• AbyssLord
    #122
    Szerintem az ötlet nem rossz, csak egy kicsit túl van bonyolítva a dolog. Mert ok, virtuális hangszer, virtuális előadóval, és a virtuális előadóba beprogramozzuk az összes játéktechnikát a hangszeren, és addig próbálkozik a virtuális előadó, amíg meg nem találja a leghasonlóbb hangot a virtuális hangszerén, és akkor ezt lejegyzik egy digitális fájlba.
    Szerintem sokkal célravezetőbb lenne a sapleres megoldás. Azaz felveszem több zenésztől minden hangra a különböző technikákat, ezt belerakom egy adatbázisba, és utána már csak össze kell hasonlítgatni a részeket.
    Hiszen szerimtem a leghatékonyabb wav2midi vagy egyéb ilyen formátumba átíró szerkezet még mindíg az ember. És szerintem ebből kéne kiindulni, hogy az emberke, hogyan is csinálja ezt.
    Ami szerintem meg úgy működik, hogy először az ember sok zenét hallgat, és persze tudja a technikákat az adott hangszerre, és azt is tudja a technikák mellé, hogy hogyan hangzanak. A hangzást meg egy vagy több múltbeni tapasztalat alapján azonosítja be. Tehát számítogép nyelven van a fejében egy hatalmas adatbázis rengeteg hangmintával, és minden hangminta mellett ott figyel a leírás, hogy milyen technikával lett eljátszva. És ebből az adatbázisból keresi ki. És akkor kijön neki x eredmény, ami hasonló. Ezt kell lecsoportosítani technikákra, és kiválasztani belőle azt, amiből a legtöbb van.
    És így a program pontosságát csupán az adatbázis mérete befojásolná.
    Igaz ez a módszer hasonló lenne, de szimulálni akarja a dolgot, tehát a nagy adatbázist szeretnék megkerülni a szimulációval. Viszont szerintem a szimuláció soha nem lesz olyan tökéletes, mint az adott hangminta. Meg az ember sem úgy működik, hogy elképzeli, vagy épp kiszámítja fejben a fizika törvényei alapján, hogy hogyan fog megszólalni az a hangszer, hanem emlékezik a múlt beni tapasztalatok alapján, hogy az a hangszer hogyan szól.

    A másik meg szerintem a célközönség sem jóra lett célozva. Mert a program sokkal inkább használható lenne autó kottázó programra, mint zenélős programra, meg audió kicsi eltárolására.
    A zenészeknek nagy segítség lenne, hiszen nem kell lekottázniuk a zenéjüket, hanem egyszerűen eljátszák, és a program hallás után autó megcsinálná nekik. Ráadásul sokkal többet tárolna el mint egy kotta, hiszen a konkrét technikát is lejegyezné mellé, nem csak a hangjegyeket. És ott megoldott lenne a többszólam vagy a több hangszer egyszerre probléma, mert egyedül játtsza el, és ha több szólam van, akkor a másik szólamot külön játsza fel. A stúdiókban úgyis így veszik fel az összes zenét, a hibalehetőség minimalizálása miatt, leszámítva a nagy szinfónikus zenekarokat, de ott már olyan sokan vannak, hogy ha valaki hibázik, akkor azt senki nem fogja hallani. Míg mindenhol máshol tisztán hallatszódna a hiba, a kevés hangszernek köszönhetően.


    Ja és a végére mégvalami. @arrakistor, igen, tényleg, utálod az összes embert, aki nem olyan vallású vagy színű mint te. Fantasztikus. Megértettük, nem kell többet hangsúlyoznod. Ugyanis mostmár szétcseszed vele az egész fórumot, hogy bizonygatod, hogy de te tényleg gyűlölöd őket. Mindenki felfogta. TEHÁT MOST MÁR KUS LEGYEN, MERT AZ EGÉSZ FORUMOT SZÉTCSESZED A RENGETEG OFFTOPIKKAL!!!!!!!!!! Ha valakiben valami nem tetszik, azt intézd el privát üzenetekkel, és ne a fórumot cseszd szét vele. Vagy ha annyira izgat a téma, akkor nyiss egy topikot, aminek a címe az, hogy "mi a véleményed a más színű és vagy vallású emberekről", és írd oda ezeket. Köszi.