthető a gta4, milliós példányszámba adták el a megjelenés napján. Vagy a halo3, gears of war, stb. Mert bírtak tartalommal, nem csak összecsapták egy jó grafikus motor alá a játékot. Mert a crysis igenis gyönyörű játék. Na de ekkora géppel??? Sokkal jobban is meg lehetett volna oldani ha akarják. Nem, nem vagyok programozó. De meg lehet nézni a MAGYAR fejlesztésű Nexus játékot. Abban az időben etalon volt a grafikája abban a stílúsban. Magasan ütött mindent. Szerintem még a mai szemmel is szép. Egy KÖZEPES gépen!!! A titka annyi volt, a srácok leültek és normálisan programoztak.
    Annak meg akinek "normálisan" megy a crysis, annak örülök. Komolyan, minden irigység nélkül mondom. Én sosem fogok annyit költeni a gépere, mert beláttam, nem adok arra évente 100-150 ezret hogy a következő év játékával normálisan tudjak játszani (ez alatt azt értem, amiként a fejlesztők elképzelték grafikailag, nem pedig minden minimumon). Vettem egy konzolt, és megspórolom a pénzt. Veszek belőle játékot hozzá például.

Én ezzel nem akartam és akarok semmilyen viszályt okozni a két tábor között. Nem akartam senkit megbántani. Ez csak az én nézőpontom. Ha a hozzászólásom alapján vitát kezdeményeztek, abból én kivonom magam, közöm nincs hozzá. És a "mekkora egy barom vagy" meg hasonlókra sem reagálok, feleslegesen koptatják ezzel a billentyűzetet vagy keménykednek. Csak uncsi már, hogy minden kiadónak és fejlesztőnek akinek bukott a játéka pc-n, állandóan a kalózkodást hozza fel okának. Uraim, meg kell tanulni jó játékot csinálni.