A túlélés törvényei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó jó de figyelj, van pár igazi túlélõ aki az életét a túlélésnek szenteli azt tanulja egész életében és mikor megtörténik a katasztrófa ösztönösen a tanult dolgokal cselekszik. Szinte a részeddé válnak a tanult dolgok. Ráadásul hogyha szándékosan csinálsz vmit akkor szinte biztos hogy nem esel pánikba.
Nem rossz, nem rossz, de látom ebbe is belerakták a US-ra annyira jellemzõ drámai hatáskeltést. Néha elég átlátszó, és kicsit nevetségessé teszi az egészet. De amúgy jó lesz ez, nézni fogom.

A másik, hogy hiába ez a sok okoskodás, úgyse fog semmi eszedbejutni komoly balesetnél 😄 Én már kétszer borultam, és még az sem jutott eszembe, hogy áramtalanítsak (levegyem a gyújtást, kikapcsoljam a lámpát), hanem full bepánikoltam, és csak másztam kifelé ahogy tudtam.

Ehe worst case scenario most találtam nagyon durva 😄

http://dsc.discovery.com/videos/worst-case-scenario-vehicle-escape.html
<#eljen><#eljen>

Az egyesült államokban Május elsejétõl fogják adni.
Ejnye... milyen Bear fanok vagytok ti? 😊 A worst csase scenario 1 olyan sorozat lessz amiben Bear olyanokat mutat be hogy mit tegyünk földrengés esetén vagy kutya támadáskor... esetleg ha kigyullad a lakásunk.
És ha felrakod azt a részt azt megköszönjük 😊
Robez84
miaz nem hallottunk rola?! mesélj..
megproszálom feldobni!

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Szerintem miattunk nem igen fog semmit fel dobálni 😄😄😄
MaSzKa
akkor ha megkérhetlek dobd fel a szinkronosakat http://www.rapidshare.com/-ra és linkeld be ide

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Nézzük meg, könnyen beszélsz, hol?
Csiguci! Sajnos szerintem nincs is neki feliratos verziója :S De ki tudja talán majd egyszer le adják a tv-ben 😊
Amúgy én már Bear új sorozatát várom, a Worst case scenario-t 😄 Hallottatok róla?
Most néztem meg azt a különkiadást, amelyikben Bear Will Ferrel színésszel "él túl" Svédországban...nagyon király, vicces, meg minden, de sajna nem értek néhány dolgot, mert nem vagyok perfekt angolból :S
Valakinek nincs meg véletlenül feliratos verzióban?
Elõre is köszi a segítséget.
Robez84
én tegnap néztem meg szinkronosan de nem a tv ben 😄
Nagyon fasza rész. Nézzétek meg!

\"Si Vis Pacem, Para Bellum.\" - \"Ha békét akarsz, készülj a háborúra.\" Julius Caesar www.loveearth.com

Az kérlek szépen a sziklás hegység rész. Sokáig nem volt szinkronizálva, de most kb 1 hónapja szokták adni a discoveryn. Láttam párszor sajnos nem tudom mikor :S
MaSzKa
ha mégis olyan helyzet áll elõ, hogy túlélni kell akkor majd bizonyítasz

MaSzKa
Man Vs Wild Rockies FS Goat

ezt tudom hogy van dokufilm
majd megnézem mi ez

Meglepõ hogy nõ létedre szereted Beart, legtöbb csaj azt mondja rá hogy undorító állat. Rám is mondták már pl a csajok a túlélõs dolgaim miatt hogy igénytelen vok :S Pedig én otthon meg városban emberek elõtt teljesen normális vok.
Üdv csiguci!
Én hallottam a fan vs wild-ról, próbáltam is jelentkezni de sajnos van 2 nagy gond. Csak 21 éves kortól, és csak aki Angliában lakik annak lehet jelentkezni :S Úgyhogy elfelejhetjük az egészet. És semmi baj hogy regényezel, én is szoktam 😄
Robez84
Tiszta halott az egész topik..irjatok már valamit! vagy tegyetek már fel valami videot, képet!!!<#gun>

Robez84
Kiröl is van szó?

Sziasztok!
Eddig csak olvastalak benneteket...nõ létemre én is nagyon szeretem a sorozatot (és persze Bear-t <#wink>), ezenkívül szeretek túrázni, kempingezni...mindenekelõtt pedig hegyet mászni! (valszeg mivel itt a naaaagy alföldön erre nem sok lehetõségem van...:/)
Szóval ami miatt írtam: hallottatok róla, hogy Fan vs. Wild néven augusztusban lesz valami forgatás, ahova 4 fant vinne magával? Survivorguy, Te elég nagy rajongója vagy, nincs kedved jelentkezni? Asszem Bear saját honlapján láttam ezt a lehetõséget. Ooops, bár a korod miatt lehet, hogy nem jelentkezhetsz.... 😞
Bocs a kisregényért.
Robez84
sztem ott nekem annyi lenne... pedig kitartónak érzem magam de tuti ott bekrepálnék😄

MaSzKa
dél Afrikában vagy valami esõerdõbe kidobnak az a durva
200km-en belül sehol 1 ember

Mindenhol lehet túrázni 50 km-et kérdés hogy mennyi idõ alatt 😄 Mivan ha közbe jön 1 nagy szakadék? Mivan ha közbe jön 1 nagy jeges folyó? Mondjuk én pont ezért imádom a túlélés, jó érzés legyõzni az akadályokat és a nehézségeket 😄
Robez84
Hát ja az 50 km. önmagában nem sok.. de terepfüggö a dolog mert mondjuk egy sûrû dzsungelben vagy a kalahári sivatagban már nem biztos hogy haladnak 50 km-t jobbhíján 10-15t. Egy normál erdõben ahol csak néhány domb van és nem olyan sûrû az aljnövényzet simán lehet túrázni 50 km.t
Már én is mennék valahova, a jövö héten talán tudunk menni egy közeli erdõbe😄😄 majd rakok fel képet xd

Igazad lehet 😄 De én inkább csak nem rendelgetek.
Amúgy az 50 km gyaloglással mi a baj? 😄 Bear is általában 2-3 napra megy túlélni. Amúgy mellesleg nem is túlélés 😄 Gyalogolnak másznak 1 keveset, esznek isznak filmeznek amit kell a nap háta lévõ részében meg viszkiznek 1 jó tábortûz mellett 😄
MaSzKa
de hát itt minden benne van az árban
és nagy

ugyanezt árulják itthon is
így meg házhoz hozzák

amúgy helikopter helyett szerintem 1xûbb ha megkérsz valami helyit hogy vigyen el 100km-t kocsival bekötött szemmel téged és rakjon ki 1 rossz helyen 😄

szerintem ott Erdélyben hülyeség ez az egész, mert tudod, hogy odamentél és csak 50km-t kell gyalogolni max, hogy valami településre bukkanj

amúgy ott vannak elcsatolt magyarok is
bennük bízhatsz másban nem

Aha ez tényleg fasza. Amúgy nekem is van 1 hegyi dzsekim, valamennyire vízálló és hó esésben elsõ osztályú de ha pl sokáig fekszek benen hóba átázik :S És az esõt meglepõen rövid ideig birja. Ha érdekel csinálok képet 😄
Robez84
Hopp ez nejo talán ez?

Robez84

Nekem is nagyon kéne, asszem az két rétegû Gore-tex vagy mit olvastam róla szóval tényleg szuper kabát de én szerintem 100 ezret nem ér meg. Ugyan ennyire vízálló dzsekit kaphatsz fele ennyiért is, sõt...
Robez84
Ja van egy Bear Grylls kabát piros asszem 350 Font(100e Ft)
Nagyon kéééne!!! 😞

Jaja tényleg rohadt jó cuccok vannak. Egyébként ruháknál az számít hogy vízálló legyen, nem az hogy meleg legyen. Legalábbis nekem ez számít csak az igazán vizálló ruhák Gore-tex meg Aqua-dry 1 vagyonba kerülnek. De ezen az oldalon valahogy meglepõen olcsók 😊
Robez84
http://www.trekwear.co.uk/craghoppers_clothing/c-188.html

Itt milyen jó cuccok vannak...vazze!

Robez84
Siklóernyõ milyen jó lehet már!😄

Hát tudom, de van néhány megszállott aki valóban olyan helyzetbe szeretne kerülni mint aki teljesen elveszik a vadonban 😄
Amúgy igaza van Robeznek, sokkal olcsóbb a kocsi xd. Vagy siklóernyõ.
Egyetértek Robez-el 😊
Ennyire nem kell követni a túlélés törvényei címû mûsor metódusát...fõleg ha az ilyen drága <#vigyor2>

Robez84
350 ezerért ???
kimegyek inkább kocsival nem sokkal olcsobb??😊 kinek van annyi pénze most igy hirtelen?

Hejjj Maszka te... Mit válogatsz? Ne rendelgessél bemész 1 hegymászó boltba pl Mountex és veszel 3000 ezerért svéd tûz csiholót. Kis méretû meg 2400. Le lehet alkudni a 400 at 😄😄😄
Nem kell kimenni a világ faszára xd. Ki mennénk mondjuk Erdélybe, vagy a magas tátrába.
Mellesleg írtam 1 helikopter bérlõ oldalra hogy vállálnák-e hogy kivisznek a hegyekbe és ki raknak... Azt mondták lehetséges, helikopter bérlés 1 órára 280 és 350 ezer között van. Helikopter sebessége talán 200 km/óra. De ezt csak mellékesen 😊
Robez84
Én tervezem!

kb 20-25 év múlva. Ha már nem köt ide semmi Tibet vagy dél-kelet Oroszország... Fincsi lenne (Google Map on nézzetek utána)
cirka 6000Km. De hogy hogyan arra még nem tudom a választ! Bicklivel vagy stoppal is több hétbe telne mire odaérnék(-nánk). Addig összeszedem rá a felszerelést meg a pénzt 😄😄😄

MaSzKa
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36157
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36213
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36213
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.36082

ezek közül vakcilálok

Víz csiholót találhatnának fel 😄 Milyen hasznos lenne a sivatagban 😄 Hmmm srácok, tudod mit kéne csinélni? Össze kapnánk magunkat és elmennénk több napra túrázni 😄
tûz csiholó?:S

Ez még jobb mint a másik 3 ezres, ehez legalább nem csak 1 fém lapot adnak 😄
Robez84
tudsz linket adni ahol ezt árulják?

MaSzKa

ebben nagyon gondolkodok

csak 750Ft kb és a nagyobb méret, szerintem ez a legjobb ár/teljesítményû

Jaja egyik részben tényleg nem volt kesztyáje. Amúgy én szerintem neki tuti ad a stáb takarót éjszakára, nem kockáztatja a fagy halált. Sõt, nem is mindig aludt õ ott ahol azt be mutatták úgy lehet. De ez a tényeken nem változtat, õ a legkeményebb 😄 Aki kételkedik tekintsen vissza a múltjára. Megmászta az everestet és 1 másik hegyet amit a hegymászók szó szerint megmászahtatlannak neveztek, szolgált három évet az SAS nél, eltörte a gerncét és 16 hónapig kórházban volt és még sok stb 😄
Na így már másabb hogy leírtad az ismertetõt😄 de kesztyût nemnagyon láttam rajta😄
Hát abban igazad van hogyha a hóban fekszel sokáig akkor vizes leszel, de Bearnek nincsenek anyagi gondjai ezért telik neki 100-200 dolláros Gore-tex ruhákra ami bizony nem ázik át 😄
Meg nem mind1 hogy ásod be magad, pl 3 szor akkora legyen mint a tested, ásni kell bele úgynevezett hideg aknát amibe le süllyed a hideg levegõ, a lyuk száját nem szabad teljesen lezárni stb. Úgyhogy nem mind1,
Az egy dolog hogy 0- mínusz 10 fok körül van a hõm. a hó alatt, de ha kesztyû sincs rajta akkor is megszívja, meg gondolom ha egy éjszakát fekszik a hóban akkor tuti vizes lesz a ruhája, és úgy megy ki a hidegbe,. Amúgy ha vki megy túrázni, akkor tuti van nála gyufa, kés meg egy kis kaja😄 vagy ital, gondolom valaki nem úgy indul el az esõerdõbe hogy fél óra alatt kiér. Survivorguy tudod a rendes nevemet is szóval ne így szólíts mert unokanõvérem fiáé ez a felhasználónév,amúgy ásd be magad a hóba megnézzük meddig bírod amíg rádomlik, de azért hogy 30fokot lecsalj barátom jó mélyre kell ásnod nem csak fél méterre a felszíntõl van 0 fok pl -35 fokba.