• Pio
    Ja, nem is ellenvéleményt akartam írni, utaltam is rá alatta, hogy csupán kötekedés a postom. Valahogy ezt hozta ki belőlem a "konzolos faszkalapok" stílus csak hogy rávilágítsak, hogy a kritikus úr se mozog a logika legmagasabb szintjén, vagy legalábbis az érvelési rendszere ebben az esetben nem volt túl meggyőző a számomra. Persze valószínűleg én tévedek, amiért előre is elnézést kérek. :)

Komolyra fordítva ez egy új "irány" akar szerintem lenni és nem az egyszerűsítés a lényege, hanem az RTSek dinamikussá tétele, mivel így nem vagy bázishoz kötve egyáltalán, hanem bárhogy helyezekedhetsz, rákészülés nélkül átcsoportosíthatsz és nem kell azon izgulni, hogy "jajjj most védtelenül hagytam a bázisom", illetve a szerencse szerepe is námileg talán lecsökken emiatt. Nem mondom, hogy ez jobb vagy rosszabb, egyszerűen más irányvonalat képvisel, egy dinamikusabb játékmenetet próbál meg bevezetni az RTSek világába, ahol azért az "RTSek Quake-je"nek becézett Starcrafton kívül általában 1, max 2 főbázisnál nem tartott fent többet az ember és ezek védelmére oda kellett figyelni. Magam is még csak emésztgetem a stílust, mert a Battleforge nevű játék bétájában mondhatni beleszerettem a rendszerbe, egyik legmeghatározóbb RTS élményem az elmúlt időszakból, ugyanakkor ez a DOW2 nekem se igazán tetszett. Azért nem is írtam róla részletes véleményt, mert nagyjából 5-6 gép elleni "ismerkedésre" és ugyan ennyi éles meccsre futotta a lelki erőmből, szóval itt nekem se nyerte el a tetszésemet ez a bázismentes "stílus".
    Viszont a single kampányban sokat várok ettől a rendszertől, nagyon jó lehetőségek vannak benne szerintem, ha elvonatkoztatnak ettől az egy bázisból jönnek ki az egységek dologtól és lesz néhány folyamatosan fejlődő hadosztályunk, akikkel mindig zűrbe keveredünk, és... na mindegy, nem iszok előre a medve bőrére, illetve ilyen jellegű játékokat azért már láttunk már 1-2-t. Viszont a Battleforge-ban pedig pont a pvp-ben tetszett nagyon az építkezés és a fog of war teljes hiánya, nagyon változatossá, mozgalmassá tette a meccseket és teljesen kiölte a szerencsét a játékból.

A többire nem írok semmit. Én speciel szeretem az egyszerű, lineáris játékokat, de ez szerintem végtelenül szubjektív dolog. És például az irányítás sokszor nevetségesen bonyolult tud lenni átiratok esetén, na persze ez inkább nyűg, mint plusz játékélmény...