XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
Hát igen. Ha érdekel, olvass vissza kicsit, írtam már fél oldalas hszket a hűtésről. Lényegében annyi, hogy a flasheled, akkor legtöbbször ugrik a gari, ami 1 évig jó, mert a mostani gépek már nem nagyon lesznek 3 ledesek, így nem ér szart se arra a +2 év garancia, viszont az új gépek előbb-utóbb gyári állapotukban beszarnak, szóval megvan rá az esély, hogy ha eredeti játékokkal játszol is, az 1 év után szépen beszarik mondjuk olyan módon, hogy nincs kép (megsült a HANA chip, az állítja elő a képet) és arra már nincs 3 év garancia, így vehetsz újat.
A legbiztosabb módszer a vízhűtés+overcool. Megvan az ára (együtt valahol 30e Ft körül lehetnek), de ér is annyit. Földi hőmérsékletek mellett a víz nem hagyja megsülni a GPUt, a CPUnak jó a gyári hűtése, kapsz bordákat a RAMra és a HANA chipre, így azok is rendben vannak, az overcool mod pedig kikapcsolás után még 5 percig járatja a műtést, ami alatt lehűl a cucc és minden okés. (sok 3 led oka nem a gyenge hűtés volt, hanem az, hogy amikor lekapcsolod a gépet, leáll minden ventilátor és akkor melegszik túl a gép légmozgás hiányában). Az új fajta overcool egy kis chip vagy mi, ami a gép alaplapjáról kapja az áramot (akárcsak az előző) és újdonságként ha lejárt az 5 perc, érzékeli, ha még túl meleg a gép és akkor asszem +30 mpt még járatja a ventiket és utána ha még nem elég hideg, ismét hűti még kicsit.
Az általam említett modokat a consolecorner-ben megcsinálják, bár vízhűtés nem mindig van készleten.
Tudom, hogy drága, de fontold meg, nem hülyeség az, amit mondok, nekem már a második gépem van, de az rögtön moddolva lett és semmi baja, pedig nem csak télen ment, hanem megjárta az a nyári 35 fokot is jó pár óra játékkal.