XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
Jut eszembe, a consolecornerben nem flashelnek. Viszont én mondjuk úgy, hogy jóban vagyok egy ottani (szerintem Magyarország legjobb X360 javítója) szervizessel és tőle sok mindent tudok. Pl azt is, hogy náluk érdemes moddoltatni. Ezt nem ő mondta, én állapítottam meg ezt. Azt viszont tudom, hogy sok helyen 12Vra rakják a ventiket, ami feleslegesen hangos és kinyírhatja a tápot, hogy sokan "hamisították" az overcool modot néhány alkatrészt kispórolva, aminek eredményeképp hozzá vitték javíttatni a tönkrement tápokat, stb. Szóval én azt mondom, hogy ahol veszed, csináltasd meg a flasht, de semmi mást és utána vidd hozzájuk és szánd rá azt a nem kevés pénzt és tetesd bele azt a vízhűtést és overcool modot. Hidd el, megéri. Ha érdekel a dolog, akkor ajálnom a továbbiakban az x-madia.xel.hu-t, az általam említett személyé (Wadarr) az oldal, ott kérdezősködhetsz a vízhűtésről és az overcoolról, valamint van fent cikk a 3 ledről, a hana chipről, a vízhűtésről és az overcoolról is, valamint sok más X360al kapcsolatban álló dologról. Ott meg is rendelheted a vízhűtést és megtudhatod a moddolás folyamatát is, valamint fent vannak a pontos árak.
Szerintem megéri az a +30e Ft. Sok, de az X360 egy csúnyán elcseszett konzol, de ha tetszik és hosszú távra tervezed, akkor szerintem így módosítva még jobb, mint ha garanciás.
Azt titokban elárulom, hogy nekem úgy van a gépem, hogy benne van az általam említett összes mod és mivel ez a második gépem, szépen meg van szabdalva a HDMI miatt a régi premium gépem burkolata (abból maradt meg a 20GBs HDDm is), viszont cserébe ott pihen az asztalomon az ú gép burkolata sértetlen garancia matricával. Ezek a modok teljesen eltüntethetőek és ezzel a burkolattal meg mehet is a microsofthoz.
További ösztönzésként leírom, hogy én hogy jártam.
Volt a gépem, régi premium, még a megjelenés körül vettem, fél év után mehetett a szemétbe (azaz nem, mert megvan az alaplapja, a GPUt meg levéstem róla és azóta nyakláncként hordom, hidd el, nagyon laza xD)
Sikerült egy elcseszett mozdulattal úgy kihúznom az AV kábelt, hogy felszakadt a GPU és 3 led. Javítás után túlmelegetés miatt 3 led, majd újabb javítás után ez még1x, ezzel egybekkötve olvasási gondok miatt 15e Ftért fejcsere. Utána ismét egy 3 led, ez is melegedés miatt, ez olyan volt, hogy kikapcsolás után melegedett túl. Utána vízhűtés bele, valamint teljes drive csere (szerencsére ingyené), mivel még mindig nem olvasta rendesen a lemezeket. Utána ismét 3 ledes lett, ezt a tápkábel szarul sikerült kihúzásával idéztem elő (nevetséges, hogy ezzel is vigyázni kell). Ok, szervíz, GPU újra visszaforrasztva és kérésemre tesztelve lett. 4 óra használat után a szervízben szart be. Ez érdekes is volt vízhűtés mellett. Ok, GPU visszarforrasztás, de nem javult meg, mivel annak semmi baja nem volt (vízhűtés befigyel). RAM hiba. Ok, RAMok cserélve, de használtra, mert nincs új alkatrész, mivel régi volt a gépem és az ott lévő donor gép újabb fajta volt. Utána hazahozom, de míg ott jó volt, nálam nem olvassa a lemezeket vagy ha mégis, 10 perc után leáll. Utána jött egy 1 ledes hiba. Ok, hiba forrása megvan, DVD vezérlő hibás, ami ragasztva van, ezért javíthatatlan. Fél év után vettem egy új arcade gépet, +joysticket eladtam és átkerült bele az overcool és a víz is. Azóta fél év telt el. Nem használom újabban sokat, de a nyári nagy melegben megkapta a magáét többször is. Semmi baja a gépnek, teljesen hibátlan és garanciás is.
Viszont az első gépemmel rekordot döntöttem, mert ennyiszer gép még nem volt javítva, mint az enyém.
Részben mondjuk az egy selejt darab volt, de ha az a hűtés rögtön belekerül, sokat segített volna rajta, hatékonysága az új gépemen látható is. Amúgy miután megvettem az új gépet, 3 napig szinte egész nap ment.