4805
StarGate Universe (TV)
  • cylonflatus
    Feleslegesen reménykedsz, az SG-nek végleg lőttek :(
  • Andr0
    akkor 3 év múlva jön a 3. évad:D
  • TreDoR
    Nah, legalább lezárták.
  • Kövesdi A
    "a vége fele jó irányra terelődött"

Ép ez volt a veszte !
    Hogy csak a vége felé , kezdet jó lenni !
  • Victor1103
    Jó zárórész volt, tényleg sajnálom, hogy vége.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pedig annyira reménykedtem benne hogy ha másnem 1-2 percet mutatnak abból mi történik 3 év múlva miután felébrednek a hibernációból, de ez sajnos nem történt meg.

Összességében volt potenciál a sorozatban a évad utolsó 4-5 részére egy rossz szavam se lehet. A szereplőgárdát idővel megkedveltem, a történet is noha sose lesz befejezve a vége fele jó irányra terelődött, ami azonban az SGU legnagyobb pozitívuma volt számomra az a zene. Szerintem az a legjobb volt a Csillagkapuk közt.
    További pozitívum volt még( a BSG koppintás ellenére) hogy sokkal érettebb, komolyabb hangulata volt az SGU-nak az SG1 és SGA-hoz képest.

Remélem mihamarabb jön a Csillagkapu reboot a negyedik sorozattal.
  • Andr0
    Hát akkor ennyi... jó zárás volt szerintem, és sajnálom hogy vége.
  • haywire
    azért SGU-ban is megmentették a Földet LA-től, jó nem pont olyan nagy támadás volt, de ott is a Föld volt a központban.
  • Reg5
    Az amcsiknak mond.
  • sandor8206
    ST-ben az ilyen dolgokon, hogy nem stimmel valami, nem szerepel egy faj nem kell felakadni, rengeteg ilyen van
  • simon7108
    attól,hogy nem említették még nem jelenti azt,hogy nem történt meg elvégre több mint 200 évvel korábban volt.
    de ez már nagyon off itt.
  • Reg5
    Megöltek 7 millió embert, ennek nyoma kellett volna maradnia, a xindikről se volt egy deka említés se később. De ettől függetlenül is lett volna 2-3 fő sztoriszál amikre szartak nagy ívben.

SGU ugyanez. Van 2 fő sztoriszál amikkel 40 részből eddig kb 4 epizód foglalkozott, persze csak a 2. évadban. Ma ez már nem működik.

ON
  • TreDoR
    Épp ez a lényeg, vannak akik a sci-fit szeretik, vannak akik a szappanoperát, és vannak akik az sgut, de ok vannak a legkevesebben.
  • simon7108
    most mi értelme lenne semmissé tenni az egész universet?na meg mit érnének el vele ha többen lennének?Csak még jobban leterhelnék a létfenntartó berendezéseket.Na meg ők sem igen tudnának mást csinálni mint a jelenlegiek.Csak tönkretennék az egészet vele.Az SGU-nál nem a sorozattal van a gond hanem a legtöbb nézővel akik nem tudják elfogadni,hogy ez más mint az előzőek...
  • simon7108
    ezt meg szerintem nem igazán tudhatjuk,hogy volt e köze hozzá.Méghozzá azért mert egyik sorozatban sem mondták,hogy az nem történt meg ami volt a 3. évadban akkor meg honnan kellene tudnunk,hogy nem volt?
    Az előzményeknek épp az a lényege,hogy elmondja,hogy-hogy kezdődött minden.
  • simon7108
    azt azért nem mondhatjuk,hogy az SGU nem sci-fi.Van benne űrhajó,űrcsata,csillagkapu és még sok minden más és ha ezek benne vannak akkor az már sci-fi.nem kell állandóan lődözniük ahhoz egy sorozatban,hogy sci-fi legyen.
    Én most nézem a Star Trek: TNG-t.Jelenleg a 22. résznél tartok és eddig még űrcsata csak 1x volt!a 21. részben.Egészen eddig el sem sütötték a fegyvereket(csak egyszer az elején de akkor is csak figyelmeztető lövés volt) és az is sci-fi.
  • r4pt0r
    Az lehet hogy nem volt, de azt az évadot bármelyik ST évad irigyelhetné, szerintem. Nah de ez már off itt.
  • Reg5
    Nem úgy elbaszott hogy szar, mert qrva jó volt, csak a Trek történelemhez semmi köze nem volt.
  • r4pt0r
    3. évad minden volt csak nem elbaszott. :D
  • TreDoR
    Csakhogy a Lost nem is azért volt sikeres, mert ossze voltak zárva egy ismeretlen helyre, ahonnan nem tudtak hazajutni, hanem mert:

1. Rejtélyek
    2. A karakterek életének/dontéseinek részletes kidolgozottsága
    3. Egyszerre két síkon játszódott (sziget-sziget elotti élet, sziget-sziget utáni élet, sziget/halál utáni "élet")

Ezek kozul az sgu-ban egyik sincs benne. Ráadásul a lost nem akart sci-fi lenni, mert nem volt az, az sgu viszont az akart lenni, de nem lett az.
  • Reg5
    Erre meg lásd Enterprise 4. évad. Az első 2-3 évadot elbaszták aztán a 4. évadra helyrerakták, csak ott már a kutyát nem érdekelte. Azóta sem lett befejezve, pedig ha valami az nagyon rászorult volna.
  • Reg5
    Átlagnézőt nem érdeklik a tervek, őket a cselekmény/történet érdekli. Ha nem történik semmi huzamosabb ideig akkor nem nézik.
  • Kövesdi A
    ok akkor nem mondom azt hogy ne tárcsázták , de küldhetnének üzenetet hogy oda való embereket küldjenek !
    Vagy több embert !
    De szerintem ha egy adathordozón , el küldenek mindent ami az elmúlt 2 évben történt
    Az sokat segítene , a LA elleni harcban is !

Gondolom neked ez a megoldás azért nem tetszik, mert ez a megoldás pontot tenne a univers végére !
  • Kövesdi A
    Papirón nem csak annyi férhetne el hogy ne tárcsázák a 9edik ékzárat
    Sőt pendrivott , vagy valami hasonlott is küldhetnének
    Rajta minden ez idáig történt eseménnyel !

Most nem kéne egy kis cetlivel vacakolni , nincs ellenség a földön , mint a 2010című részben !

De persze minden alternatívára van egy másik alternatíva , hogy miért ne akadályozzák meg a 9 ék zár tárcsázást
    Főleg azok részéről , akik szerint a SGU jó mint sorozat !
  • simon7108
    az időutazásdi nem jó ötlet.Ezt már párszor tapasztalták is,hogy még egy kis dolog is megváltoztathatja a jelent.
    Most gondolj bele.Ha vissza kuldenének egy cetlit vagy akármit,hogy ne próbálják tárcsázni a 9. ékzárat akkor nem tudták volna figyelmeztetni a földet a Lucian Szövetség támadásáról és akkor valszeg fel is robbant volna az atombomba a földön mert ugyebár a Destiny végett volt ott valaki aki tudta hatástalanítani.
  • stargatelost
    Az alaphelyzettel hasonlítgattam, természetesen a Lostban kiforrottabb karakterek és motivációk voltak, ezt én is tudom.
    Egy csapat ember önhibájukon kívül elkerül egy ismeretlen helyre, ahonnét nem tudnak hazajutni viszont egyezik. Ezért mondtam, hogy emiatt jó az SGU.
  • TreDoR
    Losttal ne tessék osszehasonlítgatni, ott minden szereplonek meg voltak az indítékai, hogy mit-miért tett, az sgu-ban viszont csak óvódások civakodnak.
  • Kövesdi A
    Nah én pontosan ezt a bizonyos célt hiányolom , még ha lenne egy folyamatos történet száll , és a mellet a mellék szálak az jó lenne
    De itt ilyen nincs , mert itt a főszál a "elvesztünk sodródunk tehetetlenül "
    Vegyítve néhol egy kis mellék szálal , mint a haza jutási próbák vagy a mostani részek !
    Mert most szépés jó hogy vannak a leszármazottaik , de fogadjunk , még ha továb is ment volna a sorozat
    Azok a hajók , ugyan úgy a süllyesztőben végezték volna , mint a kék idegenek !
    Az hogy a történet tempója , egy csigáéval vetekszik ,a másik negatív dolog !

Én ezt az egész őselődös dolgot meg a "nyissunk féreg járatott egy napból " dolgot már az első évadban be hoztam volna !
    Akkor nem lett volna , teljes csőd a sorozat !

Nem tudom , de nekem egy elég őrült gondolatom támadt a végzeten lévők meg mentésére , csodálom hogy ere nem is gondoltak !
    Ott az Atlantisz , azzal meg lehetne menteni a "ott ragadt embereket"
    Még csak meg sem kel mozdulnia , a város számítógépe és érzékelői elég fejlettek , hogy egy nap kitörést előre jelezzenek !
    Ha a 2010 című részben, a asshen gép képes volt rá , akkor az Atlantisz számítógépe is az lenne !

Nem ?

Aztán már csak egy üzenetet kéne küldeni , hogy az icarus terv egy csőd !
    Meg az addig elért eredményeket , talán !
  • Narxis
    Pontosan. SG-1-nél már az elején láttuk a célt, a goa uld legyőzése. Erre építettek 8 évadot, nagy feladat volt, de még így is rendesen kitolták, volt jó pár töltelék rész.

Itt meg valami homályos univerzum eredetről lenne szó amit eddig 1-2-szer Rush említett. Irtó lassan haladnak, én már az Atlantis-nál is mérgelődtem, hogy soha az életben nem fogjuk látni a várost teljes pompájában, teljes energiával annyira húzták-nyújtották ezt a dolgot, de összehasonlítva az SG:U-val...száguldott a történet.

A másik ami furcsa és zavar egy kicsit, hogy sose találnak értelmes létformákat, 0 kapu használat. Ezt meg lehet magyarázni történet szempontjából de nem tesz jót a sorozatnak szvsz. Oké, hogy véletlen kerültek a hajóra, túlélésre játszanak tehát nem fognak sok felfedezőútra menni, de muszáj lett volna behozni 2-3 epizód után 1 kapus részt. Én örültem volna egy értelmes fajnak is, de a kék vagy milyen idegeneket gyorsan lerázták, ehelyett kreáltak "magukból" egy emberi fajt de ez már késő. Hamarabb kellett volna ezt behozni.
  • Kövesdi A
    Számomra nem az a fontos , hogy tudom e hogy mi a vége !
    Ha nem az , hogy ehez a véghez hogyan jutunk el !

Az szép , szóval 5 évad csak pénznyelő volt (szép kis üzlet politika )

Én még abban bízok , hogy talán az írok egy hosszabb szünet után , ki találnak valami normális történetet
    Ha jó még az se baj ha nem stargate lesz !
    Vagy egy másik csatorna át veszi , azokkal a feltételekkel amiket írtál
    Végül is ha ló nincs , jó a szamár is !
  • stargatelost
    Ha adnak legalább még egy évad esélyt az SGU-nak, de megmondja a csatorna, hogy ez lesz az utsó, máris felpörgették volna, hogy 3 évadnyi sztorit belesűrítsenek egybe. Kaptunk volna lezárást, még egy évadnyi stargate-t. Talán a nézettség is javult volna, aztán jöhettek volna a beígért filmek. De hát nyomorék SyFy ........
  • stargatelost
    Öt évadosra tervezték.

(Lostot is bejelentették időben, hogy hat évadban mesélik el a sztorit, és láss, kaptunk is - igaz nem mindenre - válaszokat. Ott sem tudtuk mire megy ki az egész az elején, szép is lett volna, mi abban a jó, ha tudod mi a vége valaminek?. Na de látta valaki a Lostot innen egyáltalán, vagy a vaktába hasonlítgatok?)
  • Kövesdi A
    Láttam lost-t első pár részét , de nem tetszett , unalmasnak találtam !
    Jó , a beérik a végzetet rész ,tényleg túlzás volt !
    És nekem egy jó sci-finek kellően látványosnak kell lennie , + az se árt ha harcolnak is ,és nem csak menekülnek (jó tudom a végzet egy őskövület, de akkor is , több úr csata kéne a sorozatba , legalábbis nekem kevés a "egyszer el sütjük a főágyút " )

De amit Reg5 írt azzal 100% ig egyet értek !
  • Reg5
    Olyannyira lassú folyású, hogy még mindig nem tudjuk, hogy mire is megy ki az egész, pedig majdnem lement a 2. évad. Más szemszög oké, de pont azért bukott meg az egész mert lóf*sz nem történik, úgy meg nem nézik.
  • stargatelost
    Szerintem ez a "minden részben mentsük meg a világot" vita inkább abból gyökerezik, hogy az előző két sorozat epizódikus volt, az SGU pedig elég durván összetett, folytonos történettel bíró szerializált sorozat. Ezzel vittek újítást az egészbe, hátrahagyták az egy epizód, egy sztori sémát, és komolyra vették az arculatot, ahol minden tett számít, nincs ökörködés meg töketlenkedés, mindennek súlya van, és egy rossz döntés is komoly veszélybe sodorhat embereket.

"De akkor is valami sci-fi hez hasonló dolgot , kellet volna csinálniuk"

Ezt sem értem, miért mondjátok ezt a nem sci-fi dolgot rá. Nem az akciózástól lesz valami sci-fi. Volt űrhajó, kapu, idegenek, időutazás - napestig lehetne sorolni. Az már helytállóbb, hogy más szemszögből közelítették meg a dolgokat. Lassabb folyást adtak az egésznek, és valóban vegyítették drámai elemekkel, de ha sokan elvonatkoztattak volna az elődtől, és beleélték volna magukat, akkor talán élvezhették volna úgy, mint pl. én is.

"Pl vagy inkább a SGA-t kellet volna folyatni , vagy a földön találhattak volna valami módszert , amivel egy teljesen új hajó (új osztály ) be érhete volna a végzetet"

Ezt a baromságot amit most leírtál szerintem még te magad sem hiszed el. Gondolj már bele mennyi ideje megy a Destiny. Bahhh....

"Nekem ez az egész szituáció , már mint a" elvesztek " dolog nem tetszik "

Lostot gondolom nem láttad..........
    Pedig sokban hasonlít rá, és sok tényező mellett ez is az, ami remek sorozattá teszi az SGU-t.

De most vitatkozhatunk még hetekig, a tényen nem változtat: űrhajós sci-fi nélkül maradtunk...
  • Kövesdi A
    Szerintem se a SG1 ben , se a SGA-ban , nem tettek semmi olyat , ami abban a szituációban nem lett volna lehetséges !

És szerintem nem lett volna unalmas , de azt se mondom hogy a új sorozatnak követnie kellet volna a " minden részben mentsük meg a világot " séma állást

De akkor is valami sci-fi hez hasonló dolgot , kellet volna csinálniuk
    Amiben több az akció és izgalmasabb nah persze látványosabb is , mert ez ami most megy , ilyen drámai elemelek vegyítve , nagyon nem nyerő És jó lett volna ha még mindig a föld van a központban

Mint a jó fiúk , akiknek figyelemmel kísérhetjük a fejlődését , mint a SG1 ben is !
    (Vagy pl lehetett volna valami háború is ahol az egész földön nyilvánosságra kerülnek a dolgok , és a föld teljes hozzájárulásával harcba száll , esetleg veszteségeik is lesznek , mint a Star Trek-ben a 7 millió ember halála )
    (Szerintem a földnek több esély lett vonlna a lidércek ellen mint az ősöknek , mert meg van a kellő technikájuk , csak több hajó kell meg többen is vannak , ami a ősök veszte volt a létszámuk )
    Pl vagy inkább a SGA-t kellet volna folyatni , vagy a földön találhattak volna valami módszert , amivel egy teljesen új hajó (új osztály ) be érhete volna a végzetet
    Pont jó lett volna ha akkor jön meg amikor a kék görcsök lövik a végzetet!
    Nekem ez az egész szituáció , már mint a" elvesztek " dolog nem tetszik
    Kevés benne a értékelhető lehetőség , és mivel messze vannak a földtől az embereik száma is korlátozott !
    (Jó van lehetőség mint pl ezek a drónok , de ezek is csak epizód szereplők , mint a kék idegenek azokat se láttuk többet , ebben a sorozatban ahogy feltünnik valami érdekes , el is tünnik !
    És azért sok minden nem kivitelezhető , ennyi emberel !
    És ha el is érnek ebben valamit , az nem nagyon járul hozzá a föld technikai fejlődéséhez !
    Jó tudom "a nagy küldetés " de azt senki nem mondta , hogy a útvégén találnak bár mit is
    Az üzenetet nem tegnap kezdték sugározni
    Szóval kb lehet hogy az egész nagy szenvedésük , hiába való lesz !

Szóval az a baj hogy a sorozat nem szól semmiről (semmi konkrét dologról , a jel t nem nevezném ennek inkább csak egy kis érdekesség ? nem több ) csak arról hogy sodródnak és hogy szenvednek , körítve egy kis epizód szereplőkel , akik pár rész után mennek a kukába !
  • simon7108
    Ott van pl a BSG.Ott sem mentik meg a világot állandóan(mert már nincs mit megmenteni:D) és mégis jó sorozat.Vagy a Star Trek, azon belül is az Enterprise.Ott a 4 évad alatt 2x mentették meg a világot.1x meg nem is ők nyertek hanem 7 millió ember meg is halt.Nem kell 200x megmenteni a világot,hogy jó legyen a sorozat.Még az SG1-ben Oneill is mondta,hogy már kezdi unni:D
  • simon7108
    a többiekről nem nyilatkozhatok de rólam azt mondani,hogy nem láttam egy részt sem belőle? 5x láttam mind a 2 sorozatot!(bár ezt már párszor leírtam)

Kövesdi A:
    igen nekem is tetszett az SG1 és SGA nem azt mondtam,hogy nem volt jó.De még 1 sorozat amiben ugyan az van már szerintem unalmas lett volna.És azt sem mondtam,hogy menekuljenek az emberek.Csak azt,hogy minek kell minden részben valakinek megtámadni a földet?Az SG1-ben és SGA-ban még jó volt és szórakoztató de ha még 1x ugyan ez lett volna már kicsit uncsi lett volna sztem.Sokkal jobb végre,hogy nem a világmegmentésről szól az egész hanem,hogy elvesztek több millió fényévnyire az otthonuktól.Persze ez sem tökéletes.De simán ki lehetett volna belőle hozni egy jó sorozatot állandó világmegmentés nélkül is.
  • Kövesdi A
    Én legalábbis szívesebben nézetem a "mentsük meg a világot , vagy pusztítsuk el "( rodney nak egyszer sikerült , egy fél nap rendszerell (vagy 3/4edel
    Nah az vicces jellenet volt rodney és shepperd között
    Mint a "szenvedjük mester fokontt " nem ara vagyok kíváncsi hogy éheznek vagy a többi 100 pórba fingó problémáikra

Jó igaz az Atlantiszban is voltak gondok , de nem rágódtak rajta 3-4 részen át!
    Ott elég hamar el dőlt hogy vir a civil vezető sehpperd meg a katonai
    A SGU ban is így kellet volna, nem pedig marakodni egymás közt !
    Be helytesiteve SGA- SGU
    Vir = A kínai lezzbi
    Shepperd = Telford ezredes
    Ennyi lett volna az a kérdés hogy kinél legyen a hatalom , katonai dolgokba a ezredesé lett volna a szó , másban meg a Kínaié !
  • Kövesdi A
    És mi ezzel a baj ?
    A föld van a központban , ők a főszereplők
    Hülyén vette volna ki magát , ha megsemmisül , és az emberek menekülnek alfa bázisról alfa bázisra , és a ellenállók szerepét töltik be
    Nekem ez így nagyon tetszett , hogy az embereket is úgy mutatták be , hogy ők sem azok a kis senkik !

És igen a SGA ban több kárt tettek mint hasznot
    Eleve ők ébresztették fel a lidérceket (akik még vagy jó ideig pont ezt akarta ki használni a jenáj a bombáikkal , hát nem jött össze ) aludtak volna , segédkeztek a hof vírusban , vagy ott van michel (vagy hogy hívják ) is aki kb az egész galaxis-t meg bolygatta !

Csak hogy a SGU ról is mondjak valamit
    A 17-18 rész tettszett(bár teli van optikai buktatókkal , bár a hajó a 18 rész végén , erősen hasonlított terminátor 4 ben látott begyűjtő hajókra
  • TreDoR
    Miért érzem úgy, hogy olyanokkal vitatkozom, akik 1 db részt nem láttak az sga-ból?