Parlamenti vita az internetadóról

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"rabszolgahajcsár Hankook(a) megkap minden támogatást hogy idejöjjön, addig a magyar kis- és középvállalkozókkal (akik a MAGYAR gazdaságot gyarapítják tevékenységükkel és nem egy kínai/izraeli/japán/koreai mammutot) a kutya sem törõdik."

Egyetértek! Kellene már egy MAGYAR kormány, aki MAGYAR kis és középvállalkozásokat támogat nem mindenféle jöttment rablóbandát....

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Hát szépen látszik a hozzászólásokból hogy mit gondolnak az emberek a politikusokról, és azok baromságairól. A gond hogy a birkák akiket meg lehet vezetni többen vannak. Itt szinte mindenki eggyetért, de valahogy csak meg tudják a sok hülyeségükkel etetni a népet. Valószínûleg ezt a helyzetet akarják fenntatani hogy minden olyan dolgot adóztatni akarnak ami szélesíti egy ember látókörét. A népszavazás kiírása is kb ilyesmi. A populista eszmék, és a birkák máris azt bégetik amit a politikusok mondanak. Írjunk ki népszavazást merre haladjon tovább az atomfizika, vagy biológia. Milyen szépen meg tudják vezetni a népet, és utánna meg valsz õk fognak ugatni hogy hát a nép akarta, és még felelõsségre sem lehet vonni. Így kell szépenkérem kihúzni magadat a felelõsség alól.
Nem volt mindig minden ilyen szar.
Volt még, mikor a régió éllovasai voltunk, a legjobbak az eu-ba csatlakozók közül, a bezzegország.
Van-e ötlet, hogy mitõl ment így minden tönkre?
.
Én nem mondom, hogy a másik oldal nem lop, csak 1. kevesebbet 2. tesz is valamit.
nem lenne olyan sok az a 70 Ft, csak az a baj ha kis országunkba egyszer bevezetnek valamilyen adót akkor késõbb nincs megállás, lassanként az egekbe emelkedik majd az adó mértéke

HP+

Az a szörnyû, hogy nulla hozzáértéssel rendelkezõ emberek kerülnek kulcspozíciókba. Pl. Kovács "animgif" Kálmán is volt már minden.
- Magyar Ûrkutatási Tanács elnöke
- Magyar-Szlovén Vízügyi Bizottság elnöke
- Nemzeti Informatikai Stratégia elnöke
- Informatikai és Hírközlési miniszter
Jelenleg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára. Teljesen mindegy, hogy mit bíznak rá hiszen nem ért semmihez. Amikor informatikai és hírközlési miniszter volt csinált valamit? Semmit. Tömte a zsebét, kakaóbiztos ügy és még jópár turpisság. Pedig IT területén lenne lehetõség kiugranunk. De nem. Szarnak az egészbe.
A mezõgazdaságot is elbaszták, pedig nagyon jó földjeink vannak. Kellene egy olyan törvény, hogy ha valamit nagyon elrontanak, akkor felelõsségre lehessen vonni a tetteseket. Mert most az van, hogy szarul gazdálkodnak, tönkretesznek embereket/vállakozásokat, aztán felmarkolják a végkielégítést, esetleg foghegyrõl odavetnek egy "Bocsesz"-t (Áh, mégsem. Ezek soha nem ismerik el ha hibáznak.), és élik életüket.

Komolyan mondom ez tényleg humorfesztivál. Elõször a pazarló költségvetéssel kellene a tisztelt képviselõknek foglalkozniuk, majd miután ez megvan apránként vagdoshatnák az adóterheket, ami talán ösztönözné az adóelkerülõket (jó pár millió ember), hogy õk is fizessenek a közösbe, ne csak 2 millióan + a normális cégek. Az itt a gond, hogy az adóterhelés már most is a klasszikus szociális államok szintjén van (FRA, BEL),csak ebbõl nincs sok látszat, mert ezer résen folyik el a pénz (szociális kiadások, a legnagyobb tétel a 13-ik havi nyugdíj, ami egy utópia stbstbstb.)
Na de nem errõl szól a cikk... Egyébként meg most nem azért mondom, de ha valami piaci alapokon nem tudja eltartani magát, mondjuk max 20%-os állami vállalással, az a kultúrális akármi szerintem nem érdemli meg, hogy fennmaradjon, mert nincs rá szüksége az embereknek. Vö. labdarúgásra költött milliárdok és egy fordulóban kint lévõ nézõk száma....
A magyar politikai korrupcióról már cikkeznek külföldön. Politikusainkat jogosan vetik meg, nézik le, és nem szeretnek foglalkozni velük. Az a baj, hogy mára annyit loptak, hogy annak a következményei mennek. Az ellopot pénzt pedig pótolni kell, mert súlyos helyzetben van az ország. Ezért minden lehetõséget megragadnak, amitõl több lehet az ország bevétele. Egyrészt a "károkat" helyre kell hozni, másrészt a politikusok saját zsebüket tovább kívánják tömni. Gyakran írják: az információ hatalom. Feltételezem, aki egyszer tudomást szerez a politika valódi mûködésérõl, azt nem távolítják el, mert részleteket árulhat el a nyílvánosságnak. Ami tragikus következményekkel fog járni. Példa erre a rendõri testületnél volt a közelmúltban: ahol a számkivetett rendõr a fõnöke húzásai ellen lépett fel. Dícséret neki érte!
arty
elkéstél ... ha pl a fodrászüzletedben szol a radio, fizetned kell érte 'adót'

ez van. 24 milliárd az MS-nek, 8 milliárd a MÁV-nak (sose fel nem épülõ kormányzati negyed) - ez csak a jéghegy csucsa az elszórt milliárdokról. kicsiben ott vannak az egyénileg tolvaj politikusaink, 90 ota minden kormány azonosan szarul mûködött, de ez a mostani valoban a legalja (mondom ezt baloldaliként).

politikus = féreg, mind1 mit képvisel. a hozzánemértésüket pedig a fenti adonem is bizonyitja ...

Forza.

levegõ adó mikor lesz? 😄
De ennyi erõvel szedhetnénk rádió utáns is adót úgyis rengetegen halgatják... mellesleg az állam már régóta szed adót az internetért a cégektõl mivel magyarországról kifele vezetõ kábel bérléséért fizetnek a cégek (nem kis összeget). De ha nem fizetnének a microsoftnak 24 milliárdokat évente akkor nemkéne internet adó se. Rendbe lehetne rakni a költségvetést csak ahoz ugye dolgozni is kéne ott fent...
Ott a pont!
Én is minden nap megkérdezem magamtól, hogy mit keresek még itt.
De el is megyek innen minél hamarabb. Hát tudjátok ki maradjon itt ebbe a szarba, trágyába ami itt hömpölyög...
Ahol tudják szopatják a dolgozó embert nevetséges fizetésért. Ilyen adó olyan adó... a kamatot megadóztatják? Micsoda???
Mielõtt bárki írná, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés jelzem, hogy tudom.
Igazából azokat az országokat kell keresni ahol rosszabb a helyzet, mert nem sok van. Akinek esze van és nem köti ide semmi az elhúz a fenébe...
Az internetet megadóztatni... a hajamat leteszem. Nemhogy támogatnák, hogy jobban terjedjen.. megadóztatnák.
Felõlem tegyék amúgy. Amennyit most fizetek abból akár a 100% is lehet adó. Csak ne kelljen érte többet fizetni. Egyezkedjenek a szolgáltatóval(ami bizonyosan egyértelmû sikerrel kecsegtet) ne az elõfizetõre b*sszanak rá még terhet.
Zsoltika 007
És az a legszebb hogy az õ ****üket nyalják ki de tõlük nem sok pénz jön be. A kicsiket meg hülyére fizettetik (belõlük élnek) és még ennek fejében jól meg is szivatják õket. Lásd apeh,stb ellenõrzések kötelezõ büntetéssel. (olyan nincs hogy ne tudna valamibe belekötni és legalább 10-20 ezret beszedni mindenkitõl)

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Ez az ország egyenlõ egy rakás sz*rral. Komolyan igaza van mindenkinek, aki azt mondja, h ha nem tetszik amit itt lát, inkább menjen külföldre. Ha majd tehetem, én is ezt teszem.

\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"

Az ostoba átverhetõ embereket kéne tiltani, és akkor nem lenne annyi parasztvakítás.

Szerintem ilyen szemét kormányunk sem lett volna egy sem 90 óta, ha a népet érdekelte volna a saját sorsa. De csak sírni tudunk, úgyhogy éljen a kultúrális adó. Éljen minden lehúzás...többet kell feketén fusizni, ennyi.

Gerygrey
Én úgy tudom hogy a másodikok vagyunk az EU-ban.

Vállalkozóként igen jól képben vagyok, hogy mennyit nyúl le az állam. Bár törekszem arra hogy példamutatóan, mindent teljesen legálisan vezessek, ha 1-2 kiskaput nem használnék ki idõnként akkor tönkremennék. Ez a szomorú, hogy míg a rabszolgahajcsár Hankook(a) megkap minden támogatást hogy idejöjjön, addig a magyar kis- és középvállalkozókkal (akik a MAGYAR gazdaságot gyarapítják tevékenységükkel és nem egy kínai/izraeli/japán/koreai mammutot) a kutya sem törõdik.

De a legviccesebb mégis az, hogy nálunk a legmagasabbak az adók, és mégis nálunk a leglassabb a gazdasági növekedés a térségben. Itt egy összefoglaló videó arról, hogy hogyan állunk, érdemes megnézni - ezek KSH adatok, utánanézhet aki akar.
Egyik részrõl hülyeség, hogy bármit visszavetne, mert annyira kicsi a mértéke. Nem hiszem, hogy bárki lemondaná az internetét 50 forint drágulás miatt. Ugyanakkor ellenzem, mert tovább bonyolítja az így is átláthatatlanul bonyolult adórendszerünket ami pont azért lett ilyen, mert mindenkirõl le akarják húzni az utolsó bõrt is.

Amit viszont nagyon rendbe kellene tenniük, hogy legyen végre valódi verseny a piacon és internet hozzáférést ne csak egy másik áru kapcsolásával lehessen rendelni (telefon vagy kábeltévé).
Az is nevetséges, hogy minden hozzáférés 'akciós', tiltani kellene a csõbehúzó trükköket.
azért ne keverjük az utánad fizetett pénzeket, meg azokat amiket tõled vonnak le! az áfa meg az egyik legigazságosabb adónem, és a maga 20%-ával átlagos az eu-ban
EU áfa-mértékek

kíváncsi vagyok ebbõl a pénzbõl mennyire tartanának igényt az asva és társai kulturális hozzájárulás címén <#idiota>
a következõ lépés az lesz hogy minden internethozzáférésre rádobnak +15-20% szerzõi jogi adót <#gun>

Az utanad fizetett penznek (brutto+illetekek) kb a harmadat kapod meg. Es meg az afa ezutan jon. Azt hallottam, kis hazank dobogos helyen van az adok nagysaga tekinteteben 😊 Nevezetesen a masodik. Tud valaki forrast errol?
Komolyan mondom ez már szánalmas. Hány bõrt akarnak már lenyúzni a dolgozó emberrõl. A kulturális adó meg egy nagy lenyúlás. Ha valakit érdekel, akkor megveszi, mért kell nekem egy nyers DVD vagy CD után nekik fizetnem! Megkapom a fizetésem 44 % mert elmegy adóba az 56% ami eleve rablás, még ebbõl ha vásárolok megint csak adózók az ÁFA miatt!
Mikor vezetik be a küszöb adót mert az pl. mindenkinek van, jaj de jó vezessük be az ablakok után is.
Romokban az ország eladósodva, kifosztva, lemaradva kullogunk Európa után, és ilyen dolgokon vitáznak az én pénzemen, ha cirkuszba lenének tudnám, hogy hívjam õket bohócok…
Grat! eddig is el vagyunk maradva már szinte romániához, és a többi most csatlakozott országokhoz képpest is, most meg még ez is. Miért nem mondják ki nyiltan hogy itt mindenkinek kuss, õk akarnak jól élni, és mindenki más aki fejlõdésre vágyik utazzon külföldre?

A most kimaradt pénzeket amiért az orvosok ugatnak,(igaz õk ugattak eleinte épp ezen pénzek beszedése ellen)és az iskolák mûködtetésére, fejlesztésére ne már onnan vegyenek el ahol fejlõdést érhetnénk el.

Máshol ahol információs társadalmat akarnak kiépíteni még a számítógép alkatrészekre sincs adó, de itthon még azt a kis fejlõdést is csak a gazdag majmoknak akarják biztosítani.

És pártfüggetlenül minden politikus szakmailag a béka segge alatt. Mutassanak olyan politikust aki informatikai iskolát végzett, és nem jogi, szakon tanulta a félrebeszélés tudományát. (Nyitrai Zsolt : Egerben végezte az általános iskolát. 1995-ben érettségizett a Gárdonyi Géza Gimnáziumban. Jogász diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2001-ben. Angol és olasz nyelven beszél.)
Itt is csak a politikai mindíg mást mondok mint az ellenfél címû vetítést láthatjuk. Populista eszmék sulykolása után mit várnak mit higgyek ha bármi is elhagyja a szájukat? érdemes a belinkelt cikk utolsó bekezdését elolvasni!

Hol fogunk fejlõdni a következõ 10 évben? internetet kilövik. Oktatás már most siralmas. Szakmunkások, jó szakemberek nélkül építeni sem fogunk tudni nemhogy szinten tartani az országot. Bár egészségügy nélkül is szépen amortizálódni fog az ország. A társadalmi olló meg csak egyre jobban nyílik és nem befelé záródik.
← ElőzőOldal 2 / 2