StarGate Universe (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaliBoy
Az elõzõ részben történteket szerintem nem kell már spoilerbe tenni a magyar felirat után. Sztem. mindenki hallgasson a józan paraszti eszére és gondoljon arra, hogy ha már van magyar felirat 1-1 rész után akkor valószínûleg a részrõl folyik a csevej a topikban és ha nem kíváncsi rá akkor ne lépjen be addig míg nem látta.

Jaja. Ezt nem is írtam Kandurexnek. Ebben (is) hazudott Rush.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Fabio Capello
Amúgy pedig

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha Rush tényleg beszélt is a CSK parancsnoksággal, abban mindenképpen hazudott, hogy õ rakta el ezeket a köveket, hisz láttuk, hogy Young volt az aki az utolsó pillanatban elrakta.

Fabio Capello
Aki nem ismerné, a spoiler tag: <*spoiler><*/spoiler>

csillagok nélkül ofkorz.

BaliBoy
Ezt azért tehetted volna spoilerbe.

Amúgy sztem az nem derül ki, hogy Rush beszélt-e vele, csak annyi, hogy Young beszélni fog vele.

BaliBoy
<#eljen>

Annyi kérdésem lenne, hogy a képek nem tûnhetnének el fade out-tal?

Andr0
lol hát tényleg sok kiderül: (SPOILER)

pl úgytûnik Rush tényleg beszélt O'neillel és Young is beszél az 1x03-ban(márha jól láttam)

a banner k*rvajólett😄😄😄

Armin & Ayu fan

Montanosz
banner király lett...

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Kandurex
Be, csak át kell kicsit alakítanom, mert így pár böngészõnek nem fog tetszeni, pill.-

Régi kép helye: http://mwserv.sytes.net/tlj/sgu2.jpg

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

BaliBoy
Atlantison sem maga a kapu volt különleges hiszen az elpusztult. (legalább 1x) A tárcsázó berendezés ami különlegessé tette. Csak annyit kellett volna csinálni, hogy a tárcsázót elvinni máshova, ZPM-ekkel megküldeni és kész is.

Fabio Capello
ez olyan vszeg mint Atlantisz, lehet hogy minden kapu blokkolva volt, kivéve az az egy (ill. ugye mondja is Eli, hogy a koordináták valójában egy kódot adnak - csak a megfelelõ kapuról mûködik)

goaulds: Tudjuk, hogy egy kaputelepítõ hajó korábban már járt ott, ez is elhangzik, hogy több ezer évvel ezelõtt már jártak ott, adatokat gyûjteni és kapcsolatot létesíteni, a Destiny pedig most ismét arra jár, hogy megtervezze az új útvonalat, amin majd az Õsök jönnek

Mono, a banner faszányos <#eljen>

Kandur bedobod majd a bannert?

REAL MADRID

Kandurex
De nem értem miért kellene a dokinak minden percben tájékoztatni bárkit is amikor 1-2 óra múlva elfogy a levegõ a hajóról!

Helyette inkább: Jaj! Figyeljük! NEM MEGBÍZHATÓ! LELÖVÖM, HA HOZZÁ ÉR A GOMBHOZ! (aztán megdöglök 1 óra múlva, de leszarom)

stb. stb.

Kori
sztem jó lesz

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Narxis
Úgy hogy a másik hajó ami a kapukat rakja le, már járt ott.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Goaulds
Tegnap megnéztem végre SGU-t..Amit nem igazán értek hogy ugye az Õsök csinálták a kapukat...és van a hajó amivel most utaznak , ami azért készült hogy az Õsök minél távolabbi galaxisokat fedezhessenek fel stb...erre a hajó talál egy tárcsázási távolságon belül egy kaput. NA ez hogy is van? 😊

Jaffa Kree!

BaliBoy
Jah, valami rémlik. Bár egy kicsit logikátlan a dolog mivel minden kapun 9 ékzár van. Szóval sztem. azokat is bele lehet fogni, csak valamit módosítani kell rajtuk. Gondolom ez lesz majd a megoldás (elõbb-utóbb) arra, hogy a Föld és a Destiny között tudjanak utazgatni. 😄

Csináltam egy bannert, ide tudtam betenni. (alsó 😄) Ha tetszik akkor a modi topikban meg lehet kérni valakit hogy tegye be 😊

<object classid="clsid😄27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width=700"undefined" height=250"undefined">
<param name="movie" value="http://monoportal.extra.hu/stargate.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="menu" value="false" />
<param name="wmode" value="" />
<embed src="http://monoportal.extra.hu/stargate.swf" wmode="" quality="high" menu="false" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width=700"undefined" height=250"undefined"></embed>
</object>

REAL MADRID

Fabio Capello
Nem hiszem, az elején mondják, hogy csak azon a bolygón voltak meg a speciális körülmények, szóval valaminek itt még kellett lennie.

Amúgy nálam kapott egy esélyt a sorozat, meglátjuk mi sül ki belõle, ez az elsõ két rész még elég lagymatag volt, de reméljük ez csak a kezdet volt 😊

BaliBoy
Egyébként egy ZPM-nek nem lenne akkora ereje, hogy tárcsázni tudjon? Sõt, mivel Atlantis visszatért elvileg 3 ZPM-nek is lennie kellene.

BaliBoy
Hát persze. Ez a lényeg. Máshogy nem lenne sorozat. 😊) De a lényeg, hogy megszállottságból tette és nem azért, hogy megmentse az embereket. A többiek meg nem örülnek ennek mert akaratuk ellenére kell részt venniük benne. 😊

exTrem
Kíáncsi leszek mi lesz abból amit írtak, hogy itt nem minden idegen beszél már majd angolul. Nagyobb realitása lesz a dolognak, nagyon kíváncsi vagyok az új idegenekre 😄😄

Rush tárcsázott mert tudta hogy évekbe telne mire lehetõség lenne újra próbálkozni a 9 ékzárral.Ha egyáltalán találnának az energiához megfelelõ bolygót. Nem akart várni és nem akarta a földet veszélyeztetni, az más dolog hogy tárcsázhatott volna máshova is de egyrészt a kiváncsiság és a megszállotság hajtotta, másrészt meg akkor nem lenne ez a sorozat!😊)
Ami egész jónak tûnik, fõleg ha beindul majd!

BaliBoy
Egyébként az 1x03 spoilerébõl elég sok minden kiderül. 😊

Rush kiszámíthatatlan, épp ez adja karakterének érdekességét. Idõnként láthatólag logikátlanul cselekszik, máskor pontos magyarázatot tud adni teteire. Robert Carlye remekül játsza a kicsit õrült tudós szerepét.

Nem csoda, hogy lázadnak ellene, hisz õ jutatta õket oda. Young kérdezi is, hogy miért nem egy másik bolygót tárcsázott, miért épp a 9.ékzárat. Semmi oka nem volt épp a hajót tárcsázni. A válasz egyszerû: megszállottság. És ez nem légbõl kapott ötlet, hanem a készítõk mondták ezt. Ráadásul asszem még az epizód elején, mikor Rush felmegy a lépcsõn a felsõ részre látszik, hogy mosolyog.
Az egy dolog, hogy ért az Õs technológiához, de a legtöbben úgy gondolják, hogy õ nem is akar visszajutni a Földre és hátsó szándékai vannak. Nem bíznak benne.

Szerintem annak a jelenetnek, amikor kapcsolatba lépett a Földel, épp az adja a különlegességét, hogy a nézõ nem tudja, hogy O'niell tábornok tényleg neki adta át a parancsnokságot, vagy csak hazudik.
BaliBoy
Ja és az egy nagyon fontos dolog, hogy ezek az emberek nem erre az expedícióra jelentkeztek. Nem úgy mint pl. az Atlantis expedíció résztvevõi. Sztem elég szar érés lehet amikor az életedrõl döntenek és még csak beleszólásod sincs ezen a szinten.

BaliBoy
Hát ez nem így mûködik. Én is be lennék pöccenve ha legalább nem lennék tájékoztatva a saját életemmel kapcsolatban.
De teljesen mind1. Az egész ugyebár abból indult ki, hogy nem egy Tejútrendszerben lévõ kaput tárcsázott. Pedig megtehette volna ha annyira érdekelte volna az emberek élete. Valójában nagy ívben szart rájuk és inkább belevezette õket a totális ismeretlenbe. És ugyebár látszik, hogy a hajó elég rossz állapotban van akár lehetett volna az is, hogy a kaputerem lett volna lyukas. Szóval minden okuk megvan, hogy mérgesek legyenek rá. És mégcsak nem is biztonságos helyre vezette õket....

Kandurex
Ez csak belemagyarázás a dolgokba, "lehet", hogy sumákol? Ez milyen bizonyítás ahhoz, hogy folyamatosan basztassuk azt aki megmenti a seggünket?

Milyen vezetõ tudós van még mellette akivel feltétlenül meg kell osztogatni a felfedezéseit? Ami feltétlenül szükséges azt megossza a néppel!

MerlinW
"Bízom a gyors sorozatból való távozásában"
Mármint Rush távozásában? Arra várhatsz, õ az ügyeletes sztárszínész a sorozatban, ráadásul fõszereplõ😊

Én imádom a BSG-t és ugyan kár hogy az SGU nem a hepi-scifi irányt követi, BSG híjján tökéletes lesz ez is😊 Januártól meg Caprica is, jujdejónekem😄

Tetszett a pilot.

[merlinw.org]

BaliBoy
Hát pl tuti sumákolt valamit amikor kapcsolatba lépett a Földdel különben nem kellett volna titokban csinálnia. Akkor ott van a is, hogy mint kiderült lehet a Földet tárcsázni. Ezt sem osztotta meg másokkal. Egy személyben döntött mikor vannak még más tudósok is mellette. Ráadásul tényleg tárcsázhatott volna bármi mást is, hogy a Földet ne veszélyeztesse. Egyértelmûen következik ebbõl, hogy elsõsorban nem az emberek élete érdekelte.

LasDen
nem kétszínû volt, csak õ felismerte, hogy ahhoz, hogy hazajuthassanak elõbb a hajót kell stabilizálni.....ez nem tetszett az embereknek mert úgy jön le, hogy nem akar semmit tenni a hazajutásért 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Kandurex
Utólag mindenki okos, addig pedig mindenki mehet cumizni a jó doktort. Kétszínû,...hol?

BaliBoy
"...(amit ugye megmenthetett, hogy nem oda tárcsázott)."

Ez mondjuk így utólag nézve ugyebár ostobaság volt mivel nem történt semmi galiba. 😊) Na meg az a bajuk a csávesszel, hogy elég kétszínûen viselkedik. Bízom a gyors sorozatból való távozásában. 😄

Kandurex
Megnéztem én is a bemutatkozó részt. Végül is nem volt rossz, talán kap még pár részre esélyt nálam.

Ami kifejezetten nem tetszett: Rush fölösleges és értelmetlen basztatása, egyenként kellene kézen-állva lecummantania a félbrigádnak az életükért, és persze a lehetséges földért (amit ugye megmenthetett, hogy nem oda tárcsázott).

BaliBoy
1x03 SPOILER!!!!

BaliBoy
Hmmm...
Bennem is vegyes érzelmek vannak. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy ez a spin-off nem fog hasonlítani sem az SG1-re sem pedig az Atlantisra. Elég nehezen indul be. Én szeretem az akció dús történeteket és ez sajnos nem volt az, de mivel csak bevezetõ, meg valahogy el kell indulni (a hajónak is 😊), így ez most tulajdonképpen nem lényeges. Nagyon reménykedek benne, hogy azért nem fog hajazni a BSG-re mert azt annyira nem szerettem. Kifejezetten unalmas volt az állandó vekengés a létfenntartáson meg a hatalmi pozíciókon. Én ennek a résznek is a legnagyobb hibáját a hatalmi pozíciós részekben látom. Nem hiszem, hogy egy ilyen helyzetben ezen járna az eszük mikor csak néhány órájuk van hátra. Fõleg a Ming-Na által játszott karakter "lázadása" volt hülyeség.

exTrem
Szerintem nagyon jó kis sorozat lesz ez is, bár tény, hogy a régebbi stargate epizódokból nem jött még át a feeling. Az ötlet jó, remélem nem fut vakvágányra 😊

Andr0
az hogy Rush tényleg dumált-e O'neill-el az szerintem kamu, de hidd elh ogy a SE1 ben ki fog ez még derülni

Armin & Ayu fan

Andr0
nagyon jó lett és egyszerûen nem tudok betelni vele a kapu pff hát az zsír és a tárcsázó hang meg úgy az egész wáááá kur*anagy!!!!

Armin & Ayu fan

Montanosz
ezek mind rendjén voltak amiket felsoroltál.
1. a szenátornak amúgyis vége volt, nagyon szerette a lányát, ha másért nem, Õ érte feláldozta volna magát.
2. tudós srác beszervezése is rendjén van. manapság is vannak programok amik több millió ember számítógépén egyszerre futva a háttérben dolgoznak kihasználva a számítógép kapacitását, feldolgozva az ûrbõl jött jeleket.
3. amiket felsoroltál mondva csinált okok. puszta fikázás szerintem, nem érintve a sorozat lényegét: hogy jól szórakoztat.

Egyébként kíváncsi leszek a folytatásra nagyon, mert állítólag a szenátor is visszatérõ szereplõ + Telford ezredes (LDP) is. A hiv oldalon a szereplõknél is fel vannak tüntetve. (bár a szenátorhoz oda van írva meghalt 😄)

REAL MADRID

Encore
Lou Diamond Phillips mennyit szerepelt már, nem? 😄 😄
Encore
SPOILER!!!!!!!

Én csalódott vagyok a bevezetõ rész után. Ez a másfél óra kicsit BSG-s volt, de mivel ez az elsõ rész volt, így ez változhat.

A karaktereket még nem ismerhetjük meg igazán, így róluk még nem mondanék semmit, de a színészek nagyon gyengék. Az SG-1ben és az Atlantisban hihetõbb színészi játék volt, pedig nem ez volt az erõsségük. 😊
Néhány szereplõ cselekedete elég logikátlan pl. a szenátoré, aki az elején nem az az önfeláldozó típus volt.
Sok az erõltetett rész is pl. a drámai jelenetek nagyon erõltetettek és gyengék, pl.: a szenátor halála. Valahogy nem volt drámai. Tipikus "valakinek meg kell halnia a hajón, hogy a többi nyerjen egy kis idõt" rész volt.
Azt, hogy a "tudós" srácot, hogy szervezték be már nem is említem, annyira gagyi. 😄 Annak idején az utolsó csillagharcos címû filmben volt ilyen.
Aztán, azt sem mutatták, hogy vajon Rush tényleg beszélt-e O'niell-el vagy csak kamuzott. Valakinek lehetett volna annyi esze, hogy ellenõrize. Oké, volt aki mondtah ogy õ is beszélni akar a tábornokkal, de hamar túlléptek a készítõk a dolgon.
A CGI szerintem átlagos volt. Kicsit összecsapottnak éreztem az egész részt, pedig elvileg volt idõ megírni.

Összefoglalva: eddig úgy tûnik a leggyengébb csillagkapu sorozattal van dolgunk, de pár részt még mindenképp meg kell nézni, hisz csak most fog beindulni. De ha itt is ugyanaz lesz (márpedig valószínûleg az lesz) mint a BSG-ben, hogy egyik részben a létfentartással van a baj, a másikban a kajával, aztán a vízzel stb... az elég zavaró lesz. Gondolom jön majd a klikkesedés, a hatalom átvétel, a lázadás, stb...

SPOILER!!!!!!!!!!
Fülüke
Király rész volt. Megyek és építek is pár "sufnituning" kaput a pincében. 😄

De k*rvajó géped van istenem....

Igazából semmi poént nem lõ le, max az Atlantisz uccsó részében nem fog meglepni a legújabb 304-es neve és, hogy ki lesz majd a hajó parancsnoka(csak említés szintjén).

Az SGU pilotja Mallozi elmondása szerint nem sokkal az Atlantisz befejezõ része után játszódik.
Sziasztok, lenne két hülye kérdésem,(aminek eddig a szpojler érték miatt nem akartam utána nézni más helyen):

Olyannak, aki nem látta végig az Atlantiszt, csak a 3. évadot kezdi, annak van ebben a részben olyan, ami lelõhetne valami fontosat az Atlantiszból?

Az SGU 1. része kb. az egész SG cselekményben hol helyezhetõ el?

Köszi és tényleg ne haragudjatok ezért a két láma kérdésért.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Magiszter
Nah megnéztem. Kicsit ásítoztam alatta, de amúgy tetszett. Már várom a folytatást, meg hogy kicsit felpörögjenek az események... <#eljen>

Egy kis OFF:
Nem tudtok valami infót, hogy kiadják-e az SG-1-t BD-n? 😄

REAL MADRID

Montanosz
Nagyszerû volt!
Örülök hogy komolyabb hangvitelû mint az atlantisz.
Van egy kis BSG utóérzés benne, kellemes meglepi volt vasárnap estére....

Engem még nem nyert meg, nem jött át a SG hatás. Max az utolsó percek, amikor megindul a csapat a bolygóra 😄 De nézõs lesz simán 😊

REAL MADRID

LasDen
miután leírtam tuttam, hogy rosszul fogalmaztam 😄
úgy értettem, hogy az SGU-ról nem olvastam semmit.....korábban nem érdekelt a sorozat... 😄
Az eredeti sorozatot elég sokáig néztem, de a végefelé csak ezt-azt láttam a tv2-n....😄 szóval azé képben vagyok...az Atlantisz nem tudott érdekelni... 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár