StarGate Universe (TV)
-
Valezius #1397 Nem attól lesz. Hanem például attól, hogy 5rész alatt egyszer mennek át a kapun, és ott se történik semmi. (Meg a megérkezésükkor persze)
Végre itt lenne a lehetőség, hogy ne csak középkori falukat lássunk, ehelyett azt se látunk.
A többi sorozatban, ha gond volt, akkor csinálták valamit, itt meg ülnek a sötétben, biztos ez is jó, de nekem nem igazán jön be.
Ahogy az se, hogy tényleg mindenki hülye, egyiknek se jut eszébe, amit mindenki tudott előre. (Napenergia!)
Meg hát az is nyilvánvaló volt, hogy vissza fognak jutni a hajóra, úgyhogy nem is volt a jelenetben semmi feszültség.
Max az, hogy Scott pilóta létére nem fogta fel egyből, miért kel la bolygó felé menni, na ott megszavaztam neki egy fejbeverést :)
Na meg az se nagyon tetszett, hogy anno 3kapu volt tárcsázási távolságra, amikor ezelőtt a galaxison belüli híváshoz nem kellett extra energia, most akkor 3kapu van az egész galaxisban? :O
Egyébként szerintem elég valószínű, hogy 5éven belül a Földön maradottak rájönnek, hogy lehet átjutni hozzájuk. (bár a hajó pusztulása lehet, hogy lehetetlenné tenné a dolgot)
Ezért a kolónia alapítást nem tartom olyan fontosnak, mint a középtávú túlélést. De gondolva a jövőre egy 1:1 körüli nemi arány kívánatos lehet. Szerintem a sorsolás nem volt sokkal rosszabb alternatíva a szelektálásnál, de a bőgéssel sikerült is tönkretenni a jelenetet :)