Sokak szerint a rap a modern világ költészete, ki mit gondol erről?
-
Hát az tény, hogy inkább mondható költészetnek, tehát inkább modern irodalmi műfajnak mint zenének. Azt azért nem hiszem, hogy valaha is tananyagban lesznek rap zenék. (már csak azért sem mert zenéhez sorolják, zenei szempontból meg nem nagyon van mit tanulni rajta).
Szinte minden zenének van valamilyen kifejezni valója, üzenete. Zeneirodalomból is van bőven mit tanulni a klasszikusokból.
Én nem szeretem a rappet, főleg nem mint zene (bár ha rádióba v tv-be leadnak 1-2t nem szoktam elkapcsolni). És soha nem fogom megérteni h miért jó ilyeneket hallgatni. Nagyon sok fajta zenét szeretek (klasszikusoktól, komoly zenéktől kezdve, punk, rock, metál, pop, jazz, stb, mikor mihez van hangulatom). A rapben csak a lényeg hiányzik, hogy valamilyen érzelmet, üzenetet a harmóniák, dallamok segítségével fejezzen ki. Ráadásul a klippekben inkább csak az jön át, hogy "hú de menő vagyok", nem pedig művészeti érték.
Egyébként más zenei műfajokban is ugyan úgy ki kell találni a szövegeket, tehát nem egészen helyes az állítás.