4805
StarGate Universe (TV)
-
sandor8206 #1401 amúgy van valami adat a nézettségről már? -
sandor8206 #1400 + olyan fantasztikus részeket sikerül kitalálni az íróknak, hogy vegyük pl: a mostanit, 1. évad 5. epizódjában (tehát lehet sejteni, hogy lesz még pár rész és ezen a hajón) egy Napba repül az űrhajó, nem tudják eltéríteni, mindenki a szobájában kuksol, senki nem csinál semmit
Vajon meghalnak? Annyira izgalmas -
Valezius #1399 És magyarázza már el valaki, minek kellett azt a szerencsétlen kínót kilökni az űrbe, miért nem vitték magukkal a bolygóra, szerintem ott könnyebben rá lehet akadni. -
sandor8206 #1398 sírni meg majd én fogok ha cancelt kap 2-3 évad után, heroes-nál is mindig ezzel jöttek a fannek, ne nézd ha szar, nem tetszik-hát nem is nézik az emberek, ahogy az SGU-t se fogják ha így halad
Amúgy fogyasztó vagyok miért ne kritizálhatnám a terméket
Amúgy egy darabig nézem, ha nem lesz valami jel, hogy itt várható valami akkor persze nem fogom nézni.
Amúgy leírtam párszor miért gány eddig a sorozat, minek írjam le mégegyszer ezért csak összefoglalom-SZAR -
Valezius #1397 Nem attól lesz. Hanem például attól, hogy 5rész alatt egyszer mennek át a kapun, és ott se történik semmi. (Meg a megérkezésükkor persze)
Végre itt lenne a lehetőség, hogy ne csak középkori falukat lássunk, ehelyett azt se látunk.
A többi sorozatban, ha gond volt, akkor csinálták valamit, itt meg ülnek a sötétben, biztos ez is jó, de nekem nem igazán jön be.
Ahogy az se, hogy tényleg mindenki hülye, egyiknek se jut eszébe, amit mindenki tudott előre. (Napenergia!)
Meg hát az is nyilvánvaló volt, hogy vissza fognak jutni a hajóra, úgyhogy nem is volt a jelenetben semmi feszültség.
Max az, hogy Scott pilóta létére nem fogta fel egyből, miért kel la bolygó felé menni, na ott megszavaztam neki egy fejbeverést :)
Na meg az se nagyon tetszett, hogy anno 3kapu volt tárcsázási távolságra, amikor ezelőtt a galaxison belüli híváshoz nem kellett extra energia, most akkor 3kapu van az egész galaxisban? :O
Egyébként szerintem elég valószínű, hogy 5éven belül a Földön maradottak rájönnek, hogy lehet átjutni hozzájuk. (bár a hajó pusztulása lehet, hogy lehetetlenné tenné a dolgot)
Ezért a kolónia alapítást nem tartom olyan fontosnak, mint a középtávú túlélést. De gondolva a jövőre egy 1:1 körüli nemi arány kívánatos lehet. Szerintem a sorsolás nem volt sokkal rosszabb alternatíva a szelektálásnál, de a bőgéssel sikerült is tönkretenni a jelenetet :) -
TDantes #1396 Ja. Neked megteszi az ,hogy simán szar.
Ez is elmond ám valamit.
(és továbbra sem kell nézni ,hogyha szar. Én se nézek egy csomó mindent, ami nem tetszik. Szarozni meg még mindig csak a primitív bunkó emberek szoktak) -
sandor8206 #1395 ááááááá nem kell ennyire túlmagyarázni, a simán csak szar is megteszi :-D -
sandor8206 #1394 44-ben még javában dúlt a háború és Mo. akkor volt a legszarabb, még is kedvük támadt egy-kis etye-petyéhez
az a baj, hogy SQJ szavait kifordítjátok, nem az az elsődleges, hogy fajfenntartás, de igen is rációba kell venni, hogy ne csak faszikat küldjünk már le :-) -
TDantes #1393 Amúgy, tudjátok mit, elfogadom, jó. Vegyük azt, igazatok van.
Akkor hát mi a helyzet? Young aki egy rossz alkalmatlan parancsnok, egy rossz döntést hozott, és emiatt ,,szar" az egész sorozat. Tehát azért nem jó, mert egy a szerepe szerint rossz döntéseket hozó parancsnok , rossz döntéseket hoz...aha...értem. Ez teljesen logikus. -
TDantes #1392 1: Nem igaz. Csak találgattak, hogy talán, azért. Talán.
2: Ajajajaj...a mi világunk is elpusztulhat, jöhet egy meteor, szóval a nemzetközi űrállomásra, nemzőképes nőket és férfiakat kell küldeni azonnal! Én jelentkezek is fajt fenntartani.
A busmanok és az eszkimók egyrészt nem nagyon tudták, tudják hogy van jobb élet is, emiatt elmenni sem akartak onnan ahol laktak. Ez egy rettentően rossz példa. -
TDantes #1391 Nem úgy van az! Na és ha nem jutnak haza? A Lost az nem is jó, mert nem a fajfenntartás az elsődleges céljuk. Például azt a kopasz öreg csávót, bele kellet volna a vízbe fojtani, gyereke már úgyse lesz, csak eszik-iszik, felesleges. Meg volt ott egy kutya. Minek? Nyársra vele, fajfenntartás, jó lesz megenni!
A logikátok alapján így kellet volna. -
#1390 höhö, ne hasonlítsuk már össze a 2. vh utáni szitut ezzel. Ahhoz képest az akkori körülmények ehhez az "elveszve egy ismeretlen hajón egy sziklás bolygó felé tartva" igazán luxus körülmény volt. Fajfenntartási ösztön csak hosszú távon működik, vagyis dugnak ők akkor is ha meghalnak mint láthattuk, de gyerek csak akkor lesz ha minden egyéb feltétel biztosítva van az élethez, különben meghalnak, megbetegszenek stb. és ha beletörődnek, hogy onnan nem jutnak sehova. Mint ahogy tette O'Neill az ominózus részben amikor azon a bolygón ragadt ilyen falusi emberekkel és egy jó csajjal.
Én ezen a kiválasztási dolgon nem akadtam ki, felőlem meghalhat az összes szereplő, annyira semlegesek, inkább az a furcsa, hogy még csak meg sem említik, hogy esetleg napenergiáért megy a hajó, nem pedig kamikázézik, hanem inkább az írók csinálnak egy óriási feszültséget a végére, hogy Rush tudta vagy nem tudta? Sejtette vagy nem sejtette, hogy ez lesz? Köv. rész se lesz valami komoly, de azért nézem mert 1-2 szereplőben látok fantáziát. -
TDantes #1389 De mit mondanak el? Hogy itt vagyunk tizenheten egy bolygón ,és éjjel-nappal kefélnünk, mindenki más halott, mi meg majd jól fenntartjuk a fajt?
Végül is, hát ezt is jelenteni kell, igaz. -
#1388 84 üzenet? Szép termés.. -
sandor8206 #1387 csak még annyit tennék hozzá, hogy minek a fajfenntartás meg vészhelyzet, szar helyen lakás stb.
édesanyám 1945-ben született
:-D
teljesen logikus amit SQJ felvetett -
r4pt0r #1386 Az hogy miért él ennyi ember az pár dolog miatt van. 1 A Goauldok, 2. Nem tudtak az SG készítői mást csinálni. Nekik az idegen faj azt jelentette hogy van 1 emberekkel lakott középkori falu. Néha fejlettebbek voltak ennyi. :D -
Hugh Hefner #1385 a léted fenntartása a legősibb cél, ami beléd van írva
lostot te nézed egyáltalán? ha igen, akkor felesleges tovább nézned, teljesen félreértetted -
#1384 Ez az egyetlen dolog amiért a SCIFI sok más műfajt üt, mégpedig az, hogy jól el lehet rajta fantáziálni és megtanít gondolkodni! Mondhatjuk kinyílik a csipánk és elgondolkodunk olyan helyzetekről is, amikről álmodni sem tudtunk volna azelőtt!
Most is jót vitatkozunk egy képzeletbeli helyzet képzeletbeli megoldásairól! Ezáltal fejlődünk! (vagy nem...) -
#1383 1.
Jaja, azt hitte az össze idióta, hogy most aztán itt a kánaán és majd jól letelepednek, ezért akart mindenki menni szinte. Ha tudták volna hova mennek, tán óvatosabban rajonganak... :DDD -
haxoror #1382 1.
Amikor a komp elindult a legénység abban a tudatban volt hogy a hajó DIREKT hozta őket abba a rendszerbe hogy leléphessenek egy ALKALMAS bolygóra, a 3 bolygóból kettőt kizártak így (látatlanban) a harmadik volt ami LAKHATÓ (hiszen EZÉRT hozta őket a hajó őket ide, hogy megmeneküljenek)
2.
Ez nem a mi világunk hanem az SG univerzum ahol igenis REÁLIS esély van arra hogy a Föld elpusztul (meteorit a goa'uldtól, ORI halálsugár stb) tehát elégé motiválva vannak arra hogy új kolóniát hozzanak létre.
Csak gondolj bele a pár száz évvel ezelőtti bushmanok vagy eszkimók mindennapjaiba, szar helyen nagyon szarul éltek, minek strapálták magukat a fajfenntartással ha a mérsékelt égövben úgy is éltek emberek?
Na ugye.
Ha van lehetőség letelepedésre és kolónia alapításra akkor azzal élni kell ÉS ÉL IS az emberiség, ez olyan ööö... "emberi" dolog :) -
#1381 A Lost-ban a Földön voltak és reménykedtek benne, hogy tutkó hazajutnak a saját kis jól megszokott életükbe (erre elvileg jó esélyük is lett volna). Ha tudták volna, hogy nincs kiút és pár évet ott rohadnak, biztosíthatlak lettek volna babáik és idővel szép kis törzset kerekítettek volna maguknak. Ha nem tudnak védekezni és megkívánják egymást (az emberek már csak ilyen huncutok, pláne stresszhelyzetben, afféle lövészárokszerelem), akkor bizony a nők idővel lebabáznak és tetszik, nem tetszik megindul valami új... (még ha szörnyű is, de az emberi civilizáció alapvetően így terjed) :_DDDDD -
sandor8206 #1380 hülyeség ez a téma, DE azért feltennék egy egyszerű kérdést, itt a Földön minek szaporodik az ember, itt is leélhetné békésen az életét
egy az egyben át lehet vetíteni egy lakatlan planátra a dolgot és a válasz inkább filózófiai jellegű mint fizikai, DNS-es stb. -
#1379 Elmondhatják a földieknek, arra vannak a kommkövek. Sőt nem opcionális, el KELL mondaniuk amit megtudtak, mivel ez a parancs. -
TDantes #1378 Jó, hagyjuk, ez nagy ostobaság amit mondtok. Mi a túrónak hozzanak létre kolóniát? Haza nem juthatnak. Esélyük így sincs sok a túlélésre. Amit megtudtak, az nem mondhatják el, a Földieknek.
Akkor meg? Semmi értelme.
Ez nektek logikus:
Talán lehet élni azon a bolygón. Talán hosszabb távon is. Talán élünk még pár évet. Talán, utódaink is lesznek. Talán, még ők is élnek egy darabig.
Aha...ja..csak pár talán...amúgy semmi gond.
Persze, ha a következő lenne a helyzet:
100% hogy azon a bolygón lehet élni, hosszú távon is, és hát nincs több ember, ők az utolsó képviselői a fajnak,
Akkor igazatok lenne. De itt nem ez a helyzet.
Most komolyan. a Lost című sorozat akkor azért hülyeség mert nem kezdtek el szaporodni, és kolóniát létrehozni, sőt az orvos pasas olyanokat is megmentett akik már nem nemzőképesek.
-
#1377 Meg mindig kellenek férfiak, akik vadásznak és védik a "törzset". Mint a régi szép időkben. -
#1376 De mi abban az esély a túlélésre, hogy csak azok menjenek a komppal akik tudnak szaporodni? Nekik sincs sokkal több esélyük! Ja, tegyük fel, élhető a bolygó a pályája alapján...és ha nem lesz rajta, víz? Vagy élelem? Vagy megeszik őket egy Alien?
Opció egy legyen ez a verzió.
Opció kettő az a tudat, hogy biztosan meghalsz (atomjaid beleépülnek a csillag atomjaiba).
Biztos bennem van a hiba, de valamiért én mindenképpen az első opció mellett döntenék... :D
Mellesleg a túlélés nem azt jelenti, hogy gépiesen felcsinálom az összes nőt, mert szaporodni kell. A túlélés azt jelenti hogy nem halok meg. Az most nekem miért jó, hogy talán még egy darabig élhetek egy bolygón, és előtte még utódokat is csinálhatok? Hű de jó életcél...
Nézzük az egész SG univerzumot. Miért van ennyi bolygó benépesítve emberekkel? Nos, bármilyen meglepő, tippre nagyrészt valami ilyesmi állhat a háttérben...
De tudod igaz is lenne, ha az emberiség csak belőlük állna. De nem! Még rajtuk kívül maradt pár milliárd a Föld bolygón. Így ez a logika, téves!
Ismételni tudom magam. Ezen logika szerint nem élne akkor a Földön kívűl sehol emberi leszármazott a galaxisban...
Akkor ennyi erővel, csak nőket kellet volna a komppal küldeni, és előtte mindent megtermékenyíteni, akár mesterségesen. Ez lenne akkor a legjobb ötlet. Hát nem?
Több okból sem, egyfelől ezzel azt éred el, hogy egyszerre esnek teherbe és ez a szülés és gyereknevelés idejét is egyszerre hozza fel, ami lecsökkenti a túlélési esélyeiket, hiszen csökken a terhelhetőségük, sok erejüket elveszi maga a szülés, és nem tudnak adott esetben élelmet, vizet, levegőt szerezni. -
#1375 Egyetértek, de megfeküdte a gyomrukat a zord valóság. :D -
#1374 Már leírtam, hogy lehet, hogy DE, belőlük áll az emberiség, itt mindenképpen és bármi megtörténhet, mivel háború van éppen (erősen). Emlékeztetnélek az egészbe miért keveredtek és hogy bármelyik nap jöhet egy flotta és kitakaríthatja a Földet, mint azt már számos scenario-ban láthattuk anno :D. -
haxoror #1373 Belőlük IS áll az emberiség, ha adódik egy lehetőség a terjeszkedésre azzal élni kell.
Még ha el is buknak legalább megpróbálták, minden jobb annál mint hogy leüljenek a földre és várják a halált mint valami emos. -
#1372 Ember, Az SGU ról kéne itt dumálni nem a fajfenntartásról -.- -
#1371 Túl sok ha. Ha nincs utódod, előbb-utóbb becsavarodsz egy kietlen planétán, de ha van vesztenivalód, egy gyermek, akiért felelős vagy, mindjárt nekiállsz civilizációt építeni. Az emberek önmagukért nem harcolnak sokáig, feladják egy idő után a nyomorgást, de ha van kiért, csodákra képesek ám! -
TDantes #1370 De itt nem egy fajról van szó!
Igazatok lenne, ha nem lenne több ember a világon! De nem belőlük áll az emberiség! -
#1369 Én azon xartam be, mikor a magát oly erősnek mutató HR-es picsmag szétsírta remegős hangon magát csak a gondolatára annak, hogy a parancsnok kihúzza a lottóból. Mégis mennyire kell ehhez már hitványnak és gyengének lennie valakinek?! -
haxoror #1368 Adja az ég hogy soha ne kerülj "civilizálatlan" helyzetbe mert ez neked nagyon nem megy ;)
Igen, még a leszbikus is (jobb esetben önként) megdugatná magát mert csak így lehet gyereke.
Egy kis olvasni való
Ők is feladhatták volna de szerencsénkre nem tették :)
A világegyetem túlvégén a túlélők elsődleges feladata egy kolónia létrehozása BÁRMI ÁRON, a faj az első. Mindig. -
TDantes #1367 De mi abban az esély a túlélésre, hogy csak azok menjenek a komppal akik tudnak szaporodni? Nekik sincs sokkal több esélyük! Ja, tegyük fel, élhető a bolygó a pályája alapján...és ha nem lesz rajta, víz? Vagy élelem? Vagy megeszik őket egy Alien?
Haza jutni nem juthatnak, a túlélésre is egy kicsivel több esélyük van.
Mellesleg a túlélés nem azt jelenti, hogy gépiesen felcsinálom az összes nőt, mert szaporodni kell. A túlélés azt jelenti hogy nem halok meg. Az most nekem miért jó, hogy talán még egy darabig élhetek egy bolygón, és előtte még utódokat is csinálhatok? Hű de jó életcél...
De tudod igaz is lenne, ha az emberiség csak belőlük állna. De nem! Még rajtuk kívül maradt pár milliárd a Föld bolygón. Így ez a logika, téves!
Akkor ennyi erővel, csak nőket kellet volna a komppal küldeni, és előtte mindent megtermékenyíteni, akár mesterségesen. Ez lenne akkor a legjobb ötlet. Hát nem? -
#1366 Szoktak is manapság is. Összeáll egy homokos meg egy leszbi pár és mindkét párnak lesz saját gyereke (beosztják), aztán elhúzzák a belüket. Ez így törvényes és nem köthetnek beléjük sehol. Logikus, még ha gyomorforgató is. -
#1365 Még ha brutálisnak is hat, de a faj (itt a túlélők) érdekei azt képviselik, hogy utódot szüljön, ha nem képes rá, akkor ebből a szempontból nem hasznos tagja a fajnak, és ez esetben jogos a felvetés, hogy inkább más menjen helyette... -
semmikozod #1364 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aligha hiszem, hogy egy tetves fórumon kellene betartanom az illemszabályokat, amig nem sértegetek senkit. ;)
Minek nézem, minek nézem basszus olvasod is amit irok, vagy csak pofázol, mert nem akarod megérteni mit mondok? Scifi őrült vagyok és hiányom van belőle. Tessék ezért nézem. (még) -
#1363 Tudom, de az az én személyes döntésem. Ha tudnék nekik segíteni és hasznos lennék a számukra, alkalmas és kiválaszt a parancsnokom, akkor megyek, mert nincs apelláta, az nem kívánságműsor. Viszont a valóságban én nem élném túl ott lent (szív és cukorbeteg) és lottóztak ugye, szal. én simán kihúzattam volna magamat, mert menjen olyan, aki alkalmasabb rá, van legalább esélye túlélni, vagy értékesebb az élete (pl. az én szememben hosszútávon még Cloe is értékesebb lett volna, így menjen ő). Ennyi. Nem vagyok hüle, sem öngyilkos típus, de sosem tolakodnék előre ott, ahol egyértelműen nem én vagyok a jó döntés, az nem vallana rám, ehhez túlcivilizált vagyok már. -
semmikozod #1362 Fajfenntartás egy szó. (Jó befejeztem.) Tudod ilyen helyzetben átértékelődnek a dolgok, igen dugna pasival a leszbi, mert kell. :)