Bear Grylls: Ha minden kötél szakad - Premier szeptember 22.-én, szerdán 21:30-kor a Discovery Channel műsorán!
  • sz4bolcs
    #505
    Csoporttársam hívta föl a figyelmem a sorozatra, azóta elkezdtem leszedni az összes részét, és nagyon tetszik. Minden tiszteletem BG-é, szerintem sok embernek ad kedvet a túrázáshot. Mi is elkezdtünk szervezni egy kis vadkempingezést a nyárra, azóta túracuccokra vadászom, és nézem a sorozatot. (még soha nem voltam ilyen túrán) :D

    Eddig egy évadot néztem, és a kedvenc részem, amikor a szavannán felfedez egy oroszlánt, aztán elmondja, hogy ha véletlenül ránktámad, akkor ne kezdjünk el menekülni, úgysem tudjuk lefutni. :)

    Elég sok félrevezető rész van benne, az egyik ilyen, ami nagyon megragadt, amikor egy vízzel telt kis kanyonban elzárják az utat fák, faágak, ő meg elkezd átúszni alattuk. Egyedül, operatőr nélkül ez valószínűleg annyira kockázatos, hogy az embernek eszébe nem jutna, sokkal többet veszíthet vele, mint ha visszafordulna kerülőutat keresni. Erről pedig nem esik szó, amikor elkezd a víz alatt úszkálni, pedig azért megemlíthette volna, hogy 'ha egyedül lennék, valszeg most azonnal visszafordulnék.', nehogy a sok idióta azt képzelje, hogy ez egy reálisan vállalható kockázat.
    Aztán a következő képkockákban úgy megmászik egy függőleges falat biztsítókötél meg akármi nélkül, hogy az előző jelenetet az ember gyorsan elfelejti. :)

    Meg mikor héjastól megeszi a madártojást az is egy fura jelenet, egésznapos fosással szerintem sokkal többet veszíthet, mint amennyit nyer a tojás héjában található kalciummal...

    Amúgy szerintem hiteles, engem nem tud zavarni, hogy vannak benne eljátszott jelenetek, mikor direkt bajba kerül hogy bemutathassa a trükköket.

    Ja, meg a kedvencem, ami majdnem minden részben elhangzik, a sorozat mottója lehetne:
    "...gazdag táplálékforrás ...CSUPA FEHÉRJE" xDDD