StarGate Universe (TV)
  • stargatelost
    Szerintem ez a "minden részben mentsük meg a világot" vita inkább abból gyökerezik, hogy az előző két sorozat epizódikus volt, az SGU pedig elég durván összetett, folytonos történettel bíró szerializált sorozat. Ezzel vittek újítást az egészbe, hátrahagyták az egy epizód, egy sztori sémát, és komolyra vették az arculatot, ahol minden tett számít, nincs ökörködés meg töketlenkedés, mindennek súlya van, és egy rossz döntés is komoly veszélybe sodorhat embereket.

"De akkor is valami sci-fi hez hasonló dolgot , kellet volna csinálniuk"

Ezt sem értem, miért mondjátok ezt a nem sci-fi dolgot rá. Nem az akciózástól lesz valami sci-fi. Volt űrhajó, kapu, idegenek, időutazás - napestig lehetne sorolni. Az már helytállóbb, hogy más szemszögből közelítették meg a dolgokat. Lassabb folyást adtak az egésznek, és valóban vegyítették drámai elemekkel, de ha sokan elvonatkoztattak volna az elődtől, és beleélték volna magukat, akkor talán élvezhették volna úgy, mint pl. én is.

"Pl vagy inkább a SGA-t kellet volna folyatni , vagy a földön találhattak volna valami módszert , amivel egy teljesen új hajó (új osztály ) be érhete volna a végzetet"

Ezt a baromságot amit most leírtál szerintem még te magad sem hiszed el. Gondolj már bele mennyi ideje megy a Destiny. Bahhh....

"Nekem ez az egész szituáció , már mint a" elvesztek " dolog nem tetszik "

Lostot gondolom nem láttad..........
    Pedig sokban hasonlít rá, és sok tényező mellett ez is az, ami remek sorozattá teszi az SGU-t.

De most vitatkozhatunk még hetekig, a tényen nem változtat: űrhajós sci-fi nélkül maradtunk...