KingPunisher#1601
Olvasok Sun Tzu-t de még idéztem is nektek belőle ha visszaolvastok ^^
Most egy fogalmon vitázunk. Dow 2 RTS-ek közé sorolt játék, ami ugy Real Time Strategy.. Nem én adtam neki a nevet..
Játszok én "érintőlegesen" Anno 1404-et meg Settlerst Civilizationt is.. Most attól hogy katonáknak le kell gyártani a kis puskát kis bányákból, meg kohókból azok minden téren kevesebbet nyújtanak a Hadvezetésből=Stratégia.
Ott a harc elég gagyin van megoldva csak az számít kinek van több egysége..
Ha már Sun Tzu , hol van ott a "háború köde" a "Teltség az üresség elve" a kiszámítottság a "föld ami a távolság" stb stb...
Dow2-ben is van nyersanyag, ami persze tök le van egyszerűsítve ,de a terület = nyersanyag mint akár Civ-be Annoba-stb..
Attol hogy ott 20-30 féle lépcsőre bontják le, az itt két összetevőből álló dolgot, ugyan az a kettő..
Hadvezetésben pedig klasszisokkal jobb a Dow2..
Van a Total War sorozat, nha azok valóban mélyebb, ha már Hadvezetésről beszélünk, de azok meg ugye nem Real Time ^^
Ez a játék stratégiai érzéket kíván csak kis lépésben.. De ugye Sun Tzu irta 2 embert harcba vezetni ugyan az mint tömegeket ^^
Ügyesség ide nem kell.. nekem sincs.. Figyelem koncentráció már inkább hogy pörögjön az agyad itt nem lehet sokat hibázni nincsenek fél órás körök, pillanatok alatt kell felmérni az erőviszonyokat dönteni a visszavonulásról, esetleg csak hátrálásról amiből visszatámadsz kis veszteségeket szenvedve.
Van elterelés megtévesztés, cselek... tényleg szinte minden kivéve a kicsi szén kicsi fa kicsi koho kicsi vas kicsi puska kicsi lo , kicsi katona és boldog uwuka ^^ az nem RTS hanem gazdasági szimulátor.. Eco dönt akinek jobb a háttér az nyer ott nincs sok jelentősége hogy , hogyan vezeted a hadakat.
Szép Napot..