• dez
    #63
    Én sem a kHz-ekre megyek, hanem egyszerűen hallottam, hogy a Live! hangja olyan volt, mintha alacsonyabb lenne a sample-ráta a kelleténél (szal olyan digitális zajos, egy régi lábasra emlékeztetett). Akkor még nem tudtam, miért. (Az akkori alaplapimon meg olyan volt minden zene, mintha valami kis gyerek-szintit hallgattam volna. Szóval annál azért lényegesen jobb volt a Live!.) Az Audigy hangja már jobb volt, de valahogy meglágyított mindent (de nem úgy, mint mondjuk egy csöves erősítő, hanem olyan puha műanyag érzetet okozott). A mostani M-Audio-m kapásból egy kategóriával feljebb van (tudja a natív 44.1-et, és viszonylag jó konverterek vannak rajta, így ez nem csoda), de ez sem éri utól a volt CD-játszómat, ami mondjuk nem átlagos darab (egy jobb Denon volt).

    Természetesen a CD-ről származó mp3-ak, ogg-vorbis-ok (az ogg csak a container, bár legtöbbször vorbis van benne, de lehet más is), flac-ok, stb. mind 44.1 kHz-es sample-rátásak.

    Szóval ajánlanám, próbálj ki egy SRC plugint azon a Live!-on, van egy sor pl. a WinAMP-hoz, de néhány jobb lejátszóba be is van építve (pl. Foobar2k).

    Na persze nem teljesen mindegy, mire van kötve a cucc. De szerintem ezek a dolgok még bőven kijönnek egy átlagos hifi-n. Olcsó házimozirendszeren már nem biztos, hogy minden, de szerintem a Live! zaja még ott is.

    ps. ha esetleg a lelkedbe gázoltam bizonyos tények leírásával a Live!-ot illetően, ami úgy a szívedhez(!) mőtt, akkor bocs, ilyen az élet. :)