4805
StarGate Universe (TV)
-
kissssss #4445 tőled már minden ki telik -
haywire #4444 SGU-nak már megvolt a 2.évadja, az elejét mégisz elb*szták -
#4443 miért nem ilyenre csinálták az eddigi részeket is?? a fene a pofájukba, itt beetetnek a végére minket -
Bullitt #4442 Hozzáteszem a Being Human-nak is ekkora volt a nézettsége, mégis kap egy második évadot :D -
Bullitt #4441 “Epilogue” drew an estimated 1.092 million viewers to Syfy at 9 p.m. on Monday night (“Live + Same Day”), up 27 percent from the previous week. -
#4440 Amúgy tényleg nagyon jó rész volt, TJ-t elég rendesen sajnáltam én is. Főleg, ahogy bemutatták amint leromlik az állapota.
(sorry a dupla postért) -
#4439 A hajókat szerintem is keresniük kellene, hiszen "nem siet sehová" a Destiny így nyugodtan kilépkedhet hpyerspace-ből, hogy körbenézzen, főleg úgy, hogy meg tudják saccolni, hogy az elmúlt 15-30 év alatt meddig juthattak el azok a hajók és elég azon a távon több időt eltölteni. Illetve több hajót említettek, ami magával vonja a hajók közötti kommunikációt, amit még könnyebben kiszúrnak az érzékelőkön, mint 1 passzív fémteknőt :) -
Justil #4438 lol, gondoltam felnézek ide, már vagy több hónapja nem olvastam a topicot. erre mit látok? XD
jól ki vagy ember. szted ha két embernek néhány ponton egyezik a véleménye, akkor az már nem is két ember, mi? :) -
kissssss #4437 Justilkám ez most hanyadik alreged? -
Bullitt #4436 Azt azért nem mondanám, hogy csúfos. Itt igazából sokkal komolyabb volt maga a hangulat, és ezen bukott meg, mert a nézők SG-1 és Atlantisz féle "éppen, de mindig megússzuk és p-90-el megmentjük a földet" szkenáriókat vártak volna. Más kaptak, és ez nem sokaknak tetszett, engem érdekelt végig, még a szarabb részeket is végig bírtam nézni tekerés nélkül. Az egész franchise legjobb részei SGU epizódok szerintem. -
Lysandus #4435 Azért megpróbálhatták volna megtalálni azokat a hajókat. Már csak egy kis tudományos csere érdekében is. FTL az orvosi adatbázisért. Az Atlantisz érzékelői simán elláttak a másik bolygóig. Egy héttel korábban kiszúrt egy lidérc hajót. Sőt Samanta Carter is kisújjból felerősítette volna az érzékelőket! :-) De így sokkal jobb, mert mindenki sírhatott egy kicsit, és nagyon sajnálhatja TJ-t. :-( -
#4434 Na ez egy nagyon jó rész volt. -
#4433 Egy szóval nem mondtam , hogy hétről hétre készült
Ha nem amikor szünet volt , látták a készítők hogy 10 rész után nincs változás
Akkor dőlt el hogy vége !
de igen ha maradtak volna a normál sg fellingnél nem lett volna ez a vége -
#4432 Az SGU-t nem vetítés közben forgatják. Mielőtt elkezdtek vetíteni egy évadot, már le volt forgatva az egész.
Amúgy ha érzelgős sorozatot akart készíteni, akkor egy-egy évadban egy-egy ilyen részt kellett volna beletenniük, mint a mostani, ami a nézők nagy részének tetszik is, a többi meg maradt volna a szokásos csillagkapus, és nem ilyen csúfos véget ér az SG név... -
#4431 Akkor viszont már rég le volt forgatva az egész évad. -
#4430 Pontosabban amikor a második évad fél tájnál tartott !
Az második évad első tíz része után , elegük lett a sorozatból -
#4429 A kasza bejelentés azután történt, hogy leforgatták 2. évadot... -
Bullitt #4428 Csak a motiváció kellett nekik -
#4427 Nem hiszem el hogy a kasza után ilyen részeket voltak képesek csinálni, előtte meg ment a leszbikus szenvedés... -
#4426 Szerintem is az évad legjobbja volt ez a 2 rész -
Bullitt #4425 Megint voltak logikai bakik, de akkor is egy igen erős epizód lett ebből. Még 2 rész... -
sgaBence #4424 Akkor hajrá, a szünet óta nekem bejönnek a részek, bár sok dologgal tudnék, tudok, na meg kötekedtem is. -
#4423 Házigazdaként ideje volna. :P :D -
#4422 Végig kéne néznem, a szünet óta egy részt se láttam... :| -
#4421 Nem hiszem el... ez milyen jó kis rész volt... -
#4420 Ha már úgyis elkaszálják a sorozatot remélem jön majd egy reboot.A Bill Mccay könyvek alapul vétele pl jól megkutyulhatná az egészet. -
simon7108 #4419 ja tényleg SG feeling volt végre.
még a poénok is jók voltak.Rushia:D -
sgaBence #4418 Az "extrém elméletttel" kapcsolatban csak annyit hogy kb 0% az esély egy ilyen szezonvégre, mivel az írok már akkor kész voltak a sztorival mikor még nem kaszálták el. Ez inkább egy 5. évad végére fért volna be... -
sgaBence #4417 Nekem tetszett.
A lényeges "bakikat" már leírtátok, én írnék (tőlem nem megszokott módon) pár pozitívumról is.
Látszik hogy nagyon sűrítik a történetet, pl ha a 7. rész környékén járnánk akkor végig nézhettük volna azt az 1 órát amíg a drónok beérik a végzetet, így pedig skippeltük egyet. A sűrítésnek köszönhetően a picsogós részek is megfogyatkoztak, nem mondom hogy nem kellenének, de így a vége felé már igazán ideje volt komolyabbra váltani a témát.
Ez az "őselőd" téma nálam nagyon bejött, igazi SG feelingem lett tőle. Bár érdekes hogy egyáltalán nem tanusítottak akkora tiszteletet feléjük mint azt egy "alapító"-nak kellene, de elnézhető dolog volt ez is.
Részletesen nem akarok belefolyni a történésekbe, de végig volt egy olyan érzésem hogy Rush mindeninél többet tud, nem véletlenül volt olyan paprikás hangulatban. Eli-ék bezsongva várták hogy vajon miket tudhatnak meg, őt meg csak a mész érdekelte, ami jogos egyrészről, de ne essünk már át a ló túloldalára. Pont azt a Rush-t ne érdekelné egy ilyen dolog aki inkább haza sem menne a Végzet miatt? Na neeee.
A Drónok visszatérése elég gagyi volt, no meg a magyarázat is. Nem volt egy rossz ötlet belekeverni, de nekem kicsit erőltetettnek tűnt, na és gondoljunk már bele hogy mekkora WTF lett volna ha a Drónok helyett a Lidércek találtak volna a bolygóra.
A többi rendben volt, és szerintem ez nem volt töltelék rész.
Az extrém elméletem az hogy amit láthattunk a KINO felvételeken az nem is a múlt, hanem a jövő. Elképzelni sem tudom mekkora cliffhanger lenne a végén ha egy űrcsata után letelepednének és tényleg így alakulna...
Na de nem folytatom mert gondolom már többen is lefordultak a székről. :)
Konkrét teóriám nincs a végére, de ez semmiképp sem volt töltelék rész mert ebből elég komoly szál fog kibontakozni reményeim szerint bazi nagy cliffhangerrel fűszerezve. Valamiért úgy érzem hogy ez a város lesz a kulcsa sok mindennek, és nagy kár hogy a komplett első évad + 2. évad eleje még csak a cipőjét se pucolhatná a mostani részeknek... -
haywire #4416 ebben igazat adok.. tényleg nincsenek csillaghajóik, úgyhogy ez nagy baki. -
simon7108 #4415 hát na ja.
ahogy Daniel mondta az SG1-ben "ha nem lett volna a sötét középkor már rég csillaghajóink lehetnének"
mondjuk ebben van valami mert elég sokáig visszafogta a fejlődést mert mindenkit el akartak égetni... -
Lysandus #4414 2000 év az kb 80 generáció. Ha a kezdeti 200 fő duplázódna 80 generáción keresztül az elképesztően nagy szám, 200*2^79-en. A trillión is túl van 120 milliószor. :-))) De ha nem duplázódik a népesség generációnként, hanem mondjuk a 1,15-szeres lesz, akkor is durván 7.5 milliót kapunk a végén. Persze ha annyira fejlettek, akkor hogyhogy nincsenek csillaghajóik? Mindegy, nem volt rossz rész. -
Valezius #4413 Én is gondoltam, hogy említem a "sötét középkort", de lehet, hogy nem is volt olyan sötét, úgyhogy a viták elkerülése végett kihagytam :D -
haywire #4412 2000 év alatt simán ki tudnak építeni egy ilyen várost, mint ahogy mondtad a római birodalom szintje fölött vannak mert megvan a 21.századi tudásuk, nincs sötét középkor így még fejlettebbek is lehetnek a 21.századi Földiektől, mivel ők azzal a tudással indultak el 2000éve mint ahol mi vagyunk most. És volt 2000évük fejleszteni, technológiákat kifejleszteni. Csak abból induljatok ki hogy mi mindent fejlesztett ki az ember 2000 év alatt a Földön, és ez a 2000évnyi fejlődés már nekik megvolt a kezdetekkor szóval volt még ugyanennyi idejük a saját "fejlesztésekre". Bocs hogy párszor megismételtem magam, csak lehet nem mindenki érti meg a mondataimat, ezért fogalmaztam többféleképpen. -
Bullitt #4411 Megnéztem az előbb a pilotot és vhogy megsajnáltam a sorit a kasza miatt. Bár az írók még így is elég idióta dolgokat műveltek ebben a rövid időben. -
Reg5 #4410 Előkerültek a régi SG1-es díszletek, a város meg egész szép makett volt. Amúgy Ming Na mi a francot keres ebben a sorozatban? -
#4409 Nem volt ez olyan rossz rész, trailer alapján rosszabbra számítottam. -
#4408 elviszik az ufok :D -
Lysandus #4407 Meg a leszbi csaj hogy foganna meg? :-) -
Valezius #4406 Hát ez érdekes téma.
A genetikai degradációhoz nem sokat értek, de tudtommal minden ma élő ember egyetlen közös ősre vezethető vissza (aki ráadásul cylon volt ) és mégse pusztult ki az emberi faj, tehát 60nő, és 120 férfi elég változatosságot jelentene.
A 2000 év szerintem is elég. Az a tudás, amit át képesek menteni biztos, hogy meghaladja a római birodalom tudásszintjét az első században, ha esetleg a fejlődés kicsit gyorsabb, akkor simán elképzelhető, hogy 2000 év alatt odáig jutnak el, mint mi. Az tény, hogy kevesebben vannak, így a zsenik száma is kevesebb, ami miatt a fejlődés lassabb lehet. De nem hihetetlen a dolog.
Jó kérdés, hogy képesek-e a Földön rájuk ragadt szokásokat levetni, ha a nők 30 éves korukig nem hajlandóak szülni, és a monogáia is megmarad, akkor a kipusztulás szinte elkerülhetetlen.