• arrakistor
    elmondom miért utálom a visztát:
    - Irtózatos gépigénye van:

-900 Mhz : mi a rossebnek neki 900 megaherc, amikor a feltört verziója -az nLite Vista simán elfut 233-as procin is??? jóllehet ma, a core2-esek korában ez már nem számít, de nekem speciel akkor sem kéne core2 ha fizetnének érte , de még P3-as processzor SEM., nadehogy csak az oprencer megzabáljon 900 megahercet az egy kicsit sok.,
    -512 Ram : mi a fenének 512 ram?, jóllehet ma a giga ramok idején már nem számít, de miért zabál meg csak az oprencer 512 mega ramot??? ( mikor az nLite verziója simán elfut 256 rammal is) !)

- Irtózatosan lassú:

apám gépén, ami nem nevezhető éppencsak "VistaReadynek" : 1,6-os Centrino-n fél giga rammal, és egy 64 megás ATI kártyával.. kereken 5 óra volt a natúr installja (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

- Irtózatosan nagy:

15 gigás partíciót követel és gyakorlatilag semmivel több program nincs benne mint egy alap XP-ben, ami tized (!!) ekkora helyen van rajta. Azt már nem is említem, hogy DVD-n van és hogy blabla ma a DVD-k korában ... ez mit számít, de az én LiveCD-s nLite Visztám az egy MINICD-n (!!!!) van rajta 200 (!!) megabájton (!)

ehhez képest, olyan gyenge fícsöröket tud csak felmutatni, amiket már majdhogynem egy nLite visztára is rá lehetett volna húzni, kivéve az Aero-t de még azt is rá lehetett volna tenni jóval , de jóval kisebb gépigényre.
    Pl.: GeForce MX440 64 mega VRAMmal, egy 800-as gépre, 256 rammal...

És ami a lényeg, amiért utáljuk , ( mert ez idáig még különösen nem izgatna, ugyanis egyszerűen leszarjuk és nem használjuk) de az hogy MÁTÓL ez legyen a sztenderd, a trendi, és az alap az újonnan eladott gépeken és ehhez kéne igazodniuk a szoftvergyártóknak, majd végül a júzereknek is, az már viszont több a sokknál. Nos ezért útáljuk.