XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
Hülyeség, hogy a másolt játék vagy akár a flash tönkreteszi az olvasófejet. Régebben szar fej volt az X360ban, azok könnyen beszartak, de manapság már nem jellemző ez. Használtat nem feltétlen ajánlom, mert arról nem tudni, hogy mi történt vele eddig. Meg aztán ha már moddolod, akkor célszű rögtön, mert szívás, ha már egy félig átsült gépbe teszed a hűtést. De azt hozzá kell tennem, hogy az én esetem elég ritka és azért annyira nem kritikus ez a hűtés dolog. AZ viszont tény, hogy elég szar az X360 hűtése, viszont azt sem szabad elhanyagolni, hogy vannak, akiknek egy natúr hűtésmoddal vígan megy a gépem évek óta. DAmit én írtam, az a legtutibb megoldás, úgy a legbiztosabb, hogy nem lesz baja. Szóval egy hűtésmod is tudja azt biztonságosan hűteni, de akkor nem célszerű nyáron 32 fokban játszani vele. De a hűtőbordák a RAMokra és a HANA chipre nem ártanak, utóbbira kötelező, mert az mindenképp beszarik egyszer. A HDMI miatt került bele az ANA helyett HANA chip, ez állítja elő a képet. Viszont míg a régi nem melegedett annyira, hogy hűteni kelljen, ez igen, azonban ennek ellenére semmilyen hűtést nem kapott, egyedül annyi, hogy pont a szélcsatornában van, de borda nélkül ez nem elég, így ez könnyen tönkremehet. Természetesen nem lehet leforrasztani, így javíthatatlan.
Kis ismertető a 3 ledes hibáról röviden: Ez az X360 rettegett hibajelzése, bár egy ideje már kevesebbet hallani róla. A hivatalos leírás szerint ez általános harverhibát jelent. Gyakorlatilag akkor látsz ilyet, ha a GPU egyik forrasztása felszakadt és így nem érintkezik rendesen az alaplappal. Ez a régi gépeknél javítható volt. Az átlag javítási módszer egy natúr átmelegítés. Ettől meglágyulnak a forrasztások és jó esetben helyreáll a kapcsolat. Ezt sem mindenhol csinálják akárhogy, mert hallottam már olyanról, hogy festéklemelegítővel csinálták ezt és ezzel rögtön a RAMokat is ropogósra sütötték. A consolecornerben ezt úgy csinálták, hogy leforrasztották az egész GPUt és visszaforrasztották (jobban, mint gyárilag, az MS ólommentesen forraszt, csak az gyengébb), majd ha ismét tönkrement, akkor rendes, állítható hőmérsékletű melegítővel melegítették át, esetleg ismét újraforrasztották. Ez viszont manapság már nem működik, mert felragasztották a GPUt.
Én mindenképp a consolecornert ajánlom moddolásra, ők csinálják a legjobban. Nem feltétlen muszáj az a víz bele, elég egy hűtésmod+overcool (utóbbi fontos, mert épp ezzel lehet megakadályozni, hogy a gép kikapcsolás után melegedjen túl), ez max 10e Ft. Működőképes ez is, de nagy melegben vigyázni kell a géppel. A víz a tuti, az a legmegbízhatóbb.