• assdf
    #22
    Nem nem, erről én is olvastam és pont az a lényege hogy nem szabad hogy a seb összenöjön. Ugyanis a normál regenerálodás annyiből áll, hogy fogja magát a "seb" és összenö, kialakul rajta a bőr aztán kalap kabát. Ez kb. annyit jelent hogyha levágom az ujjad, akkor ott szépen összenő és lesz egy csonkolt ujjad.
    Na most az új módszerben bizonyos anyagokkal "basztatják" (nem vagyok orvos szóval nem tudom pontosan hogyan) a sebet, igy az nem tud összenőni, helyette meglepő módon inkább elkezd nőni az adott testrészt. Természetesen nem nő ki egy teljesértékü ujjad, de sokkal jobb eredményeket értek el mintha csak bekötözték volna.

    A dolog nyitja egyébként abban van hogy a szervezet máshogy kezeli le a roncsolodásos sebeket és a vágott sebet. Bárki kiprobálhatja (persze nem ajánlott ), ha éles késsel vág egy "vonalat" a bőrén (hogy már vérezzen), akkor az a seb nagyon gyorsan össze fog gyogyólni (hisz csak egy simpla nem túl mély vágás, roncsolodás nélküli sebbel) de a heg örökké ott fog maradni.

    Ezzel ellentétben ennél jóval nagyobb és kiterjedtebb roncsolodásos sebek is (szerintem mindenki esett már el kiskorában betonon és horzsolta véresre a lábát) úgy gyógyulnak össze hogy semmilyen heg nem marad utánna.

    Nos a fennti kezelésnek is eme "hibakezelési" eltérés felismerése adta az alapötletet.