XBOX 360 Hardverrel kapcsolatos témakörök
-
" -Először is melyik pack-ot érdemes megvenni? A közép csomag többet ér mit az alap Arcade?"
Amelyik kell. Csak felszerltségbeli különbség van. Premiumhoz kapsz 20GB-s vinyót is, meg headsetet, de arcade játékokat nem. Utóbbi az arcade géphez jár, de nincs headset és a vinyó helyett is csak 256mb-os memkártya van. Elite-hez meg minden jár az arcade játékokat leszámítva + hdmi kábelt is kapsz és a vinyó is 120 GB-s.
" -Az arcade -hoz vezetéknélküli kontroller jár? És mindegyikhez csak egyet adnak?"
Mindhez egyet adnak és vezuetéknélküli jár az arcade-hoz is.
" -Nekem egy Samsung Slim Fit 72cm-es képátlójú, 100Hz-es TV-van tehát nem LCD, ezen is szép képet kapok?"
TV-hez nem értek, ezt nem tudom.
" -Ha a 19 colos Samsung LCD monitoromra kötöm akkor jobb képet kapok?"
Azt, hogy jobbat-e azt nem tudom, de garatnáltan jót, mert én is LCD-n tolom (21 colos XEROX)
" -Az Arcade pack ban nincsen belső memória? Ha jól tudom a középső szinbe 20GB van."
Belső memória egyikben sincs. Vinyó vagy memkártya van. Arcade-hoz csak memkártyát kapsz.
" -Ez a hűtés probléma mit takar? Hány óra játék múlva jöhet elő?"
Ez azt takarja, hogy a gép hajlamos megfőzni magát. A ventillátorok gyengesége és a GPU hűtőbordájának minpsége miatt hajlamos tönkremenni a GPU. Ennek 2 változata van: Vagy felszakad egy forrasztása vagy maga a GPU sül meg. Ez gyakran nem is játék közben lesz, hanem azért, mert kikapcsolod és nem tud lehülni a ventik hiánya miatt. Célszerű hagyni pihenni a menüben 5-10 percet és szellőzzön. Hogy mikor jön elő, nem tudom megmondani, ez függ a játéktól, a szelllőzéstől és a hőmérséklettől is, de nyáron 35 fokban én be sem merném kapcsolni. Az új gépeknél a HDMI miatt beszerelt HANA chip (ez "állítja elő" a képet) a régivel szemben elég tisztességesen meglegszik és ez is nagyon könnyen tönkremegy és erre a kiterjesztett gari sem vonatkozik. Ennek tünete az, hogy nincs kép, javíthatatlan. Ha csak félig van megsülve, textúra hibák lesznek. Hall9ottam már olyanról is, hogy valakinek félig ment tönkre és csak az AV kábel alap üzemmódjában van kép, HDben és HDMI-vel nincs.
Ha eredeti játékkal tolod, akkor 1 évig nyugodt lehetsz a garival, de utána úgyis beszarik a HANA chip előbb-utóbb és arra nincs 3 év, mint a 3 ledre. Amúgy a 3 ledet asszem az új gépek már nem is produkálják, csak nincs kép.
Ha warezolsz, akkor tudom javsolni a ConsoleCorner-t. Mehet bele vízhűtés és overcool mod. A víz kellőképpen hűti, az overcool pedig kikapcsolás után még 5 percig járatja a ventiket és lehűti a gépet. Ehez úgy tudom, hogy jár hűtőborda a ramokra és a HANA chipre is. Elég borsos az ára, a víz 25e Ft, az overcool pedig 7e Ft körül van. Drága, de én azt mondom megéri. Nekem ez már a második gépem és inkább többet fizetek érte, minthogy nyáron be se kapcsoljam és amúgy meg rettegjek, hogy mikor szarik be.
Remélem kielégítő válasz volt. Nincs kizárva, hogy most lehurrognak, hogy ugyanmá, ez nem így van, de én ezt így tudom és így gondolom. Ez az én véleményem és ezt tudom ajánlani.