• AbyssLord
    #124
    Ja és az adatbázisos módszernél a nagy számok törvénye alapján még a hangszer típusa is kijönne.
    Ráadásul bizonyos hangszereket kizárólag bizonyos zenékben használnak. Tehát pl egy magyar népzenében nem fogsz soha hallani pl szitárt. Tehát még ezzel is lehet csökkenteni a hibalehetőséget.
    A többszólamu dolgot is meg lehetne oldani bizonyos feltételekkel. Pl a többszólamú témákat külön dolgozná fel a program, és ott meg kéne adni, hogy hány szólam szól. És így már könnyebb lenne felismerni a hangszereket, bár a felismerés minden egyes szólam/hangszer számával hatványozottan lassabb lenne, hiszen össze kell kevernie a hangszereket, és rengeteg próbálkozás után kijönne. És mivel a számítási kapacitás és tároló kapacitás csak egyre nő, ezért ez se lenne nagy gond szerintem.
    Vagy pl megoldás lehetne az is, hogy a programot ráeresztjük a számra, és aztán visszadobálná azokat a részeket, amiket nem tudott feldolgozni. És ekkor jönne az emberi tényező, hogy meghallgatja, és megmondja a programnak, hogy itt és itt ennyi szólam van, és ezek a hangszerek vannak benne. Vagy legalábbis megpróbálhatja szűkíteni a keresési tartományt. És szerintem a leg botfülűbb emberek is meg tudják mondani, hogy egy zene több szólamban van-é vagy sem.

    Ráadásul az emberi tényező segítségével még azt is megmondanánk a programnak feldolgozás előtt, hogy milyen hangszerek vannak benne, akkor már tényleg minimalizálható lenne a hibalehetőség.

    Meg ha már zenéről van szó, akkor a skálákat, és egyéb zenei szabályokat is be lehetne programozni, ami ugyancsak segítené a prgramot. Tehát pl x hang után megpróbálhatná beleilleszteni egy skálába a hangokat, és akkor utána már elsőre csak abban a skálában keresne, és csak akkor keresné a többi hangnál ha ott nem találja meg, ami ugyancsak a sebességét növelné a programnak.