vadmotoros#45
Régebben az egyik középiskolás tanárom mesélte, hogy volt a családban egy kis kocsma. Gondolt egyet, hogy majd betesz egy számítógépet, zenegép gyanánt, telerakja mp3-al, esetleg még netrádiót is lehet rajta hallgatni. Csak amikor megtudta hogy ezért mennyit kellene havonta fizetni, inkább letett róla. Most pontos összeget nem tudok mondani, de valami eszméletlen nagy szám volt akkoriban.
"Jut eszembe, NEKEM IS JÁR a szerzői jogdíj!
Miért? Mert már vagy 4 memóriakártyát vettem 2 db fényképezőgépbe és fizettem be az artisjusnak a pénzt. MIRE IS? "
Szerintem ezt azért vezették be, mert a fényképezővel jogvédett alkotásokat (pl könyv) is lefényképezhetsz. Régebben volt itt egy cikk arról hogy a japánok az újságosnál levették a polcról a könyvet és a telefonjukkal lefotózták, majd késöbb olvasták el. Természetesen a könyvet nem vették meg.
Amúgy itt lakom a Szlovák határtól 20km-re, és egyértelmű hogy onnan hozom a dvd-t meg a cd-t. Most legutóbb volt valami fiesta "márkájú" cd, az valami 20 Ft, a legolcsóbb dvd meg 35 Ft körüli koronáért van.