Fejlesztő: 1C Company: Ino-Co

Kiadó: Paradox Interactive

Magyar Majesty 2 blog     | | | |     Hivatalos honlap     | | | |     Hivatalos fórum     | | | |     Demó letöltése

Hivatalos megjelenés: 2009. szeptember 18.

• Pio
    Tegnap már gyanítottam, hogy miért nem épít több tornyot, de biztos ami biztos rákérdeztem.
    Az első részben mindig ha leépítettél egy épületet akkor a következő ugyan olyan épület építése drágább lett.
    Erre azért volt mindenképp szükség az "egységgyártó" épületeknél ebben a játékban, mert itt nem úgy van, mint a többi RTSben, hogy ha több mondjuk tankgyárad van akkor ha sok a pénzed gyorsabban gyárthatsz de nem gyárthatsz többet, mint az, akinek csak egy tankgyára van és ennyi, hanem itt minden egyes guildben legfeljebb 4 hős lakhat, tehát ha nem korlátoznák az építkezést, akkor nagyon sok hősöd lehetne ha sok a pénzed. Ezért kitalálták, hogy minden egyes guild megépítésével nagyjából duplázódik az adott guild ára. Ez egyrészt jó megoldás a fenti dologra másrészt ennek hála nincs agyatlan massolás a játékban, hanem változatos hősöket érdemes toborozni (ennek a party rendszer bevezetésével szerintem még nagyobb szerepe lesz). Aztán ezt a rendszert általánosították, hogy ne lehessen semmiből nagyon sokat építeni (például azért, hogy ne lehessen betornyozni :) ) és az összes többi épület is drágul, de azok sokkal kisebb mértékben.
    Ez a rendszer marad a második részben is. Hogy milyen mértékben és hogy mennyit variáltak rajta azt nem tudni, az egyetlen infó annyi, hogy az első őrtorony 170 gold a második pedig 230.