2367
  • uwu
    A total war sorozatot, vagy más hasonló játékot ahol taktikai, és stratégiai map is van ismersz?
    A jelek szerint nem. Vannak játékok, ahol így van elkülönítve a két dolog.
    Ha játszanál ilyenekkel, megérthetnéd ennek a két szónak a jelentését.
    Mondjuk engem nem zavar, ha nem vágod a magyar nyelvet, csak akkor ne osszad az észt hülyeségről.
  • uwu
    "Ez a játék stratégiai érzéket kíván csak kis lépésben"
    Igen, azt hívják taktikának:D
  • uwu
    A sarokköszörűt, meg egyesek flexnek hívják, és?
  • uwu
    Egyébként jó lenne ha megtanítanál minket pár trükkre.
    Kezdhetnénk azzal, hogy az első 2-3 percet leírod röviden és tömören.
  • uwu
    Van taktikám, ha arra gondolsz. Több féle is.
    De neked még stratégiád is van. Biztos mozgósítanál még legalább két másik népet, és rögtön 2v4 lenne a felállás. Átállítanád a mögötted álló gazdaságot haditermelésre, meg nyomatád a náci propagandát, sőt lehet hogy vasútvonalakat partizán akciókkal terhelnéd. Nincs esély ha ilyen stratégiai fegyvereket is bevetsz egy taktikai játékban
  • KingPunisher
    Uwu + Zero egy 2v2 ? Masával tolunk ellenetek szívesen és kielemezzük ;)

Mikor látod a töltőképernyőt kitalálod mit fogsz hozni az adott mapon az adott faj ellen első egységnek ? Van stílusod amiben tolod ? Van "terv" amit véghez akarsz vinni ráerőltetni az ellenfélre..
    Ez a kezdés, ez alap.. Első 2-3 percben tök független az ellenfél lépésétől ezt kell csinálni.. Onnan pedig jön a reagálás az ami már jóval nehezebb ^^

Segítek én nektek szívesen, hogy jobbak legyetek. Nem kell ide micro.. Figy CoH-ba volt tesztprogram ilyen 18-20 cpmet tudok^^ Az tudod mennyi?? 1katt / 3 sec !! Ne akarjátok belém beszélni hogy villám kezű vagyok :) meg "ügyes"..

Rommel meg épp ezekben volt erős hol mikor támadni, megtéveszteni előre gondolkodni.. Csak ő nagyobb számokkal dolgozott de lényeg épp ugyan az ^^
  • KingPunisher
    Olvasok Sun Tzu-t de még idéztem is nektek belőle ha visszaolvastok ^^
    Most egy fogalmon vitázunk. Dow 2 RTS-ek közé sorolt játék, ami ugy Real Time Strategy.. Nem én adtam neki a nevet..
    Játszok én "érintőlegesen" Anno 1404-et meg Settlerst Civilizationt is.. Most attól hogy katonáknak le kell gyártani a kis puskát kis bányákból, meg kohókból azok minden téren kevesebbet nyújtanak a Hadvezetésből=Stratégia.
    Ott a harc elég gagyin van megoldva csak az számít kinek van több egysége..
    Ha már Sun Tzu , hol van ott a "háború köde" a "Teltség az üresség elve" a kiszámítottság a "föld ami a távolság" stb stb...
    Dow2-ben is van nyersanyag, ami persze tök le van egyszerűsítve ,de a terület = nyersanyag mint akár Civ-be Annoba-stb..
    Attol hogy ott 20-30 féle lépcsőre bontják le, az itt két összetevőből álló dolgot, ugyan az a kettő..
    Hadvezetésben pedig klasszisokkal jobb a Dow2..
    Van a Total War sorozat, nha azok valóban mélyebb, ha már Hadvezetésről beszélünk, de azok meg ugye nem Real Time ^^
    Ez a játék stratégiai érzéket kíván csak kis lépésben.. De ugye Sun Tzu irta 2 embert harcba vezetni ugyan az mint tömegeket ^^
    Ügyesség ide nem kell.. nekem sincs.. Figyelem koncentráció már inkább hogy pörögjön az agyad itt nem lehet sokat hibázni nincsenek fél órás körök, pillanatok alatt kell felmérni az erőviszonyokat dönteni a visszavonulásról, esetleg csak hátrálásról amiből visszatámadsz kis veszteségeket szenvedve.
    Van elterelés megtévesztés, cselek... tényleg szinte minden kivéve a kicsi szén kicsi fa kicsi koho kicsi vas kicsi puska kicsi lo , kicsi katona és boldog uwuka ^^ az nem RTS hanem gazdasági szimulátor.. Eco dönt akinek jobb a háttér az nyer ott nincs sok jelentősége hogy , hogyan vezeted a hadakat.
    Szép Napot..
  • bekefi7
    Nem értem mi lenne itt a stratégiai kivitelezés. A stratégia hosszútávú dolog, amint uwu is írta, benne foglaltatik az ellátmányozás, gazdaság igazgatása stb. Tény, h nem ügyességi de stratégiai se.
  • uwu
    Téged se az eszedért szeretünk:D
  • Masakari
    jójó de ez akkor se ügyességi játék hogy ügyesség kéne hozzá,itt a taktika és ennek a stratégiai kivitelezése számít
  • bekefi7
    Egy csata lejátszása/ levezénylése taktikai skilleket igényel. Egy hadjárat kivitelezése stratégiait. Ha profi játékos vagy dow 2-ben akkor remek taktikai képességekkel rendelkezel King, de ettől még nem leszel egy Rommel.
  • uwu
    Nem a gondosan szóval van gond, hanem a hadvezetéssel, amit nem értesz.
    És a defuníció írója sem. Csak hát írni kellett valamit. Azért a stratégia ennél sokkal tágabb fogalom.
    Ha már értelmező szótár, írhatott volna egy oldalt legalább.
    Próbálj meg abban a szótárban keresni, meg fogsz lepődni mennyire kevés, és pongyola. Kezdetleges fos. DE ettől még ismerhetnéd a magyar szavakat:D
  • uwu
    Eredete: nincs adat
    Forrás: nincs adat

Valami hozzá nem értő írhatta.
    A stratégi, elég tág fogalom. Az üzleti életben is léteznek stratégiák.
    Katonai vonatkozásban is inkáb hosszabb távú célok elérésének módját jelöli.
    Benne van az ellátmány, az utánpótlás megszervezése, a gazdálkodás a rendelkezésre álló erővel stb.
    A harctéren mint a dowos mapok, ott a taktikát alkalmazol.

• dronkZero
    Gratulálok, ha neked ennyit jelent a stratégia. Akkor először olvass egy kis Sun Tzu-t, hogy egyáltalán azt felfogd, hogy mi is az a hadviselés. Aztán majd beszélgethetünk arról, hogy a DoW ennek melyik apró szeletét "szimulálja" mint háborús játék.
  • uwu
    3 különböző dologról beszélünk ám.
    Egyébként az se árt ha ügyes vagy, attól ez még taktikai játék.
  • uwu
    Mármint taktikai. Gondolom, csak megbotlott a nyelved:D
  • uwu
    Én nem kérdőjeleztem meg, hogy jó játékos vagy-e, de ez egy taktikai akciójáték, nem stratégia.
    Tudom, hogy rts-nek hívják, mert ráragadt az elnevezés, de nem helytálló, Nem stratégiai, hanem taktikai skillek kellenek hozzá.
    Semmivel sem előbbvaló egyik a másiknál, csak más.
  • KingPunisher
    Persze nektek lehet nem stratégia.. mert hiányzik a "gondosan", de hát én ezért vagyok pro ti meg noobok..
    Szép estét..
  • KingPunisher
    Lényegi különbség csak a számokban van. Most hogy 2 osztagot kell kell irányítani vagy 2000-et nem az a döntő.. Tehát nincs igazad neked sem.

De uwukának meg kis cimborájának, meg béke elvtársnak adok egy linket mert nincsenek tisztában a dologokkal :

Stratégia jelentése uwukának

Most ha ez nem érvényes a Dow2-re akkor.. akkor ^^ kilépek a warpba..
    Természetesen nekem van igazam mint mindig ^^ Masa ne hagyd eltéríteni magad a helyes útról amit én képviselek.
  • Masakari
    valamilyen szinten igazad van,de akkor se ügyesség kell ehez
  • bekefi7
    Nem, az rts-hez taktikai érzék kell. Stratégiai érzek a hearts of iron, az europa unerversalis illetve a supreme commander szériához és az ehhez hasonló játékokhoz kell. Azok tényleg STRATÉGIAI játékok, de a dow 2, coh, sc ezek taktikai játékok az rts szótól függetlenül.
  • KingPunisher
    Rárántottam már de kösz a tippet.
    Én meg a klikkelés.. XD Olyan hülye vagy, hogy ha a molylepke megrágja a ruhát ami rajtad volt, cikkcakkban repül utána..
    Mit kell ide klikkelni.. ?? Most komolyan, toltál te már vele ??
    Van 4-5 osztag, meg 2-3 immáron konfigurálható fastkey.
    Ekkora hülyeségeket írni.. :) de ezért szeretem az SG-t.. :)

• Masakari
    ügyesség az az ügyességi játékokhoz kell,ez rts(real time strategy) és ide stratégiai érzék kell.
  • dronkZero
    Akkor gyorsan ránts is rá! Kurvaügyesen klikkelsz, ez attól még egy taktikai akciójáték, amihez ügyesség kell, nem stratégiai érzék.
  • KingPunisher
    Haha nem fog..
    Uwu papa felvittem Ts 36-ra egy accom ^^ itt most megelégedtem..
    Te hol tartasz Ts 10 megvan már ? :)
    Elég is volt kicsit pihentetem .. Talán HoN vagy Demigod.. ^^
  • Nyugis
    "..apa kezdőőőődiiik..!" :DDD
  • Masakari
    na megint kezdődik
  • uwu
    amihez
  • uwu
    Játszol valamivel amivel stratégiai képességek kellenek?
  • Landor
  • cikasz
    Legalább egyetértünk, hogy annak a sok kis köcsög buzi emos gyökérnek nem ezen a bolygón lenne a helye....
    Bár mondjuk pár nációt még hozzásorolnék, de ez nem az a topic :P
  • KingPunisher
    Én vállalom szívesen eme megtisztelő feladatot, ha felkérnek a zombik.
    Az eszmével könnyen tudok azonosulni, stratégiai képességeim meg már bizonyítottam. De tényleg tök jó lenne, ennek a világnak a sok buzival emoval stb. már úgyis annyi, jöjjön az apokalipszis... !!!
  • Blacksheep333
  • cikasz
    "Szóval kétlem hogy holnap reggel a köztemetőből elindulnak a zombik hodító útjukra."

Ha mégis akkor valakinek az élükre kell állni :D
  • Landor
    :D
  • KingPunisher
    Haha ez jópofa. De ez nem egy "játék alapja". A chaos szimbólumot nem a dow készítői találták ki. Rengetek kultúrába mitológiában voltak ilyen vagy hasonló jelek , az ókorban középkorban stb..
    Most hogy egy temetőt vagy templomot stb.. ilyen alapokra terveznek tök nem meglepő.. Sőt ennek elég komoly divatja volt a középkorban ... van is pár ilyen film..
    Szóval kétlem hogy holnap reggel a köztemetőből elindulnak a zombik hodító útjukra.
  • uwu
    Ha már így elgondolkodtál, mit gondolsz erről?
  • Nyugis
    érdekes felvetés.. elgondolkodtató, még akkor is ha "csak" egy játék az alapja... hmmm..
  • dronkZero
    Újköztemető: (47.471739,19.189292)

Kinek a műve ez az istentelen szertartást, halottak ezreivel?
    Vajon mi történik, ha betelik az egész? Miféle borzalmat szabadít majd a világunkra?

:D
  • KingPunisher
    Egy jo rep akit érdekel :
    Urmyke vs MegaApothecary

A világ legjobb (legmagasabb rangú , Ts38) SM playerét verem el 1v1-be..