Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De úgy egyébként nagyon jól használható rendszer.
Én a jobb keresést hiányolom az XP-bõl és ezért használok vistát. Meg pl vistán nem kell SATA vinyókkal szenvedni. Felnyomom, azt kész, kevesebbet kell állítgatni, kényelmesebb.
(ja meg a C&C 1-et tolom rajta ikszpés peccsel)<#idiota>#idiota>
https://twitter.com/foodlfg
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Régi gépemen Pentium D805@3ghz 2gb ram 7800Gt simán futott játékokkal is (igaz itt a geforce driverek miatt volt fps esés mivel a gef7-re nem nagyon erõlködtek már csak a 8-ra). Igaz akkoriban még bugzott rendesen a driverek miatt de pár hónap alatt össze tudták rakni normálisra.
Mostani gépemen meg C2Q 6600 4gb ram 8800gts a 64 bites változat is hasít mint a szél. Xp-nél sokkal gyorsabban megy. És ezek tények! És most akkor írkáljátok a sok baromságot hogy az aero így lassú meg úgy szar. Hát mikor kijött anno tényleg gáz volt de rá 4-5 hónapra már összerakták rendesen és azóta rendesen használható(bár hibák tényleg maradtak benne dögivel, de a nagyokat hamar megoldották). Sp1 óta viszont nálam hiba nélküli, pedig napokat megy kikapcs nélkül.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?
Szerintem ez valami olyasmi, hogy összeállítasz egy komplex keresést, lefuttatod és az eredményeket nevesítve elmented, hogy legközelebb is meglegyen. Mondjuk ezt a TC is tudja, olcsóbban és kevesebb helyen, a load/save gombra tessen kattintani :).
maroknyi deszktopb*zit meg direktx 10-esen élvezkedõt leszámítva... akik ha meglátnának egy rendes BERYLt zokogva dobnák le a gépüket az emeletrõl...
Ki nem szarja le a Visztát?
Irodai laptopon is XP fut: a VNCt, emacset és Firefoxot az is elhúzza :). 3D-s interface irodában meg kell a halálnak.
-UAC,
Windows 2000-tõl kezdve eléggé szájbarágósan meg lehet határozni a júzerek jogait, mindenféle gagyi és idegesítõ UAC nélkül is, lásd még : secpol.msc és gpedit.msc
-Aero,
... lásd elõzõ hozzászólásom...
-Sandbox-os IE,
oda ne oldalazzak
-Sidebar,
pff Win98-ra is létezik kb. 10trillió sidebar bottombar stb. még olyan is ami MacOSX-es külsõt kölcsönöz neki
-DX10,
jó volt köszönjök de minek? majd esetleg ha készül rá játék is és fõleg hardver ... akkor bisztossan nattyon fokjuk élvezni
-ReadyBoost,
pfff
-ReadyBoot,
pffffff, xpre létezi úgy 20billióféle tweak és egyéb cicoma 5 éve
-új minõségesebb hangrendszer (alkalmazásonként szabályozható hang, igaz ehez ki kellett vágni azt a dsound-ot ami, Win98/NT4 óta velünk van és rengeteg instabilitásnak volt a forrása),
erre tényleg nem tudok mit mondani, valóban hasznos dolog, nekem is egy linux használata során esett le hogy ez mekkora 5let úgy 4 éve, viszont kár hogy most ez az új hangrendszer nem kezeli a régi jó Half Life 2 és Doom3 jól megírt 3d-s hangjait és egyéb más kompatibilitási gondok okozója ...
-normális új Autorun,
mi a normális? én kizárólag a TC startup-guard nevû pluginjét használom az ilyen autorun fasságok beállítására, ami a registrytõl kezdve az indítópultig mindenhonnan kiszedi, vagy éppen belerakja a fasságát
-gyorskeresés,
oda ne oldalazzak, én egyetlen desktop OS beépített keresõjét nem használtam még, kizárólag a TC keresõjét (még Linuxon is (!))
-új Explorer (nem IE),
pássz.. XP-re is megvan a Visztás explorer ... a P2-es gépemen, más kérdés hogy én ki szoktam lõni a faxba
-új átgondoltabb Start Menû,
ha nem lõném ki az egész explorert a p*csába akkor még talán használnám is
-összeomlik a videókártya driver már nem kék halált látsz csak egy üzenet az alsó sarokban,
hasznos. bár kék halált én így se láttam már vagy 5 éve<#eplus2>#eplus2>
-Superftech,
ez az indexelés akar lenni? mert ha igen akkor annak se volt sok értelme
-ütemezett defrag a háttérben,
ütemezni is lehet bármit Win98-tól kezdve
-új hálózati központ (hálózat topológiával),
Win98tól kezdve van kb. 32469378417536 hálózati program a legkülönfélébb perverziókra
-aki használja új sokkal kényelmesebb és magasabb funkciónalitású ütemezõ,
oda ne oldalazzak
-Task Manager hasznosabb infokkal tud szolgálni, mint az eddigiek és tud szolgáltatás(ok)ról folyamat(ok)ra ugrani és fordítva,
hát elvégre... ha valaki ezért tesz fel Visztát annak begratulálok mikor ott a "Process Explorer" WinAll-ra és annak még a Viszta Taszk Menedzsere is begratulálhat
-Virtuális könyvtárak (elmentett keresés, dinamikus összeállításuak).
nem tudom mire gondolsz? .lnk kiterjesztésre? ami már Win95 óta van, vagy a symbolic directoryra, ami minden unix beépített fícsöre ~1960 óta, mindenesetre Windowsokon eddig is megvoltunk nélküle miért pont egy Visztát kéne ezért feltenni?
Összegezve ezért a néhány nyamvad fícsörért és eléggé kérdõjeles funkcionalitású beépített sz*rokért 15 GIGA (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) partíciót KÖVETELNI , már a pofátlanság teteje !!!!!!!!!!!
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
"Az automatikus frissítés pedig továbbra is hiányzik, ezt az elkövetkezõ hetekben pótolják majd." - én update-rõl automatikus frissítésként szedtem le sp1-t...2 nappal ezelõtt...
Somlói Galuska Fan Club™. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.
az egyik hogy 10szer akkora gépigény miatt, mint amekkorára az AEROnak normál körülmények között szüksége lenne, se én se az a 810 millió júzer nem fog gépet venni és/vagy Visztára váltani, amikor sokkal kisebb gépigény mellett is tud sokkal királyabbul kinézõ BERYLLes Linuxon élvezkedni, ha éppen ez a perverziója.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az emberkének van egy 500-900 megaherces gépe 256 mega rammal és vagy 64 mega GíForsz MX-szel majd ráhúz egy BERYLes Ubuntut és utána egy Visztab*zi lecuppantja magát ha meglátja és sírva eloson összezúzni az egész 4 gigaherces gépét visztástul <#ejnye1>#ejnye1><#alien>#alien>
/*WTF?!*/
Ballmer csak azért mondja ezt, hogy a sok fikamesternek örömet okozzon, látjátok gondol õ rátok is és mégis fikázzátok ;)
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Eee PC igaz linux de meg lehet nézni kis vason hogy mûködik. 2 giga memória, 8600GT, és egy x2-es alatt meg el lehet képzelni mennyi erõforrást eszik. meg lehet csinálni? igen akkor nehogy megmagyarázza már valaki hogy azért eszik sok hardware-t a vista mert a felülete túl bonyolult.
csak hogy komolyabb vason mire képpes:
ubuntu world of warcraft
i love it
A másik amit felhozol hogy a vas gyenge, akkor lehet megnézni miket magyaráztak a fejlett grafikáról, stb ami miatt lassú. Ajánlom a Beryl, compiz dolgait megnézni, és rájössz lehet fika hardware-bõl is nagyon csicsás használható felületet csinálni. + szintén elismeri az MS hogy a sebességével, stb gondok vannak.
Mielõtt nekem esel miket írtam olvasd el megint a cikket, hogy most kik nyilatkoztak. Nem õk adják ki, és írják? 20 évesen ennek azért már le kéne esnie.
de máskor igen: http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=related
:D
Na ja.. a gyártók viszont nem véletlenül sz*rnak vastagon a Visztára és az arra való driver fejlesztésekre, mikor még idézem:
"Ballmer szerint sincs kész a Windows Vista"
és ezt a gyártók legalább annyira tudják, mint én , vagy a Ballmer.
ha neked nem kell - akkor nem teszel és kész - aztán ezért nem kell kifutni az utcára.
A Linux is egy megfelelõ alternatíva ócskább gépekre.
Nekem 3 gép van a háztartásban jogtiszta visták - minden makulátlan tökéletes,
ezt ahhoz fûzném, hogy szar rendszer.
A driverek - nos a vistát szidni a driverek miatt legalább olyan okos mint
a Linuxot szidni a Photoshop hiánya miatt - nagyon tehet róla ám.
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
Te most mirõl beszélsz?
Hol írtam én hogy mindenki rakjon fel Vistát? vagy azt kell felrakni?
Akinek gyengébb gépe van az használjon XP-t.
<#falbav>#falbav>
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
A politikát meg inkább hagyjuk.
Elárulom neked,20éves leszek 26.-án.
Most már le lehetne állni.
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
De jellemzoen (ha a sajat szakmamra gondolok) egy geprol fut a szelesformatumu nyomtatas es szkenneles, DTP szoftverek, es meg sokminden mas is.
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
reverse-engineering:)
Vagy ha az se megy, ndiswrapper, és akkor tényleg a Vista szar, mert még csak az XP-s drivert tudja használni =D
/*Bit-bit csóka, lag varjúcska, rendszergazdám kéreti a szerverét, nem adhatom oda, n00bok ülnek rajta. HackHackHackHackHack....*/
Mondjuk lecserélik Gizike gépét, azért nem fogják mondjuk a nyomtatóját, vagy a fõnök PDA-ját. Vagy esetleg nem lehet áttenni a HP által már nem támogatott nyomtatót a másik kolléga gépére, mert nincs hozzá driver.
Egy S/PDIF csatlakozós hangfalrendszert sem kellene kidobnia egy vájt fülûnek, ha szeretne HD tartalmat nézni az új rendszerén.
Vettél már másik hasonló alkatrészt a gépedhez csak azért mert a gyártója azt mondta, hogy nuku driver, mert az már nem támogatott.
Linux/BSD képviseli a harmadik utat a driverkészítés területén. Leírást/támogatást kérnek és megírják. Vagy a gyártó alkalmaz egy linuxos heckert, mint pl. az atheos esetében. Mókás, hogy a mai napig használható az ATAPI elõtti idõkben készült CD olvasók a legújabb rendszereken is(már ha van benne ISA busz;).
pasi29uk: Miért is kéne egy céleszközre felrakni a Vistát? A jópár éves, ~40 milliós SDH analizátoron is Win95(!) futott pár éve, nem szokás upgradelni ezeket:)
/*WTF?!*/
Drivereket pedig a gyártónak kell készítenie, nem a Microsoftnak, a Vista nagyon sokkal a megjelenése elõtt a hardvergyártókhoz került, hogy megírhassák hozzá a drivert
DE
Mi tegyen mondjuk egy ceg, vagy akar professzionalis felhasznalo akinek van egy dobscannere, foliavago gepe, spec nyomtatoja, vagy egyeb hardvere ami igaz, hogy nem 2008 ban gyartottak de momentan tobb 100e v. millios ertek? Irjon egy drivert? <#conf>#conf><#guluszem1>#guluszem1>
De ha tényleg célnak veszik azt, hogy "el kell kerülniük az operációs rendszer méretének további növekedését, a teljesítmény, illetve a fogyasztási és energiatakarékossági mutatók romlását, valamint a kompatibilitás visszaesését", akkor a következõ windows igéretes lehet. És ha a vistát még nem kész terméknek veszik, akkor a következõ 1-2 sp-t követõen még lehet hogy használható is lesz. <#wink>#wink>
Persze Balmer is hülye mert még õ is elismeri, de mégis tovább erõsködtök:D
Az ilyenek miatt lehet a politikában ennyi baromsággal megetetni a népet. Hiába van bebizonyítva az ellentéte õk szentül meg vannak gyõzõdve az igazukról.
Nekem sincs olyan hardverem, amit ne támogatna, mivel kipróbáltam. De viszont játékszoftverem van! És mivel én kedvelem a régebbi játékokat is (újak közül is csak RTS, RPG meg TBS) ezért sem rakom fel. Nem próbáltam ki kedvenceimet, hogy mindegyike elindul-e Vistán. Majd talán egyszer. De eddig nekem még jó az XP, kedvencem is. De öcsém sem hülye, mert õ remekül megvan Vistával. Meg Ari18 sem.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
1,5év alatt nem volt bajom vele akkor???
És? Senki nem mondta, hogy _neked_ problémád van vele.
Másoknak viszont van. Sokaknak.
Zsoltika 007:
Az, hogy több van, még koránt sem jelenti azt, hogy elegendõ. Sokkal több hw van, mit amennyihez a drivert egyetlen telepítõ lemezre rá lehet zsúfolni. (Nekem is van olyan hw a gépben amit nem támogat a vista.)
Amúgy meg azt is elcseszték, mert mi a túrónak pakol fel installkor mindenféle felesleges drivert? Mikor elég lenne azokat feltenni, amik épp szükségesek (ha meg késõbb kell, kérheti a lemezt/letölti magának).
Minden jog fenntartva!
Ha valakinek (Ari18-nak) nincs semmi problémája a (Vistával), akkor nincs olyan ember, akinek lenne valami problémája (a Vistával). Lényegében ezt a tévhitet támogatod.
Nekem jó a Vista,mint írtam: mindenki azt használ amit akar.
Igaz nem tõlem kérdezed, de egyetértek a mondattal. A Windows Logo program nem csak a silány drivereket szûri meg, hanem a magas díja miatt megregulázó hatású. Ha csak a minõség lenne a szempont akkor miért százezres nagyságrendû dollárt kérnek érte, és miért nem mindenki által elérhetõ a driver API doksija? Szerintem a válasz egyszerû, így tudja a Microsoft kézben tartani a hw piacot. Vagy be tudnád linkelni azt az MS nyilatkozatot, amiben garantálják, hogy mindenkinek aláírják a megfelelõ minõségû driverét és más szempont nem játszik közre, más érdekbõl nem dobják vissza?
Mint írtam "nincsen vele semmi bajom,se HW támogatás,se sebesség terén"
2.Ha már kiadtam,érte X összeget akkor esetleg használjam már dx10-be amit lehet.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360