1344

Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • sz4bolcs
    Ehhez nem fémlap van, késsel kell a magnéziumtömb oldalára erősített szikraadó rúdból szikrát csiholni.
  • Survivorguy
    Hát ettől sokkal szarabb fémlap van hozzá. Csináltam videót is róla nézd meg ha gondolod. http://www.youtube.com/watch?v=kfkSMyaEg2I
  • sz4bolcs
    Tényleg? Milyen fémlap van hozzá? :)

• Survivorguy
    Csak a kezem lett tőle hólyagos.
  • Survivorguy
    Legyen nálatok mindig zsepi, pici darabokra tépitek és mindig be gyullad :D Meg késsel csináljátok, az a fém lap kalap szart se ér. Mai napig nem tudok vele semmit meggyújtani.
  • NorBear
    Szerintem nem üt el annyira témától hogy ezért külön kelljen csinálnod :)
    A magnézium tömbel meg valóban nem egyszerű tüzet gyújtani.Én már gyakorlott vagyok e téren de még velem is előfordul hogy nem sikerül elsőre.
    Fontos a jó gyujtós alap...erre a célra kiválóan megfelel (a nevét sajnos nem tudom) az a növény melynek bolyhos tolpihe szerű termése van.A magnézium reszeléket egy U alakú fakéreg darabbban szoktam összegyüjteni.Ágakat,korhdadt fa tönköket álltalában nem a földröl szedem össze mert nagyobb a nedvesség tartalmuk.Célszerűbb inkább a fákról letörni a már élettelen korhadt ágakat.Fontos a megfelelő helyszín kiválasztása ahol viszonylag kis területen fellelhető az összes kellék így időt és energiát lehet megspórolni.A faágak átmérője is számít...ha nincs meg a kellő átmenet a tűz hamar elfog aludni mivel nem lessz meg a kellő hőteljesítmény a vastagabb fa darabok elégetéséhez.
    Gondolom ezzel nem mondtam sok újat de azért mégis csak a részletekben bújik meg az ördög :D
  • sz4bolcs
    Szerintetek létezik olyan, hogy elátkozott tűzrakóhely? xDD
  • sz4bolcs
    Szerintetek a bushcraft és túrázás megfér ebben a fórumban, vagy nyissak neki egy külön topicot?
  • sz4bolcs
    Ma próbáltunk egy valszeg elátkozott) helyen tüzet gyújtani magnéziumtömbbel a mecsekben. Minden szép vizes volt, még a papirzsepi sem gyulladt be, végül vért izzadtunk, mire öngyújtóval tudtunk egy tüzet rakni. xDD
  • Robez84
    Jóóvanna ne ám leharapd a fejemet.. ém még csak 2x gyutottam vele valszeg még nincs annyi rutinom mert azért valljuk be nem olyan mint a gyufa hogy 1x lehuzod és ég!!! 5-6 húzás minimum kell neki persze a gyujtós szárazságátol függően...
  • Survivorguy
    Köszi szépen a dicséretet NorBear!
    Mit beszélsz mért ne lenne vele könnyű gyújtani tüzet? Száraz füvet meg ilyesmit tökéletesen begyújtja. Papírt is...
  • Robez84
    Ne bassza meg!! és miért nem probálod már ki? egyépként nem könnyű gyujani vele szerintem vagy csak nem jöttem rá a teknikájára...:D lehet veszek komolyabb kovát 5-6 dollár körülit..az extremen :D
  • MaSzKa
    de mit írjunk?

még egy magnéziumrudat se bontottam ki...
  • Robez84
    Na irjatok má valamit mert kihal a topik:D
  • NorBear
    Survivorguy! :)
    Látom megcsináltad az egyedi tűzgyujtó technikádról szóló vidit.Tök jó lett....akárcsak az álltalad készített menedékekről szóló videód
  • berczely
    Jóhogy... még el is mondják a műsor elején hogy sokszor megrendezett a jelenet vagy ilyesmi!
    Kiérdekel! Jól nyomja!Valaki csináljon jobbat akkor!
    Az a Túlélőember az ultra gagyi amúgy... viszi a fos kamokat magával nagy unalom mer lófaszt se tud... beesik egy szakadékba azt széthorgyák a farkasok mer nemtud kimáaszni bezzeg Bear
  • Szabi84
    ez már nagyon régi hír és minden normális ember tisztában volt ezzel akkor is
  • Robez84
    OKs köszi!
  • MaSzKa
    2k a fix

itt egy másik srác árul 1500ft-ért vacakabb fajtát ami akkor 500ft volt

nem mindegy, hogy vackot árulok 3x-os áron vagy jó minőségűt 2x-es áron

próbáld Henkel pillanatragasztóval visszarakni

amik nekem jöttek, azok nagyon masszívnak tűnnek
  • Robez84
    mennyiért nyomtad fel??? egyébként nekem kijött a magnéziumrúd a fogantyubol:S Bár vissza lehet tenni meg minden de azért kicsit gagyi..:D
  • MaSzKa
    Bear Grylls csal

fel is nyomattam teszveszre a kovakövet :D
  • sz4bolcs
    Nem nyitja meg, de asszem olvastam, és sztem hatásvadász kamucikk..
  • MaSzKa
    Bear Grylls csalt a Discovery Channel A túlélés törvényei műsorában

ma érkezett meg 2 magnézium kovakőm :D
  • sz4bolcs
    Az egyik leghasznosabb holmi szerintem. Lehet használni esővédőnek, 2 ilyenből már egy szép kis sátrat lehet összedobni, és vízgyűjtőnek is tökéletes.
  • sz4bolcs
    Külön figyelmet érdemel a 2000Ft-os US poncsó, amiből összeraktuk a 'medencét'.
  • berczely
    20ezer
  • Survivorguy
    Király bakancs, nekem is jó lenne egy ilyen, de biztos nem 2 forint :S
  • Robez84
    Fasza a bakancsod... Bár nekem lenne egy ilyen
  • sz4bolcs
    Papica után csináltunk haverral egy bakancs vízállósági tesztet :D
  • sz4bolcs
    Ezt ismeritek? Érdemes nézegetni a videókat. :) (Papica brutál nagy arc.)
  • Robez84
    jah fasza tegnap azzal gyújtottam be itthon..de nem olyan könnyü mint gondoltam :D
  • Robez84
    ok én már próbáltam az ilyesfajta tűzgyujtást de kicsit másképp. adott egy száraz fadarab plusz egy keményebb vékonyabb másik előre hátra kell mozgatni gyorsan kitartóan addig jutottam hogy elkezdett füstölni és lett kevéske parázs de ezt a pékségbe a munkahelyemen(raklapdarabbol) csináltuk. Nem akartam fölgyujtani az egész kócerájt!:DDDD
    Szal tudtam volna ha lett tovább csináltam volna...
    A lényeg a száraz fa! meg a kitartás!:D probáljátok ki Wazzeee!:D
  • sz4bolcs
    Nekem is volt régen kovakövem, de nagyobb szikrát nem tudtam vele csinálni, mint amit egy öngyújtó csinál. Mind1, a magnéziumot az is belobbantja..
  • Survivorguy
    Amúgy ez a kova kő készítős videó.... én azt hittem hogy azok ott karamella cukrok XDD. Tényleg olyan nem tom milyen kova ez. Amúgy a túlélő táborban kaptam egy ilyen rózsaszín barna követ de az alig szikrázik.
  • sz4bolcs
    Én is nagyon pro vagyok a nagyítóval való gyújtogatásban. Specko technikát dolgoztam ki arra, hogy hogy gyullad meg a papír leggyorsabban :D
  • MaSzKa

nekem volt régen kb 20x15cm-es nagyítom
    azzal majdnem felgyújtottuk a helyi erdőt pár évtizede
  • sz4bolcs
    Ezek meg milyen picik?
  • sz4bolcs
    Télleg, nekem a nagyító a kedvenc tűzgyújtó eszközöm. :D
  • sz4bolcs
    Ja, az már nagyon állat, aki ilyennel csinált tüzet..
  • MaSzKa

http://www.indavideo.hu/video/Kovako_keszites