Alacsony költségből, állkoppantó modellek

tumblr_mdmwcxjy0m1qch28ro1_r3_500.gif
  • Szeszmester
    Rossz linket írtam, itt a jó:

http://rapidshare.com/files/65694807/Howls.Moving.Castle.Papercraft.part2.rar

Egyébként csak 50 dolcsis füzetként jelent meg, ami már nem beszerezheztő :( Ha vki mégis be tudná, szóljon, talán érdekelne :)

Nem vagyok még pró, a palotának még nem kezdek neki, de az a cél :)
    Ha sok a szabadidőm, szoktam modellezni, de a festést csak 3-4 színnel szoktam, ezért is próbálkozom meg ezzel.

Szike és vágólap van, a papír nem sima A4, az ollók is megfelelnek.
    Milyen ragasztót javasolsz? Aszondod, az az UHU az tényleg jó? Nekem modellragasztóm van, de az a papírt nem ragasztja...
    Körvágót tudod a kis íves felületeknél is használni? Vagy mikor kell?

Hajlításhoz jó ötlet a vonalzó. Nekem is volt egy ötletem, amit máshol nem láttam neten.
    Mint írtad, a szaggatott vonalakat célszerű a hátoldalon megkarcolni. Én ezt egy CD-tokon csináltam, amit alulról megvilágítottam, így teljesen jól látszottak a vonalak és nem kellett szarakodni.

Egyenes vágásokhoz mindig vonalzót használok, szerintem egy hosszú és átlátszó műanyag is jó, csak figyelni kell, hogy a szikét azzal párhuzamosan kell tartani. Könnyebb igazítani, egyrészt mert átlátszó, ha meg finom akarom csak elfordítani, akkor a vonalzó végét kell fogni, úgy könnyebben és pontosabban lehet beállítani.