arrakistor#65
Nos megvan , remek kaptam egy másik bővebb választ is:
-UAC, Windows 2000-től kezdve eléggé szájbarágósan meg lehet határozni a júzerek jogait, mindenféle gagyi és idegesítő UAC nélkül is, lásd még : secpol.msc és gpedit.msc
-Aero, ... lásd előző hozzászólásom...
-Sandbox-os IE, oda ne oldalazzak
-Sidebar, pff Win98-ra is létezik kb. 10trillió sidebar bottombar stb. még olyan is ami MacOSX-es külsőt kölcsönöz neki
-DX10, jó volt köszönjök de minek? majd esetleg ha készül rá játék is és főleg hardver ... akkor bisztossan nattyon fokjuk élvezni
-ReadyBoost, pfff
-ReadyBoot, pffffff, xpre létezi úgy 20billióféle tweak és egyéb cicoma 5 éve
-új minőségesebb hangrendszer (alkalmazásonként szabályozható hang, igaz ehez ki kellett vágni azt a dsound-ot ami, Win98/NT4 óta velünk van és rengeteg instabilitásnak volt a forrása), erre tényleg nem tudok mit mondani, valóban hasznos dolog, nekem is egy linux használata során esett le hogy ez mekkora 5let úgy 4 éve, viszont kár hogy most ez az új hangrendszer nem kezeli a régi jó Half Life 2 és Doom3 jól megírt 3d-s hangjait és egyéb más kompatibilitási gondok okozója ...
-normális új Autorun, mi a normális? én kizárólag a TC startup-guard nevű pluginjét használom az ilyen autorun fasságok beállítására, ami a registrytől kezdve az indítópultig mindenhonnan kiszedi, vagy éppen belerakja a fasságát
-gyorskeresés, oda ne oldalazzak, én egyetlen desktop OS beépített keresőjét nem használtam még, kizárólag a TC keresőjét (még Linuxon is (!))
-új Explorer (nem IE), pássz.. XP-re is megvan a Visztás explorer ... a P2-es gépemen, más kérdés hogy én ki szoktam lőni a faxba
-új átgondoltabb Start Menű, ha nem lőném ki az egész explorert a p*csába akkor még talán használnám is
-összeomlik a videókártya driver már nem kék halált látsz csak egy üzenet az alsó sarokban, hasznos. bár kék halált én így se láttam már vagy 5 éve
-Superftech, ez az indexelés akar lenni? mert ha igen akkor annak se volt sok értelme
-ütemezett defrag a háttérben, ütemezni is lehet bármit Win98-tól kezdve
-új hálózati központ (hálózat topológiával), Win98tól kezdve van kb. 32469378417536 hálózati program a legkülönfélébb perverziókra
-aki használja új sokkal kényelmesebb és magasabb funkciónalitású ütemező, oda ne oldalazzak
-Task Manager hasznosabb infokkal tud szolgálni, mint az eddigiek és tud szolgáltatás(ok)ról folyamat(ok)ra ugrani és fordítva, hát elvégre... ha valaki ezért tesz fel Visztát annak begratulálok mikor ott a "Process Explorer" WinAll-ra és annak még a Viszta Taszk Menedzsere is begratulálhat
-Virtuális könyvtárak (elmentett keresés, dinamikus összeállításuak). nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?
Összegezve ezért a néhány nyamvad fícsörért és eléggé kérdőjeles funkcionalitású beépített sz*rokért 15 GIGA (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) partíciót KÖVETELNI , már a pofátlanság teteje !!!!!!!!!!!