StarGate Universe (TV)
-
TDantes #1483 De se a sorozatjunkie se a comment.com nem csak annyit ír, hogy : ,,szar oszt' kész"
Én arról beszéltem, hogy az nem negatív kritika, amit itt páran csinálnak.
Amúgy a sorozatjunkie-s kritikával nagyjából egyet is értek, ellenben a comment.com-ossal nem.
Nekem tetszett ez a rész. Mert persze, naná tudtuk hogy úgy is életben maradnak, tudtuk hogy túl élik, de és akkor mi van? A filmek sorozatok 99%-ában mindig ez van, úgyis tudjuk hogy túl élik.
Ha azt nézzük igaz, ez egy nagyon sokat ismételt klisé, de és? Nem volt rosszul megcsinálva.
Az előző két Csillagkapu sorozatban ennél sokkal rosszabb és hülyébb megoldások is voltak. ott is mindig tudtuk hogy túl élik. Hogy nem robban fel a Föld, Atlantisz, a szereplők megmenekülnek, győz a jó, veszít a gonosz, stb.
A különbség viszont annyi, hogy most azért menekülnek meg, mert a hajó tankolni megy, tehát az embereknek ebbe nem sok beleszólása volt, míg eddig mindig az volt, jött az aktuális okostojás, átkötött két vezetéket, megcserélt három kristályt, beizzította a ZPM-et, és juhé mindenki megmenekült, mindenki boldog,
Ez jópofa volt sokáig, ám ma már azért unalmas, és jobban tetszik az Sg:U megoldása.
Na most másik dolog, szerintem három gond van a sorozattal. Az egyik a teljesen felesleges jelenetek: testcsere, nyavalygás...ez minek kell?
A másik, hogy előbb-utóbb kell némi akció ,mert ez rohadtul hamar unalmas lesz.
Harmadik: 5 rész alatt semmit se tudtunk meg hajóról, azon kívül hogy öntankoló. Ideje lenne ha ezen változtatnának.
Ellenben, ami jó benne, hogy szakított az eddigi SG hagyományokkal. Jó volt az is, de itt az ideje a váltásnak.
A karakterek sokkal jobbak. Van életük, nem úgy mint eddig. Az alapsorozatban 10 évad alatt se tudnunk meg sokat a szereplőkről. Küldetésre mentek, és ennyi. Magánéletük nincs is? Karakterfejlődés nincs? Jobban megismerni őket?
Na most lesz ilyen is.
Reálisabb is, mint eddig, és nem érdekelnek a dumák hogy azért szar mert nem a szaporodó képes egyedeket küldték el a komppal! Az ilyen kötözködéseket hagyjuk már.
Itt egy feladatra alkalmatlan szereplők, úgy is viselkednek. Nem úgy mint eddig, hogy ők a szuperhősök, akik mindig nyernek, mindig jól döntenek, éppen ellenkezőleg.
Ha, értékelnem kéne, tízből hét pont körül, egyelőre. De ez még lehet rosszabb és jobb is, majd kiderül az utolsó résznél.