StarGate Universe (TV)
  • sgaBence
    Nekem tetszett.

A lényeges "bakikat" már leírtátok, én írnék (tőlem nem megszokott módon) pár pozitívumról is.

Látszik hogy nagyon sűrítik a történetet, pl ha a 7. rész környékén járnánk akkor végig nézhettük volna azt az 1 órát amíg a drónok beérik a végzetet, így pedig skippeltük egyet. A sűrítésnek köszönhetően a picsogós részek is megfogyatkoztak, nem mondom hogy nem kellenének, de így a vége felé már igazán ideje volt komolyabbra váltani a témát.

Ez az "őselőd" téma nálam nagyon bejött, igazi SG feelingem lett tőle. Bár érdekes hogy egyáltalán nem tanusítottak akkora tiszteletet feléjük mint azt egy "alapító"-nak kellene, de elnézhető dolog volt ez is.

Részletesen nem akarok belefolyni a történésekbe, de végig volt egy olyan érzésem hogy Rush mindeninél többet tud, nem véletlenül volt olyan paprikás hangulatban. Eli-ék bezsongva várták hogy vajon miket tudhatnak meg, őt meg csak a mész érdekelte, ami jogos egyrészről, de ne essünk már át a ló túloldalára. Pont azt a Rush-t ne érdekelné egy ilyen dolog aki inkább haza sem menne a Végzet miatt? Na neeee.
    A Drónok visszatérése elég gagyi volt, no meg a magyarázat is. Nem volt egy rossz ötlet belekeverni, de nekem kicsit erőltetettnek tűnt, na és gondoljunk már bele hogy mekkora WTF lett volna ha a Drónok helyett a Lidércek találtak volna a bolygóra.

A többi rendben volt, és szerintem ez nem volt töltelék rész.

Az extrém elméletem az hogy amit láthattunk a KINO felvételeken az nem is a múlt, hanem a jövő. Elképzelni sem tudom mekkora cliffhanger lenne a végén ha egy űrcsata után letelepednének és tényleg így alakulna...
    Na de nem folytatom mert gondolom már többen is lefordultak a székről. :)

Konkrét teóriám nincs a végére, de ez semmiképp sem volt töltelék rész mert ebből elég komoly szál fog kibontakozni reményeim szerint bazi nagy cliffhangerrel fűszerezve. Valamiért úgy érzem hogy ez a város lesz a kulcsa sok mindennek, és nagy kár hogy a komplett első évad + 2. évad eleje még csak a cipőjét se pucolhatná a mostani részeknek...