4805
StarGate Universe (TV)
  • LasDen #1522
    én csak tegnapelőtt tuttam megnézni a részt, így 200+ üzenetet nem olvastam, így lehet volt már róla szó, de most hogy felvan töltve akkor képes a földre tárcsázni nem???
  • Fabio Capello
    nem, ez a kapu még annál is régebbi, még a lantisziak első földrelátogatásakor indult útjára a hajó
  • Julius Caesar
    Hogyan lehetne prototípus, amikor úgy volt, hogy a földi a legöregebb a maga 50 millió évével. Annál is régebbi a hajó?
  • Shiwo
  • Banderas1990
    Elkezdtem a KINO-s webepizódok fordítását is. Itt az első 5:

SGU webepizódok 1-5.
  • TDantes
    Jaj...hallucináció azt úgy utálom. De lesz harc , na az végre jó lesz
  • TDantes
    Hát épp ez az. Én ezt tartom az egyik gondnak. De az évad végéig kiderülhet sok minden.
  • Banderas1990
    Elektronkiusan, ingyen is elérhető a Stargate Magazine legújabb száma.

Link(óvatosan olvassátok, mert van 1-2 spoiler):
    Stargate Magazine

Pl. a Space című epizód érdekesnek tűnik.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Young egy Ős technológiát használva hirtelen egy idegen űrhajón talája magát, majd megint a Destiny-n. Mindenki azt hiszi, hogy csak a technológia mellékhatása a "hallucináció", de aztán az FTL-ből kilépve találkoznak egy idegen űrhajóval. Megpróbálnak kommunikálni vele, melyre az idegenek válaszolnak, de végül megtámadják a hajót.

• Banderas1990
    Hát gondolom a légkör, azért kellett, mert annak a felvitele a hajóra később, a tervezett Ős expecició érkezésekor már macerásabb lett volna. Egyébként Mallozzi blogján volt egy érdekes bejegyzés, amely azt sugalta, hogy lehet nem a földi expedíció volt az első, ami a hajóra lépett.
  • [NST]Cifu
    Egyelőre nem kaptunk választ arra, hogy is haladnak a hajó felfedezésével. A jelek szerint meglehetősen méretes hajó, és bár egyes részei sérültek, azért csak van ott hasznos dolog is. Például én nem teljesen értem, hogy egy ilyen hajó esetén az élelmiszer és víz tartalékok merre is vannak. Vagy eleve úgy tervezték, hogy a hajón nincs semmi ilyen, ha az Ősök birtokba veszik a hajót, akkor visznek magukkal vizet és élelmiszert? Ennek ellentmond, hogy alapból volt légkör és világítás a hajón - ezekre sincs semmi szüksége a hajónak addig, amíg csak magányosan rójja a világűrt...
  • LasDen #1512
    há de mosmá szabad a vásár....:D párezer évre elegendő energiának kell lenni....:D
  • TDantes
    Hát mert mit csináljanak? Rush megtiltotta hogy kapcsolgassanak, szóval semmi szórakozásuk sincs így.
  • haxoror
    Engem az zavar hogy van egy csomó szereplő akinek a magánéletét meg a gondolatait megmutatják de el sem tudom képzelni hogy miért került egyáltalán egy offworld bázisra és gyakorlatilag nem is csinálnak semmit csak vannak.

Persze ez érthető hiszen nem túl sok mindent lehet a hajón csinálni (értsd: olyasmit ami érdekelné a nézőt) a forgatókönyv gyenge.
  • Julius Caesar
    Telford neve csak engem emlékeztet teflonraM
  • TDantes
    Na ja, hogyne.
  • Sir Quno Jedi
    Bezonyám, neked még ő se kell hozzá, ahogy az ábra mutatja... :D
  • TDantes
    Ja, neked lehet. Nekem viszont nem.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, RDA-val nekem a fűszeres lószart is el lehetne adni! Haláli egy figura.
  • Reg5
    "Meg, azért gondolkodjatok már el azon is, ha ma indulna az SG:1 lefogadom nem lenne belőle 10 évad, sőt!"

RDA nélkül sehogy.
  • MrSpock
    Én ezt nem kötözködésnek vélem,hanem ugye nosztaliázás megszépíti a dolgokat idővel.Vágynak valami újra,ami akkor jóvolt bejött,az most már kevés a rajongóknak is.Mert biztosan eszükbe jut,hogy ezt már átéltük,láttuk,mélységekben mást nemkapunk,és elégedetlenkednek.
    Ez van,majd kiderül,hogy ez mennyire lesz életképes a továbbiakban.
  • TDantes
    Oké, de az milyen dolog már, hogy abba kötnek bele a ,,rajongók" ami eddig is megvolt az SG sorozatokban? Az ilyen akkor vagy nem rajongó, vagy szenilis, vagy csak azért kötözködik mert nincs jobb dolga.
  • MrSpock
    Igen de ne feledd hogy az mikor indult el?Akkor még újdonság volt,maga az alapsztori,ami igazából jó ötlet volt.Sci-Fi sorozat sem volt,a Star Treken kívül nagyon.Igen manapság már az is kevés lenne,bár kitudja,ha jól tálalnák.Dallas is milyen volt már,és mégis mindenki nézte,már ha akkor élt egyáltalán.És nem ugyanaz,mint most megnézed az ismétlését.
    Én azt mondom,hogy ez most jelen pillanatban nekem ,hangsúlyozom NEKEM kevés egy SG-sorozattól!
  • TDantes
    Meg, azért gondolkodjatok már el azon is, ha ma indulna az SG:1 lefogadom nem lenne belőle 10 évad, sőt! Egy csomóan szidnátok hogy milyen szar, milyen hülyeség.

Főleg, hogy sokan olyan dolgokba kötnek bele az SG:U kapcsán ami eddig is megvolt az Sg sorozatokban. És akkor még ők az SG rajongók...hát...
  • TDantes
    Az a hihető ,hogy emberibbek. Emberibben viselkednek. Az előző széria szereplői, teljesen hiteltelenek. Ezzel nem azt mondom hogy rosszak, csak hogy hiteltelenek ,és egysíkúak.
  • TDantes
    Oké, igaz, ő Daniel tényleg. De az is bele került jó pár évadba.
  • TDantes
    Nem vagy egyedül, és oké ha nem jön be hát nem jön be, de én se vagyok egyedül sokaknak meg bejön, de hozzáteszem én se vagyok elájulva a sorozattól! Azokkal se értek teljesen egyet akik szerint nagyon jó, 10/10
  • MrSpock
    Mi a hihető bennük?
    Az hogy szinte a hajón lévő emebrek 80%felesleges töltelék?
    úyganúgy végzik majd mind általábana többi részben,mert biztos,hogy nemfogja mindenki túlélni.
    És igazából felesleges dolgokat mondanka magukról,vagy cselekszenek szinte semmit.
    Többi SG-ben..hmm..igen egysikúak,mert értették a dolgukat,azt amiért ottvoltak,még ha mondjuk McKay idegesítő is volt,vagy O'neil egy profi katona,aki a maga egyszerűségével döntött.De neki nem is az volt a feladata,hogy technikai,biológiai vagy egyéb kérdéseken rágódjon.
  • Banderas1990
    Hát Eli-nak nagyjából semmi köze O'niellhoz, max annyi, hogy szeret poénkodni. De még csak a poénok természete is másabb. Ennyire azért nem kell a sablonokat keresni a karakterekben. Van az SGU-ban elég sablonos szereplő.
  • Banderas1990
    Hát, azért azt nem mondanám, hogy a karakterek fejlődésre képtelenek voltak. Daniel rengeteget fejlődött az SG-1-ban. Persze ez elsősorban a 9-10. évadban(ami egyébként tetszett) levő túlzott Rambózás előtt volt.
    Atlantiszba pedig McKay-t tudnám kiemelni.
  • MrSpock
    2Meg aztán az SG:U nem olyan pörgős mint az eddigiek. Ez meg nem feltétlenül baj."

Persze ez egyáltalán nemlenne baj,hisz mondjuk ez kosztümös film sem mindig pörgős,de odaszögezi abba a milliőbe az embert.De lehet egy egyéb sorozat is,csak beszélgetnek,de mégis.
    Nah midnegy,én nem akarok vitába szállni..neked tetszik elfogadom,nézzed,és kívánom,hogy jól szórakozz minden részen!
    Én csak leírtam ismét a véleményem,és nem akarok senki meggyőzni arról,hogy ez talán picit kevés egy SGsoritól,de nemvagyok egyedül ezzel ahogy olvasgattam több helyen is.
    Nem azért írok ide hogy feszültséget keltsek,vagy akármi,távol állt tőlem mindig is.
  • BEAST #1492
    Nem, mert helyette most van egy Mckay O'neill keverekunk Eli szemelyeben :d
  • Banderas1990
    Azt tudom, de hát annyi mindent mondotak már Wright-ték meg az MGM.
  • TDantes
    Ja. 10 évad alatt. A hangsúly a tízesen van. Tíz évad alatt, tudtunk meg ennyit a karakterekről mint itt.
    Súlytalanok?

Hm. Miért? Milyenek voltak a korábbi karakterek? Azok meg tökéletesen egysíkúak, minden fejlődésre képtelenek, hiteltelenek.

A mostani karakterek , hihetőbbek. Nem tudom mi a súlytalan bennük.

Vagy az jobb lenne, ha Young helyett, kapunk egy újabb O'Neil 4.0-át?
  • TDantes
    Szerintem meg, jó volt, tetszett. Például ,hogy láttuk ki mit csinál, hogy várja a halált, kártyáznak, imádkoznak.

A régi SG sorozatokban tudod mi volt? Semmi. Azt szinte soha nem is mutatták mi van a nem főszereplőkkel. Ha meg is haltak, kit izgat? Ágyútöltelékek.
    Ráadásul, az a feszültség, hogy McKay vagy Carter 5 másodperccel a vég előtt megcserél két kristályt és megmenekülünk? Jó, tíz alkalommal ebben volt feszültség. de ötvenedjére, ez már unalmas volt. Itt végre nem ez a megszokott klisé volt.

Mindig, teljesen kiszámítható volt!

Most komolyan, emlékezzünk már vissza! Volt aki izgult, hogy Atlantisz nem jön fel a tenger alól és megfulladnak? A sorozat pedig egy epizód után véget ér?
    Mindenki tudta, hogy megússzák.
    Vagy, az alap sorozatban, volt aki nem tudta, hogy ki fognak menekülni a fogságból?

Azt akarom mondani csak, hogy eddig is így volt, sőt még rosszabb! Kiszámítható? Mindig is az volt!Ezek a sorozatok ilyenek. Marha érdekes lenne, ha az ötödik részben meghalnának aztán 20 részen keresztül egy üres űrhajót mutogatnának.

Meg aztán az SG:U nem olyan pörgős mint az eddigiek. Ez meg nem feltétlenül baj.
  • [NST]Cifu
    3. Szerintem Robert Caryle fizetése is több, mint az Atlantiszban levő színészeké.

TV sorozatok esetén ugyebár a széria előre haladtával a fizetések is egyre nőnek. Az SGA kasza és az SGU berendelés esetén a Syfy részben azzal indokolta a döntését, hogy az SGA (alap)gárdájának fizetése magasabb lett volna, mint a friss SGU gárda fizetése.
  • [NST]Cifu
    Mert persze, naná tudtuk hogy úgy is életben maradnak, tudtuk hogy túl élik, de és akkor mi van?

Azért tegyük már hozzá, hogy számtalan sorozatban sikerült mégis valahogy hihető feszültséget létrehozni, itt ez lássuk be, nem sikerült. Teljesen kiszámítható volt az egész. Ez a probléma vele.
  • MrSpock
    "Ellenben, ami jó benne, hogy szakított az eddigi SG hagyományokkal. Jó volt az is, de itt az ideje a váltásnak.
    A karakterek sokkal jobbak. Van életük, nem úgy mint eddig. Az alapsorozatban 10 évad alatt se tudnunk meg sokat a szereplőkről. Küldetésre mentek, és ennyi. Magánéletük nincs is? Karakterfejlődés nincs? Jobban megismerni őket?"

Hmm milyen karakterek? Élet?Hol,lehet nem egy sorozatot nézünk.Ennyi életet még egy kődarabban is találunk,mint itt.A többiben 10 évad alatt megismerted őket,és nekik az volt az életük,mert nem civilek voltak,mint itt,nem lehetett várni nagy melodrámákat.
    Szerinted mondjuk egy postásra kiváncsiak lennének egy sci-fi-ben(elnézést ha valaki az),csak egy hasonlat volt.
    Az biztos,hogy nem értünk egyet,de végülis mindneki máshogyan látja,de azért nekem az fura,hogy eltelt 5 rész de egyik karaktert sem kedveltem meg,súlytalanok,ahogy egyik ismerősöm mondaná.Hiába próbálják valahogy kiemelni egyesek szerepét.
  • Banderas1990
    Kérdés: Hová a pékbe kell +1 miksa részenként? Mert jó meg szép a CGI, de eddig csak kb fél percekre tünt fel. (vagy lehet hogy az összes szereplő valójában CGI karakter? Hm... )

1. A dollár értéke nem annyi, mint 5-6 éve, azaz amikor az SGA 1.évada készült és ahhoz kell számítani azt a +1 milliót és nem az 5.-hez(bár ezt már egyszer leírtam). Legalábbis szerintem ezt is be kell kalkulálni.
    2. A távolabbi helyszíneken való forgatás, valamint a bolygó díszlek elkészítése(pl. őserdő) is több pénzbe kerül. Ha megint minden jelenetet Vancouver-ben forgatnak, spórolhattak volna, de akkor ismét minden bolygó kísértetiesen hasonlított volna a vancouver-i erdőre.
    3. Szerintem Robert Caryle fizetése is több, mint az Atlantiszban levő színészeké.
    4. Az a +1 millió dollár egy sorozatban nem feltétlenül jelent sokkal többet. Még pl. így sem éri el a BSG költségvetését.
  • MrSpock
    Elolvasgatam a kommenteket mindkért oldalon.
    Egyáltalán ez nem fikázás,mert aki fikázza az nem is nézi,vagyis kurvára nemérdekli,hogy igazából milyen a sorozat,vagy mit várna esetleg el,ha már leül elé.
    Speciel én tegnap este szántam rá magam,hogy megnézzem,most mondjam azt,bár ne tettem volna..mert egyből jönne valaki,hogy akkor minek nézed?
    Ez írtó kevés!És ez nem fröcsögés,fikázás,ez tény,nálam.Van akinek ez bejön,minden elismerésem az övék!Tudom nem vagyunk egyformák,szerencsére,de azért többet is nyújthatna e sorozat mint 2 ásítás közti pislogást. Még 1 részt megvárok,aztén valszeg befejeztem.Én sajnálom legjobban mert kedveltem a SGuniverzumot,de van jópár sorozat ami ezt a szintet simán hozza,mégha nem is sci-fi,ahol tudok szórakozni,és várom a következő részeket.
  • TDantes
    De se a sorozatjunkie se a comment.com nem csak annyit ír, hogy : ,,szar oszt' kész"

Én arról beszéltem, hogy az nem negatív kritika, amit itt páran csinálnak.

Amúgy a sorozatjunkie-s kritikával nagyjából egyet is értek, ellenben a comment.com-ossal nem.
    Nekem tetszett ez a rész. Mert persze, naná tudtuk hogy úgy is életben maradnak, tudtuk hogy túl élik, de és akkor mi van? A filmek sorozatok 99%-ában mindig ez van, úgyis tudjuk hogy túl élik.
    Ha azt nézzük igaz, ez egy nagyon sokat ismételt klisé, de és? Nem volt rosszul megcsinálva.

Az előző két Csillagkapu sorozatban ennél sokkal rosszabb és hülyébb megoldások is voltak. ott is mindig tudtuk hogy túl élik. Hogy nem robban fel a Föld, Atlantisz, a szereplők megmenekülnek, győz a jó, veszít a gonosz, stb.

A különbség viszont annyi, hogy most azért menekülnek meg, mert a hajó tankolni megy, tehát az embereknek ebbe nem sok beleszólása volt, míg eddig mindig az volt, jött az aktuális okostojás, átkötött két vezetéket, megcserélt három kristályt, beizzította a ZPM-et, és juhé mindenki megmenekült, mindenki boldog,
    Ez jópofa volt sokáig, ám ma már azért unalmas, és jobban tetszik az Sg:U megoldása.

Na most másik dolog, szerintem három gond van a sorozattal. Az egyik a teljesen felesleges jelenetek: testcsere, nyavalygás...ez minek kell?
    A másik, hogy előbb-utóbb kell némi akció ,mert ez rohadtul hamar unalmas lesz.
    Harmadik: 5 rész alatt semmit se tudtunk meg hajóról, azon kívül hogy öntankoló. Ideje lenne ha ezen változtatnának.

Ellenben, ami jó benne, hogy szakított az eddigi SG hagyományokkal. Jó volt az is, de itt az ideje a váltásnak.
    A karakterek sokkal jobbak. Van életük, nem úgy mint eddig. Az alapsorozatban 10 évad alatt se tudnunk meg sokat a szereplőkről. Küldetésre mentek, és ennyi. Magánéletük nincs is? Karakterfejlődés nincs? Jobban megismerni őket?

Na most lesz ilyen is.

Reálisabb is, mint eddig, és nem érdekelnek a dumák hogy azért szar mert nem a szaporodó képes egyedeket küldték el a komppal! Az ilyen kötözködéseket hagyjuk már.

Itt egy feladatra alkalmatlan szereplők, úgy is viselkednek. Nem úgy mint eddig, hogy ők a szuperhősök, akik mindig nyernek, mindig jól döntenek, éppen ellenkezőleg.

Ha, értékelnem kéne, tízből hét pont körül, egyelőre. De ez még lehet rosszabb és jobb is, majd kiderül az utolsó résznél.