121
-
#81 De most miért baj ez? Az 1.0 usereknek jó ha van. Ha meg értesz hozzá akkor kikapcsolod 1 perc alatt. Úgy írtad ezt a kommentet mintha nem lehetne kikapcsolni.
Egyik megoldás sem olyan nehéz. -
BlackRose #80 Nem tudom, de alapj'ban Windowsot nem igen lehet nem admink;nt használni mert nagyon sok minden csak úgy működik. Ki itt a hibás? A másik dolog meg ha admin akarok lenni akkor admin akarok lenni és mi itt a gond, a saját gépem legyen a saját felelőségem. UNIX-on ha akarsz root lenni akkor root vagy ha nem akkor nem és kész. Senki sem rágja a pofádba, hogy hogyan használd a gépedet egyszerűen megvan, hogy mire szolgál a root és mire a többi user model. Az UAC egy nagy kalap szar, nem megoldás csak még egy probléma. Ehelyett a Windows-ot úgy kellett volna csinálni, hogy ne legyen az ember admin rajta ha nem muszáj. Nem a userek a hibásak, hogy mindég adminként vannak a rendszeren, különben ha admin akarok lenni akkor nem azért vagyok admin, hogy a gép okoskodjon, hanem azért mert admin akarok lenni. Különben a Vista egy viszonylag modern OS csak mint ahogy Ballmer is mondja... NEM KÉSZ. :) gondolom az UAC is sokat fog még változni... -
tomcsa4 #79 Ja a pöcsfejet ne vedd magadra. Nem neked szólt! -
#78 Ezzel a kommenteddel csak magadat égeted be mert tisztán látszik hogy fogalmad sincs miről hadoválsz. :) Ha valamihez nem értesz akkor ne szólj hozzá! -
#77 Ez ok. De most nem erről volt szó. -
A1274815 #76 "-UAC,
Windows 2000-től kezdve eléggé szájbarágósan meg lehet határozni a júzerek jogait, mindenféle gagyi és idegesítő UAC nélkül is, lásd még : secpol.msc és gpedit.msc"
Az UAC nem a userek miatt szűletett, hanem azoknak, akik ha kellett, ha nem adminként használták a gépüket.
"-ReadyBoot,
pffffff, xpre létezi úgy 20billióféle tweak és egyéb cicoma 5 éve"
Ez nem tweak progi ami úgy gyorsít hogy ki szed drivereket, ez memória cachet használ, látszik hogy nem tudod miről írsz csak jó dobálózni vele.
"-Superftech,
ez az indexelés akar lenni? mert ha igen akkor annak se volt sok értelme"
Az indexelés az gyorskeresés, újabb ékes bizonyíték a Vista-s ismereteid mérhetetlen nagyságáról. Az indexelésnek a gyors kereséshez van köze ez amolyan inteligens cache féle.
"-Virtuális könyvtárak (elmentett keresés, dinamikus összeállításuak).
nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?"
Milyen jó, hogy záró jelben odaírtam miaz, erre jösz nekem hülyeségekkel
Ha vitázol és érvelsz legalább nézz utánna dolgoknak. -
#75 Igazából jó pár hónapja nem nagyon van kompatibilitási gond sem. Ha eltekintünk az egzotikus hw gyártók termékeitől. Persze van pár lusta dög cég aki nem ír de hát az már nem a vista baja. A felhasználói programok/driverek szintjén már egyáltalán nem jellemző. -
#74 Ja és mielőtt én lennék itt a ms bérence: Napi szinten Mac Os X-et (előtte Ubuntut) is használok. És egyikre se mondanám hogy szar. Mindegyiknek megvan a maga előnye és gyengéje. Csak rajtad múlik melyiket veszed meg/rakod fel. Ha rosszul választottál ne itt sírj. Minden új windows megjelenésekor sírtak a népek mint a fürdős... Aztán érdekes módon mikor jött a következő mindíg az előző volt az etalonjuk. Lásd xp: Mindenki köpködte anno most meg az "xp a legjobb, az jó nekem" stb stb. Annyira nevetségesek vagytok. -
tomcsa4 #73 Zsoltika, ez azért van, mert XP az új HW-ket támogatás nélkül nem tudja kihasználni. Mint anno a sok pöcsfej, aki P4-re Win 98-at rakott fel, aztán meg lestek miért lassú a cucc. Talán mert kurvára nem használja ki? P35 és a megfelelő nVidia lapkakészlet (6xx) már nem is támogstja Win 98at, igaz 10 év távlatról van szó. Ha megszűnik az XP támogatottsága (és a párhuzamosítás miatt meg fog, sőt már most megszűnt) akkor Vista gyorsabb. XP-ben a párhuzamosítás vacak, gyenge szar. Engem nem érint, nekem egymagos CPUm van és lesz is. -
tomcsa4 #72 Ja és ha valaki meggyanúsítana, hogy nem is ismerem, nem is használtam soha BERYL-t, igaza van. Annyit használtam, mint Ti Vistát. -
FoodLFG #71 A vista nagy baja, hogy kevés újítást tartalmaz. És még kompatibilitási problémák is vannak (ami csak részben az MS hibája)
De úgy egyébként nagyon jól használható rendszer.
Én a jobb keresést hiányolom az XP-ből és ezért használok vistát. Meg pl vistán nem kell SATA vinyókkal szenvedni. Felnyomom, azt kész, kevesebbet kell állítgatni, kényelmesebb.
(ja meg a C&C 1-et tolom rajta ikszpés peccsel) -
tomcsa4 #70 Arrakistor és más Linux majmolók, áruljátok már el, ki a tetves faszt érdekel a BERYL? Érdekel valakit? Az felhasználók 1%-át kb? Vagy még annyit sem! Állandóan ezzel jöttök, unalmas. Baszki, ha a cégnél Windowsos gép van, Windowson programokkal, akkor otthon meg a laptopra is azokat fogod feltenni. Azért még vágjátok, hog sok munkahely, illetve sok ember Wintől függ? Remélem... -
#69 Hát izé.. Most raktam fel a Vista+Sp1-et Hp Compaq NX8220-ra (Pentium M 1.86 Ghz, 1gb ram, Mobility X600, 80Gb vinyó -mai szemmel tényleg nem egy tápos gép) és szarrá alázza az xp-t sebességben. Akku idő is kitolódott legalább 10-20 percet aero-val! Most akkor hogy is van ez fika májszterek?
Régi gépemen Pentium D805@3ghz 2gb ram 7800Gt simán futott játékokkal is (igaz itt a geforce driverek miatt volt fps esés mivel a gef7-re nem nagyon erőlködtek már csak a 8-ra). Igaz akkoriban még bugzott rendesen a driverek miatt de pár hónap alatt össze tudták rakni normálisra.
Mostani gépemen meg C2Q 6600 4gb ram 8800gts a 64 bites változat is hasít mint a szél. Xp-nél sokkal gyorsabban megy. És ezek tények! És most akkor írkáljátok a sok baromságot hogy az aero így lassú meg úgy szar. Hát mikor kijött anno tényleg gáz volt de rá 4-5 hónapra már összerakták rendesen és azóta rendesen használható(bár hibák tényleg maradtak benne dögivel, de a nagyokat hamar megoldották). Sp1 óta viszont nálam hiba nélküli, pedig napokat megy kikapcs nélkül. -
bakagaijin #68 -Virtuális könyvtárak (elmentett keresés, dinamikus összeállításuak).
nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?
Szerintem ez valami olyasmi, hogy összeállítasz egy komplex keresést, lefuttatod és az eredményeket nevesítve elmented, hogy legközelebb is meglegyen. Mondjuk ezt a TC is tudja, olcsóbban és kevesebb helyen, a load/save gombra tessen kattintani :). -
arrakistor #67 hát ezaz.. pont itt a lényeg, hogy hogyan akar a Microsoft ebből profitálni? a home lúzer az letorrentezi, vagy a szomszédtól kölcsönkéri a letorrentezett DVD-t, HA egyáltalán érdekli... a Business meg a Marketing menedzsment osztály meg a céges részleg meg a vállalatok meg nagyívben tesznek rá, egyrészt mert nem kell nekik a 3d-s interf*sz másrészt mert "nem kompatibilis", harmadrészt, mert "nem tud integrálódni az infrastruktúrába".. magyarán nem fognak érte adni egy tiplákot sem. magyarán ki az akinek kell egyáltalán?
maroknyi deszktopb*zit meg direktx 10-esen élvezkedőt leszámítva... akik ha meglátnának egy rendes BERYLt zokogva dobnák le a gépüket az emeletről... -
bakagaijin #66 Nemtom, én kb négy-öt évvel ezelőtt vettem egy XP-t, alapvetően a játékok miatt, másra nem is használom azt a partit. Minek csengessek ki még egy köteg pénzt Vistára? DX10 miatt? Amivel játszom az nem is támogatja, de a legtöbb esetben nem lehet megmondani, melyik 9-es melyik 10-es és nem photoshoppal készült :P. Pár éves játék postaköltséggel 3000Ft alatt (ebay, amazon marketplace, kb egy-másfél év után megy le az ár, vagyis gyorsan). Most őszintén, minek Vista?
Irodai laptopon is XP fut: a VNCt, emacset és Firefoxot az is elhúzza :). 3D-s interface irodában meg kell a halálnak. -
arrakistor #65 Nos megvan , remek kaptam egy másik bővebb választ is:
-UAC,
Windows 2000-től kezdve eléggé szájbarágósan meg lehet határozni a júzerek jogait, mindenféle gagyi és idegesítő UAC nélkül is, lásd még : secpol.msc és gpedit.msc
-Aero,
... lásd előző hozzászólásom...
-Sandbox-os IE,
oda ne oldalazzak
-Sidebar,
pff Win98-ra is létezik kb. 10trillió sidebar bottombar stb. még olyan is ami MacOSX-es külsőt kölcsönöz neki
-DX10,
jó volt köszönjök de minek? majd esetleg ha készül rá játék is és főleg hardver ... akkor bisztossan nattyon fokjuk élvezni
-ReadyBoost,
pfff
-ReadyBoot,
pffffff, xpre létezi úgy 20billióféle tweak és egyéb cicoma 5 éve
-új minőségesebb hangrendszer (alkalmazásonként szabályozható hang, igaz ehez ki kellett vágni azt a dsound-ot ami, Win98/NT4 óta velünk van és rengeteg instabilitásnak volt a forrása),
erre tényleg nem tudok mit mondani, valóban hasznos dolog, nekem is egy linux használata során esett le hogy ez mekkora 5let úgy 4 éve, viszont kár hogy most ez az új hangrendszer nem kezeli a régi jó Half Life 2 és Doom3 jól megírt 3d-s hangjait és egyéb más kompatibilitási gondok okozója ...
-normális új Autorun,
mi a normális? én kizárólag a TC startup-guard nevű pluginjét használom az ilyen autorun fasságok beállítására, ami a registrytől kezdve az indítópultig mindenhonnan kiszedi, vagy éppen belerakja a fasságát
-gyorskeresés,
oda ne oldalazzak, én egyetlen desktop OS beépített keresőjét nem használtam még, kizárólag a TC keresőjét (még Linuxon is (!))
-új Explorer (nem IE),
pássz.. XP-re is megvan a Visztás explorer ... a P2-es gépemen, más kérdés hogy én ki szoktam lőni a faxba
-új átgondoltabb Start Menű,
ha nem lőném ki az egész explorert a p*csába akkor még talán használnám is
-összeomlik a videókártya driver már nem kék halált látsz csak egy üzenet az alsó sarokban,
hasznos. bár kék halált én így se láttam már vagy 5 éve
-Superftech,
ez az indexelés akar lenni? mert ha igen akkor annak se volt sok értelme
-ütemezett defrag a háttérben,
ütemezni is lehet bármit Win98-tól kezdve
-új hálózati központ (hálózat topológiával),
Win98tól kezdve van kb. 32469378417536 hálózati program a legkülönfélébb perverziókra
-aki használja új sokkal kényelmesebb és magasabb funkciónalitású ütemező,
oda ne oldalazzak
-Task Manager hasznosabb infokkal tud szolgálni, mint az eddigiek és tud szolgáltatás(ok)ról folyamat(ok)ra ugrani és fordítva,
hát elvégre... ha valaki ezért tesz fel Visztát annak begratulálok mikor ott a "Process Explorer" WinAll-ra és annak még a Viszta Taszk Menedzsere is begratulálhat
-Virtuális könyvtárak (elmentett keresés, dinamikus összeállításuak).
nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?
Összegezve ezért a néhány nyamvad fícsörért és eléggé kérdőjeles funkcionalitású beépített sz*rokért 15 GIGA (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) partíciót KÖVETELNI , már a pofátlanság teteje !!!!!!!!!!! -
BlackRose #64 Hírportálon az ember általában hírt vár... :) ezt már minden félig hozzáértő még a Vista születésénél tudta. Még szép, hogy Pityu bácsi (Steve) is most nyilvánosan elmondta. :) Persze nem csak az a baj a Vist§val, hogy WORK IN PROGRESS, hanem pl. az is, hogy maga a dev és főleg a test folyamat nem éppen a legmegfelelőbb (pl. az UI konzistenciája amit grafikai tervezők kell, hogy ellenőrizzenek kimaradt) de néhány más apróságot is még csiszolni kell. Az SP1 sem sokat javított ezen, gondolom azért is mondta most Ballmer amit mondott. -
Polllen #63 Hja és ez mi?
"Az automatikus frissítés pedig továbbra is hiányzik, ezt az elkövetkező hetekben pótolják majd." - én update-ről automatikus frissítésként szedtem le sp1-t...2 nappal ezelőtt...
-
Polllen #62 Mindhátom topicban beírtak nagyon sokat, csak soha se olvasod el...a szűklátókörüség átka...:D -
#61 Ezt a Visztát alapból elkurták, nem kicsit... nagyon. Én semmipénzért nem raknám föl, maradok az XP-nél. Hogy miért? Mert ami játékok nekem meg vannak, azoknak fele nem fut Vistán. Meg nagy gép kell hozzá, hogy ne legyen lajhár lassú. Most meg lehet kövezni, de nekem ez a véleményem:P. -
arrakistor #60 csak azt a választ kaptam, hogy a Viszta egyetlen fícsöre az AERO, amit már idáig is tudtam, de erre két választ is adtam, háromfele bontva, tömören:
az egyik hogy 10szer akkora gépigény miatt, mint amekkorára az AEROnak normál körülmények között szüksége lenne, se én se az a 810 millió júzer nem fog gépet venni és/vagy Visztára váltani, amikor sokkal kisebb gépigény mellett is tud sokkal királyabbul kinéző BERYLLes Linuxon élvezkedni, ha éppen ez a perverziója.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az emberkének van egy 500-900 megaherces gépe 256 mega rammal és vagy 64 mega GíForsz MX-szel majd ráhúz egy BERYLes Ubuntut és utána egy Visztab*zi lecuppantja magát ha meglátja és sírva eloson összezúzni az egész 4 gigaherces gépét visztástul -
#59 Akkor elég szelektiven olvasol. Itt pl a kérdésed után (~#84) 2 hozzászólással már írtak választ...:) -
arrakistor #58 szabad a gazda: a Mikroszoft olyan szinte telekulázta trójaival, hogy még a legkeményebb kalózkrekkerek se tudják belőle kiirtani ezért nyomják ennyire és ezzért nyomatják a sok nagyfejű visztanyalcsis ari18-asokkal hogy az ilyen mszp-szdsz meg 3/3-as komonista megfigyelőkormányok mindenkiről mindent tuggyanak mint a hajnali szél Horváth Csárli dalába -
arrakistor #57 azért végre nekem is elárulhatná valaki mivel tud többet a Viszta?? immár vagy 3 topikban is megkérdeztem de válasz még nem érkezett rá... -
error85 #56 "Minden szélsőség alapja az emberi butaság!" érted..... -
echo #55 sok újdonságot nem mondott ezzel. nem véletlenül tarolt a szaklapok év csalódás díjainál a vista :) -
#54 Na látom a sok divatfikász, Anti MS és társai megint ide öntik a lelküket... :D Én csak röhögök rajtatok és vígan használom a Vista-t lassan 1.5 éve! Ti csak maradjatok a 7 éves Windows eXPired mellett.
Ballmer csak azért mondja ezt, hogy a sok fikamesternek örömet okozzon, látjátok gondol ő rátok is és mégis fikázzátok ;) -
pasi29uk #53 Amikor progmatra jartam anno nem meglepo mondon nem volt eleg ha a progi megoldotta a celfeladatot, attol meg kaphatott valaki akkora egyest hogy kilogott az indexbol ha nem volt jo a futasideje.... -
sathinel #52 Itt ne azt nézzétek hogy linux-win fikázás megy, hanem meg lehet csinálni szép látványos hardveres felületet kis vason is. Nehogy már elhiggyétek hogy csak 8800 Gt meg 4 giga memória kell hogy jól fusson egy oprendszer felültete. -
sathinel #51 És vasról ennyit:
Eee PC igaz linux de meg lehet nézni kis vason hogy működik. 2 giga memória, 8600GT, és egy x2-es alatt meg el lehet képzelni mennyi erőforrást eszik. meg lehet csinálni? igen akkor nehogy megmagyarázza már valaki hogy azért eszik sok hardware-t a vista mert a felülete túl bonyolult.
csak hogy komolyabb vason mire képpes:
ubuntu world of warcraft
i love it -
sathinel #50 még mindíg nehéz elfogadni hogy az MS vezérek is beismerik hogy gondok vannak vele? Látod amit írtál pont azt erősítetted meg amit írtam:D Erről beszéltem. Hiába mondja még az MS is azt amit mások, te nem hiszed el így sem:D
A másik amit felhozol hogy a vas gyenge, akkor lehet megnézni miket magyaráztak a fejlett grafikáról, stb ami miatt lassú. Ajánlom a Beryl, compiz dolgait megnézni, és rájössz lehet fika hardware-ből is nagyon csicsás használható felületet csinálni. + szintén elismeri az MS hogy a sebességével, stb gondok vannak.
Mielőtt nekem esel miket írtam olvasd el megint a cikket, hogy most kik nyilatkoztak. Nem ők adják ki, és írják? 20 évesen ennek azért már le kéne esnie. -
Mcsiv #49 Igaz, Ballmer akkor éppen nem ugrált úgy mint egy majom,
de máskor igen: http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=related
:D -
arrakistor #48 "3.Nem a MS feladata a driverek megírása a Vistára,hanem a gyártóé"
Na ja.. a gyártók viszont nem véletlenül sz*rnak vastagon a Visztára és az arra való driver fejlesztésekre, mikor még idézem:
"Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista"
és ezt a gyártók legalább annyira tudják, mint én , vagy a Ballmer. -
oneman #47 május 19.-én előadást tart a Corvinuson :) -
willcox #46 Baromarcú Ballmer biztosan nem ugrált és rohangászott (mint többek között a pista bejelentésénél is), mint egy egy idióta majom, amikor ezt mondta. Pedig úgy lett volna stílusos. -
#45 Jogos - k*vára nem kéne megborulni emiatt a VISTA upgrade miatt,
ha neked nem kell - akkor nem teszel és kész - aztán ezért nem kell kifutni az utcára.
A Linux is egy megfelelő alternatíva ócskább gépekre.
Nekem 3 gép van a háztartásban jogtiszta visták - minden makulátlan tökéletes,
ezt ahhoz fűzném, hogy szar rendszer.
A driverek - nos a vistát szidni a driverek miatt legalább olyan okos mint
a Linuxot szidni a Photoshop hiánya miatt - nagyon tehet róla ám. -
Ari18 #44 "Tehát aki olcsón tud csak anyagi helyzete miatt vásárolni, vagy épp olyant sikerült vennie ami nem megy akkor az le van szarva."
Te most miről beszélsz?
Hol írtam én hogy mindenki rakjon fel Vistát? vagy azt kell felrakni?
Akinek gyengébb gépe van az használjon XP-t.
-
Ari18 #43 Az én felfogásommal van a baj? gratulálok.Azért mert,nekem megfelel valami akkor már hülye kis 15éves vagyok? Nem hinném,hogy te sokat használtad a Vistát.Úgy látom ez már divat,hogy fikázzuk.Nem baj ez volt az XP-vel is.
A politikát meg inkább hagyjuk.
Elárulom neked,20éves leszek 26.-án.
Most már le lehetne állni. -
pasi29uk #42 Sajat tapasztalatom alapjan a magyar kis- es kozep vallakozasoknal nem hemzsegnek a celgepek. Kivetel persze mindig akad mint pl. egy dell nyomtatoszerver a maga NT-jevel jol elvan.
De jellemzoen (ha a sajat szakmamra gondolok) egy geprol fut a szelesformatumu nyomtatas es szkenneles, DTP szoftverek, es meg sokminden mas is.