916
XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
Firetrap #396 Nekem anno (2 éve) 8 ezerbe került a ps2 chippeltetése. Azt nem tudom, hogy itt chippelnek-e Xbox-ot. XD Azt hiszem gyűjtögető életmódot fogok folytatni Xbox ügyileg X) -
Igen, az én első gépem egy eléggé selejtes szar volt 
Flash vs chip: A flash jobb. Hogy miért?
1. X360 esetében nem nagyon vannak chipek, a flash a gyakoribb és nem véletlenül.
2. Ugyanazokat tudják, hacsak az a chip nem nyújt valami egészen extra szolgáltatást. Hallottam olyat, hogy chippel nem bannolhatnak liveról másolt játék miatt, de tudtommal a mostani flashekkel sem szokás ez.
3. Míg a chipet forrasztgatni kell, a flash csak egy kis szoftveres módosítás a driveban, ami szükség esetén nyom nélkül eltüntethető.
4. Kb 5x annyiba kerül egy chip, mint a flash. PS2es tapasztalatok alapján egy chip 12-15e Ft körül van beszereléssel, míg egy flash kb 3e Ft. További érv lehet, hogy chipekből az olcsók gagyik, flash viszont nem lehet gagyi.
Szóval a chip felejtős. De magyarországon chippelnek egyáltalán X360at? :) -
Firetrap #394 Igaz, nem érdemes használt gépeket venni, csak hát olcsóbb, de benne van a pakliban, hogy gyorsabban tönkremehet... Amúgy a flashelés, és a chippelés között van különbség az Xbox szempontjából? Vagy ugyanaz? Nyáron is szeretnék vele játszani, szóval sztem akkor jobb a vízhűtéses, nem szeretném, ha szétolvadna. Te valószínüleg egy selejt gépet fogtál ki sajnos. Olvasgattam az oldalt amit írtál, tetszik, hogy részletesen levan minden írva. -
Hülyeség, hogy a másolt játék vagy akár a flash tönkreteszi az olvasófejet. Régebben szar fej volt az X360ban, azok könnyen beszartak, de manapság már nem jellemző ez. Használtat nem feltétlen ajánlom, mert arról nem tudni, hogy mi történt vele eddig. Meg aztán ha már moddolod, akkor célszű rögtön, mert szívás, ha már egy félig átsült gépbe teszed a hűtést. De azt hozzá kell tennem, hogy az én esetem elég ritka és azért annyira nem kritikus ez a hűtés dolog. AZ viszont tény, hogy elég szar az X360 hűtése, viszont azt sem szabad elhanyagolni, hogy vannak, akiknek egy natúr hűtésmoddal vígan megy a gépem évek óta. DAmit én írtam, az a legtutibb megoldás, úgy a legbiztosabb, hogy nem lesz baja. Szóval egy hűtésmod is tudja azt biztonságosan hűteni, de akkor nem célszerű nyáron 32 fokban játszani vele. De a hűtőbordák a RAMokra és a HANA chipre nem ártanak, utóbbira kötelező, mert az mindenképp beszarik egyszer. A HDMI miatt került bele az ANA helyett HANA chip, ez állítja elő a képet. Viszont míg a régi nem melegedett annyira, hogy hűteni kelljen, ez igen, azonban ennek ellenére semmilyen hűtést nem kapott, egyedül annyi, hogy pont a szélcsatornában van, de borda nélkül ez nem elég, így ez könnyen tönkremehet. Természetesen nem lehet leforrasztani, így javíthatatlan.
Kis ismertető a 3 ledes hibáról röviden: Ez az X360 rettegett hibajelzése, bár egy ideje már kevesebbet hallani róla. A hivatalos leírás szerint ez általános harverhibát jelent. Gyakorlatilag akkor látsz ilyet, ha a GPU egyik forrasztása felszakadt és így nem érintkezik rendesen az alaplappal. Ez a régi gépeknél javítható volt. Az átlag javítási módszer egy natúr átmelegítés. Ettől meglágyulnak a forrasztások és jó esetben helyreáll a kapcsolat. Ezt sem mindenhol csinálják akárhogy, mert hallottam már olyanról, hogy festéklemelegítővel csinálták ezt és ezzel rögtön a RAMokat is ropogósra sütötték. A consolecornerben ezt úgy csinálták, hogy leforrasztották az egész GPUt és visszaforrasztották (jobban, mint gyárilag, az MS ólommentesen forraszt, csak az gyengébb), majd ha ismét tönkrement, akkor rendes, állítható hőmérsékletű melegítővel melegítették át, esetleg ismét újraforrasztották. Ez viszont manapság már nem működik, mert felragasztották a GPUt.
Én mindenképp a consolecornert ajánlom moddolásra, ők csinálják a legjobban. Nem feltétlen muszáj az a víz bele, elég egy hűtésmod+overcool (utóbbi fontos, mert épp ezzel lehet megakadályozni, hogy a gép kikapcsolás után melegedjen túl), ez max 10e Ft. Működőképes ez is, de nagy melegben vigyázni kell a géppel. A víz a tuti, az a legmegbízhatóbb. -
Firetrap #392 Visszaolvastam a régebbi hsz-eidet is, így már tájékozottabb vagyok. Hát, hogy őszinte legyek kicsit elment tőle a kedvem, nem gondoltam volna, hogy ilyen szarul sikerült és ilyen körülményes, hogy nem menjen tönkre. Még 2 éve vettem ps2 slimet csippelve, volt olyan, hogy napi 10 órát nyomtam (persze megszakításokkal) de semmi baja, olvasófej sem szar még be. Emiatt naívan abban a tudatban éltem, hogy veszek egy Xbox 360-at, aztán azzal is elleszek mint a befőttel XD De ezekszerint tévedtem. PS3 és Xbox 360 között vaciláltam, de végül Xbox nyert, valahogy szimpi(bb) volt. Most azon gondolkodom, hogy veszek 1 (használt, vagy ne?! mert úgy olcsóbb)arcade packot és feltuningoltatom. Köszi a linket megnézem, érdekel, mert fogalmam sincs mi az a led meg a többi XD Van egy ismerősöm, ő zengett ódákat az Xbox 360-ról. Így kedved kaptam, hátha... Amúgy az olvasófej beszarhat, ha másolt játékokkal tolom? Mert még régen Ps2-nél figyelmeztettek, hogy általában elkopik, először zörök, majd felmondja a szolgálatot, bár a 2 év során nem tapasztaltam még, közbe rengeteget játszottam vele. -
Jut eszembe, a consolecornerben nem flashelnek. Viszont én mondjuk úgy, hogy jóban vagyok egy ottani (szerintem Magyarország legjobb X360 javítója) szervizessel és tőle sok mindent tudok. Pl azt is, hogy náluk érdemes moddoltatni. Ezt nem ő mondta, én állapítottam meg ezt. Azt viszont tudom, hogy sok helyen 12Vra rakják a ventiket, ami feleslegesen hangos és kinyírhatja a tápot, hogy sokan "hamisították" az overcool modot néhány alkatrészt kispórolva, aminek eredményeképp hozzá vitték javíttatni a tönkrement tápokat, stb. Szóval én azt mondom, hogy ahol veszed, csináltasd meg a flasht, de semmi mást és utána vidd hozzájuk és szánd rá azt a nem kevés pénzt és tetesd bele azt a vízhűtést és overcool modot. Hidd el, megéri. Ha érdekel a dolog, akkor ajálnom a továbbiakban az x-madia.xel.hu-t, az általam említett személyé (Wadarr) az oldal, ott kérdezősködhetsz a vízhűtésről és az overcoolról, valamint van fent cikk a 3 ledről, a hana chipről, a vízhűtésről és az overcoolról is, valamint sok más X360al kapcsolatban álló dologról. Ott meg is rendelheted a vízhűtést és megtudhatod a moddolás folyamatát is, valamint fent vannak a pontos árak.
Szerintem megéri az a +30e Ft. Sok, de az X360 egy csúnyán elcseszett konzol, de ha tetszik és hosszú távra tervezed, akkor szerintem így módosítva még jobb, mint ha garanciás.
Azt titokban elárulom, hogy nekem úgy van a gépem, hogy benne van az általam említett összes mod és mivel ez a második gépem, szépen meg van szabdalva a HDMI miatt a régi premium gépem burkolata (abból maradt meg a 20GBs HDDm is), viszont cserébe ott pihen az asztalomon az ú gép burkolata sértetlen garancia matricával. Ezek a modok teljesen eltüntethetőek és ezzel a burkolattal meg mehet is a microsofthoz.
További ösztönzésként leírom, hogy én hogy jártam.
Volt a gépem, régi premium, még a megjelenés körül vettem, fél év után mehetett a szemétbe (azaz nem, mert megvan az alaplapja, a GPUt meg levéstem róla és azóta nyakláncként hordom, hidd el, nagyon laza xD)
Sikerült egy elcseszett mozdulattal úgy kihúznom az AV kábelt, hogy felszakadt a GPU és 3 led. Javítás után túlmelegetés miatt 3 led, majd újabb javítás után ez még1x, ezzel egybekkötve olvasási gondok miatt 15e Ftért fejcsere. Utána ismét egy 3 led, ez is melegedés miatt, ez olyan volt, hogy kikapcsolás után melegedett túl. Utána vízhűtés bele, valamint teljes drive csere (szerencsére ingyené), mivel még mindig nem olvasta rendesen a lemezeket. Utána ismét 3 ledes lett, ezt a tápkábel szarul sikerült kihúzásával idéztem elő (nevetséges, hogy ezzel is vigyázni kell). Ok, szervíz, GPU újra visszaforrasztva és kérésemre tesztelve lett. 4 óra használat után a szervízben szart be. Ez érdekes is volt vízhűtés mellett. Ok, GPU visszarforrasztás, de nem javult meg, mivel annak semmi baja nem volt (vízhűtés befigyel). RAM hiba. Ok, RAMok cserélve, de használtra, mert nincs új alkatrész, mivel régi volt a gépem és az ott lévő donor gép újabb fajta volt. Utána hazahozom, de míg ott jó volt, nálam nem olvassa a lemezeket vagy ha mégis, 10 perc után leáll. Utána jött egy 1 ledes hiba. Ok, hiba forrása megvan, DVD vezérlő hibás, ami ragasztva van, ezért javíthatatlan. Fél év után vettem egy új arcade gépet, +joysticket eladtam és átkerült bele az overcool és a víz is. Azóta fél év telt el. Nem használom újabban sokat, de a nyári nagy melegben megkapta a magáét többször is. Semmi baja a gépnek, teljesen hibátlan és garanciás is.
Viszont az első gépemmel rekordot döntöttem, mert ennyiszer gép még nem volt javítva, mint az enyém.
Részben mondjuk az egy selejt darab volt, de ha az a hűtés rögtön belekerül, sokat segített volna rajta, hatékonysága az új gépemen látható is. Amúgy miután megvettem az új gépet, 3 napig szinte egész nap ment. -
Firetrap #390 Köszi az infókat! Amúgy ha bedöglik a HANA chip akkor nem lehet megcsináltatni, mármint az egyenlő a gép "halálával"? Azt hittem kb. 60 ezerből kijön minden (flash-elés, hütésmód..) de akkor ezekszerint drágább befektetés. Mondjuk ha ilyen hamar felmondja a szolgálatot tényleg megéri rendesen megcsináltatni. Voltam egy szaküzletben még pár hete, ott azt hiszem ventivel és flash-eléssel együtt az elite pack 82 volt, ahogy meghallottam ki is fordultam a boltból. Néztem arcade pack-ot olyan 50-ért neten, az sima volt, de ha olyan 30-ból jön ki a feltuningolás, akkor sztem megéri az elite is. Bár nekem elég lenne 20 GB-os is sztem. -
Hát igen. Ha érdekel, olvass vissza kicsit, írtam már fél oldalas hszket a hűtésről. Lényegében annyi, hogy a flasheled, akkor legtöbbször ugrik a gari, ami 1 évig jó, mert a mostani gépek már nem nagyon lesznek 3 ledesek, így nem ér szart se arra a +2 év garancia, viszont az új gépek előbb-utóbb gyári állapotukban beszarnak, szóval megvan rá az esély, hogy ha eredeti játékokkal játszol is, az 1 év után szépen beszarik mondjuk olyan módon, hogy nincs kép (megsült a HANA chip, az állítja elő a képet) és arra már nincs 3 év garancia, így vehetsz újat.
A legbiztosabb módszer a vízhűtés+overcool. Megvan az ára (együtt valahol 30e Ft körül lehetnek), de ér is annyit. Földi hőmérsékletek mellett a víz nem hagyja megsülni a GPUt, a CPUnak jó a gyári hűtése, kapsz bordákat a RAMra és a HANA chipre, így azok is rendben vannak, az overcool mod pedig kikapcsolás után még 5 percig járatja a műtést, ami alatt lehűl a cucc és minden okés. (sok 3 led oka nem a gyenge hűtés volt, hanem az, hogy amikor lekapcsolod a gépet, leáll minden ventilátor és akkor melegszik túl a gép légmozgás hiányában). Az új fajta overcool egy kis chip vagy mi, ami a gép alaplapjáról kapja az áramot (akárcsak az előző) és újdonságként ha lejárt az 5 perc, érzékeli, ha még túl meleg a gép és akkor asszem +30 mpt még járatja a ventiket és utána ha még nem elég hideg, ismét hűti még kicsit.
Az általam említett modokat a consolecorner-ben megcsinálják, bár vízhűtés nem mindig van készleten.
Tudom, hogy drága, de fontold meg, nem hülyeség az, amit mondok, nekem már a második gépem van, de az rögtön moddolva lett és semmi baja, pedig nem csak télen ment, hanem megjárta az a nyári 35 fokot is jó pár óra játékkal. -
Firetrap #388 Köszi a segítséget! Lehet, hogy tényleg jobb lenne az a 20 GB-os verzió, 256 elég kevésnek tünik. Még annyit tudok, hogy nem árt ha hütésmódosított. Meg persze, hogy másolt játékokat is letudjon játszani. -
Az elite más színű és kapsz mellé 120 GBs HDDt. Meg persze drágább. Kb ennyi a különbség. Az a 256 MB viszont elég kevés. Az mentésekhez jó, de másra nem. Én tudok ajánlani egy 20GBs HDDt. Jóval olcsóbb, mint a 120GBs, de mindenre elég. Amire nem, az az új funkció, hogy játékot felmásolsz a HDDre, de minden egyébre megfelel és tudsz is rá letölteni demókat. De ha nem akarsz ilyeneket és CSAK mentésekre kell a memória, akkor elég lesz a 256 MB, persze egyszer ez is betelik. -
Firetrap #386 Sziasztok. Tudnátok nekem segíteni? Mostanság szeretnék venni XBOX 360-at, viszont nem tudom melyik fajta érné meg a legjobban. Van arcade, elite, tulajdonképpen miben különböznek? és 256 MB az elég/jó a géphez? Előre is köszi a segítséget! Firetrap -
Megnéztem és nem 15e Ft az, hanem 6e Ft, bocs, rég néztem már :) Csak hogy tudd, hátha ennyiért már érdekel. -
Én is akartam már ilyet, mert van 2 vezeték nélküli X360 controllerem és szerintem ez az eddigi legjobb joy, ami konzolhoz készült és én is akartam használni PCn, de aztán én is pont az ára miatt mondtam le róla. -
kvanta #383 Erre is gondoltam csak első ötletként ez merült fel bennem, hogy ha amúgy is megvan egy joy akkor megpróbálom ésszerű anyagi ráfordítással PC kompatibilissé varázsolni de ennyi pénzt nem ér meg nekem. Mindenesetre köszönöm mégegyszer a gyors választ! -
Szerintem is az. Ha már mindenképp 360osa gamepadot akarsz, akkor lehet, hogy olcsóbban kijössz, ha veszel egy új vezetékes joyt vagy valami ilyet utánzó másmilyen gamepadot. -
kvanta #381 köszönöm a választ. Megérdeklődöm mennyibe kerül 15.000 kicsit sok nekem. -
Lehet kapni USBs vevőt a wireless controllerhez, legutóbb 15e Ft körüli áron láttam. -
kvanta #379 Kis segítségre lenne szükségem. Elvileg úgy tudom megoldható hogy az Xbox kontrollerét PC-n is lehessen használni. Tehát a kérdésem az lenne hogy mi megoldás kulcsa? Ja vezeték nélküli megoldásra lennék kíváncsi. A megoldást előre is köszönöm. -
tihibaby #378 Figyu!
Én nem vagyok annyira jártas ebben,de gondolom,hogy ha nem olvas a drive attól még ki lehet olvasni az azonosító kulcsot belőle...
Persze,ha full zárlatos,halott a cucc akkor lehet annyi!
De aki jobban ért ehhez,az elképzelhető,hogy erre is tud még gyógymódot. -
A gép elején az előlap alatt van egy microsoft matrica, az ne sérüljön. Meg talán célszerű lehet gariba küldés előtt visszatenni rá az eredeti fwt. Csak félő, hogy a gariban kicserélik a driveot jó kis lite-onra. -
kebab90 #376 probáld ki a hajszárítos trükköt a matricára nekem bejött -
Köszi, majd megnézem!
Még 1 kérdés:
Lehet úgy flasheltetni a boxot, hogy a gari is megmaradjon?
Pl. van-e vhol vmilyen matrica, ami ha sértetlenül marad, akkor megmarad a gari? -
kebab90 #374 és a plsuz ventit hogy oldjam meg hogy honnan kapja az áramot?
-
leszeded a faceplatet, és a 360 felirat alatt van egy lyuk.
benézel rajta:
fehér drót - benq
sárga - liteon
-
kebab90 #372 hali na lenne még egy kérdésem, hogy szeretném kicsit türbozni a gépet és ha extra ledeket meg neonokat teszek bele akkor azok hogy hatnak rá nem lesz valami baja pl hogy a táp birni fogja és nem kell nekik külön áramforrás?? -
De te most igazából mit is szeretnél? A haverod driveját betenni a tiédbe, mert az flashelt? Mert ha igen, akkor szólok, hogy egyszerűbb flashelni a tiédet. -
de ha rossz a drive akkor hogy olvasod ki a kulcsot? -
Régebben láttam egy kis leírást hozzá, de sajnos már nincs ott. Azt tudom, hogy valahol valami 2 vezetéket lehetett látni és asszem, hogy a színük alapján meg lehetett mondani. -
Azt meg tudom vhogy nézni, hogy nekem már lite-on-os boxom van-e? -
Mert minden második ember letölti a játékokat. Te figy, a warez sem legális, mégis több, mint minden második ember warezol. -
bato94 #366 Illegális... Akkor miért flashelt minden 2ik box? -
Esetleg mert illegális. -
bato94 #364 Ezt egy nem nagyon értem
És miért nem fogják tudni kiflashelni?
-
ha nincs szerencsed barhova viheted, nem fogjak tudni kiflashelni... -
bato94 #362 És nem tudja valaki, hogy hol flashelnek boxokat? Vagy hogy hova kell vinni, vagy ilyesmi? Esetleg Kom-Egom-megyébe. -
tihibaby #361 De!Ki lehet,csak valaki hozzáértőt kell keresni,meg asszem valami spoof fw nevű progi kell hozzá.Biztos ki lehet,mert nekem is a Benq-m helyén egy Samsung ms28-as csücsül.Persze kivétel a Lite-On,dehát ez már-már evidens. -
Mintha én hallottam volna valami olyat, hogy a mostani driveokat nem lehet régi samsung vagy hitachira cserélni, de lehet, hogy rosszul tudom. -
tihibaby #359 Lehet cserélni meghajtót,csak a gépben lévőből ki kell olvasnia kulcsot,az újba pedig beleírni.Ezután elfogadja majd saját meghajtójának,enélkül viszont drive hibát fog jelezni(mivel nem saját meghajtójának ismeri fel)! -
Erre most nem tudok válaszolni, de annyit tudok, hogy akkor cserélhető-e a 2 drive asszem, hogy milyen a másik, mert nem mindegyiket lehet másikba tenni. Amúgy tutira flashelhető, csak a legújabb lite-on vagy mifene nem flashelhető. Valamint ha jól tudom, lehet driveot visszaflashelni az eredeti fájljai nélkül is, de nem biztos.
kebab90: Házikal fejet cserélni nem egyszerű. Kell hozzá érteni. Kiveszed a driveot a boxból, abból pedig ki a fejet és be az újat, majd be kell hangolni, hogy jó távolságban legyen a lemeztől. Ha ehhez értesz, akkor csinálhatod te, ha nem, akkor bízd egy hozzáértőre. Nekem az x-madia.xel.hu-n csinálták meg a fejcserét, ott most 12e Ft. -
bato94 #357 Hali! Lennének kérdéseim... Az egyik haveromnak 3ledes lett a gépe, meg se tudták csinálni, de flashelt meghajtója volt... Szal elég ha ki van cserélve a meghajtó a boxomba? Mert nekem hitachi-lg-s meghajtóm van... Vagy ha az nem lehetséges, akkor ezt a meghajtót is lehet már biztonságosan flash-elni?