TAJ86#17
"Egyre csak lemarad az idővel, sőt egy virtuális világban ragad az ember, ahol nem "érintkezhet" igazi emberekkel csak játékfigurákkal.
Ez szociálisan teljesen hazavág, nem csak hogy az emberekkel nem fogsz kommuniálni, de a végén még barátaid sem lesznek.. "
Részben igazat adok, viszont szerintem mindenkinek megvan a kis világa, ahová a fáradt hétköznapi meló után elbújhat a mindennapos gondjai elől kicsit. Ez valakinek egy 7végi kirándulás, valakinek egy hűs borospince, másnak meg egy virtuális világ, egy chat ...stb.
Oké, ez azért a fiatalkorúknál más, de itt jön be redfish számomra baromira értékes hozzászólása. Arról is van szó, hogy ezt a helyzetet azok teremtették akik most nyomogatják a pánik gombot, holott ők azok akik eladták a területeket, nem költenek azok fejlesztésükre, inkább lepasszolják.
Más részről én úgy tartom, ez is egy társadalom, és mindenki felállítja a saját értékrendjét és eldönti kirándul, fociznik, vagy online kikapcsolódást választ. A legjobb ha ezeket kombinálja persze, ez meg idő függvénye.
Hogy szociálisan hazavág-e, hmm...nem hiszem, nekem is rengeteg barátom van akikkel nap mint nap beszélünk, chatelünk, játszunk. Emellett megvannak a családtagok, barátok is, inkább meg kell tanulni/tanítani hogy kéne a kettőt különválasztani (ha kell egyáltalán).
Nincs elfogadva egy modern formája a kommunikációnak, a kikapcsolódásnak szvsz.
Pl. sztem senki nem kötött még abba bele hogy nagypapám túl sok időt szánt 20 éves korától a napi újságok kiolvasására...
Bocsesz hosszú lett és lehet blődség, én így érzek