Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • NorBear
    Szerintem nem üt el annyira témától hogy ezért külön kelljen csinálnod :)
    A magnézium tömbel meg valóban nem egyszerű tüzet gyújtani.Én már gyakorlott vagyok e téren de még velem is előfordul hogy nem sikerül elsőre.
    Fontos a jó gyujtós alap...erre a célra kiválóan megfelel (a nevét sajnos nem tudom) az a növény melynek bolyhos tolpihe szerű termése van.A magnézium reszeléket egy U alakú fakéreg darabbban szoktam összegyüjteni.Ágakat,korhdadt fa tönköket álltalában nem a földröl szedem össze mert nagyobb a nedvesség tartalmuk.Célszerűbb inkább a fákról letörni a már élettelen korhadt ágakat.Fontos a megfelelő helyszín kiválasztása ahol viszonylag kis területen fellelhető az összes kellék így időt és energiát lehet megspórolni.A faágak átmérője is számít...ha nincs meg a kellő átmenet a tűz hamar elfog aludni mivel nem lessz meg a kellő hőteljesítmény a vastagabb fa darabok elégetéséhez.
    Gondolom ezzel nem mondtam sok újat de azért mégis csak a részletekben bújik meg az ördög :D