tomcsa4#22
Igen VGa fronto az intel van elől igen nagy előnnyel. De visszatérve a Via procijaira. Ezek speciális feladatot látnak el. Ugye némelyik oda megy, ahol kis ogyasztás kell és émelyik pedig 1-2 feladatot ellátni. Például olvastam egy meglepőt (nem a Blikkben), hogy kriptográfiában a Via köröket ver mind az AMDre, mind az Intelre. Igen a Core prociknál sokkal gyorsabban és hatákonyabban oldja meg a titkosítást! Megleődtem, sajnos nem tudom igazolni ,szóval nem kürtölöm világgá, de érdekességek mindig vannak.
Másik: AMD most még mindig tolja az AGP kártyákat. Hát nem tudom mennyire jó ötlet (nekem is AGP-s rendszerem van), de bíztató. Nvidia azért nem adta ki, mert változott a piac, mivel nagyon terjedtek a Core procik. Ha még 1 picit lejjebb megy az ára a HD 3850nek, veszek egyet. Vagy majd egy fejlettebb kategóriát, nem tudom meddig tervezi gyártani az AGP-s kártyákat.
Az AMD sose tudta kielégíteni a keresletet. Árakat nem emelt, gyártósora alig volt, más segített be neki, de még úgy is csücskös volt. Amúgy én a Sempronokat sem írom le, mert elképzelhető, hogy HTPCbe ideálisak.