sathinel#29
Nem azt mondtam hogy ne legyen népszavazás de sokmindenhez a népnek is kb annyi sütnivalója van mint a legnagyobb szájú politikusainknak. A populista baromságok pont arról szólnak hogy a hatalom megszerzése érdekében olyasmiket mondanak amit az átlag hozzánemértő szeretne hallani. 5 milliárdokat kidobálunk csak úgy és olyan kérdéseket teszünk fel amikre tudjuk úgyis mit fognak szavazni. Nem azt nézik mit kellene, mi lenne jó az országnak. A lenti linkemnél ezt szépen taglalják. Svájc másra van berendezkedve, és a parlament, államstruktúra is más. De hasonlítsuk már svájcot össze a többi európai országgal. Ott szinte egyedülállóan erre vannak berendezkedve. Én mindkét oldaltra mérges vagyok az ilyen népbutító, szavazókör növelő baromságokra. Kínában meg próbálj fenntartani a rendszert olyan módon bíráló honlapot mint az SG.hu.
Népszavazás kell, de a populista politika alapja ez amit most a másik oldal csinál. A lenti linkben szépen leírják ezt. Amíg a hatalom számít, és nem úgy kezelik az országot mint ahogy egy céget kellene, hogy minél jobban, nyereségesebben működjön, addig mindez csak kidobott pénz.