• Benedekco
    Már megbocsáss, de egy oprendszernél nem az a legfontosabb, hogy hogyan is néz ki! Elsődleges a stabilitás és alapvető feladatok kiszolgálása. Sztem pl már a w98-ban is rengeteg felesleges program ott volt (pl a régi win 3.1-es filekezelő ami csak 8+3 karakteres fileokat kezelt), egy "mai" WinXP paintjében ugyanazok a bugok benne vannak mint annak idején a win3.1-ében. Szerintem ez vicces. Én úgy gondolom, hogy egy alapvető operációs rendszernek nem kéne többet adnia mint egy egyszerű kezelőfelületet (amit akár már telepítés közben skin-elhetnél előre beálítottakkal, de ha akarod aztmondod ne legyen és nincs felesleges erőforrászabálás), egy jólműködő biztonságos filerendszert, normálisan kezelni a legújabb hardvereket is és a régebbieket is és biztosítani egy egységes felületet amire a programozók támaszkodhatnak és írhatnak alá progikat. Ezek felett legyen képes telepítéskor megkérdezni, hogy szeretnél-e piszkálni install alatt, vagy esetleg nem illetve milyen alap programokat szeretnél mellékesen telepíteni. Én pl. a directx-en kívűl semmilyen progit nem telepítenék ami mikrosoft-os, mert mindent kiütöttem más általában ingyenes progival. Az Én xp-men jelenleg le vannak tíltva a témák és ez nem azt jelenti, hogy a win98 téma van fent, hanem azt, hogy nincsenek témák(a szolgáltatás alapból tíltva). Nekem ez nyújt letisztúlt egyszerű képet. Nem szívesen váltok Vista-ra, nem igazán lenne rá szükségem... sajnos lustaságomnak és játékszenvedélyemnek köszönhető, hogy a mai napig windows-t használok. De mikor majd minden kötél szakad és nem mehet tovább az XP (mert Vistára kényszerítik az embert) akkor jöhet a Linux. Mellesleg Engem sosem segített ki a bajból a win help-je.