91
  • greg971
    Valóban -- Ez egy fura ország
    Valóban -- Ausztriában olcsóbb az élelmiszer
    Valóban -- Szlovákiából szerzem be a DVD-ket

Tényként -- Akiket ki lehet használni azokat ki is fogják használni .

Szánalmas szinten van ez az ország ---- Azon is fog maradni . RIP
  • pinduri
    felháboritóóóó
  • tproli
    Vagy megyünk külföldre, hogy ne kelljen mindent kintről hozatni.
  • Narxis
    Nem véletlen hozattam magamnak Szlovákiából futárral 50db sima, 20db DL DVD-t és 20db Audio CD-t. Jóval olcsóbban kijöttem mintha bementem volna a Hülye vagyok műszaki áruházba. Tecsóba meg nem árulnak DL-t. Nyugodtan rakosgassák az adókat, jogdíjakat az itthoni termékekre, majd vásárolok külföldön.
  • chronos75
    én is ott vagyok mind2 oldalon... Boltban csak matricásakat árulok, már többször ellenőrizték. De magánemberként matrica nélkülit használok.. Kapja be az artisjus... ha legalább értelmes dijtételek lennének, de ez a 200% röhejes!
  • vadmotoros
    Kicsit utánanéztem a MAHASZ honlapján, ott úgy írják hogy havi 4000 Ft+áfa a zenegép utáni jogdíj.

"Átalánydíjas jogosítás

A felhasználó havonta zenegépenként 4.000 Ft + ÁFA (évi 48.000 Ft + ÁFA) díjat köteles megfizetni. E díj megfizetése mellett a felhasználó korlátlan mennyiségű hangfelvételt jogosult a zenegép tárolójára tölteni, de azok csak 2008. december 31-ig tekinthetők jogosítottnak."
  • vadmotoros
    Régebben az egyik középiskolás tanárom mesélte, hogy volt a családban egy kis kocsma. Gondolt egyet, hogy majd betesz egy számítógépet, zenegép gyanánt, telerakja mp3-al, esetleg még netrádiót is lehet rajta hallgatni. Csak amikor megtudta hogy ezért mennyit kellene havonta fizetni, inkább letett róla. Most pontos összeget nem tudok mondani, de valami eszméletlen nagy szám volt akkoriban.

"Jut eszembe, NEKEM IS JÁR a szerzői jogdíj!
    Miért? Mert már vagy 4 memóriakártyát vettem 2 db fényképezőgépbe és fizettem be az artisjusnak a pénzt. MIRE IS? "

Szerintem ezt azért vezették be, mert a fényképezővel jogvédett alkotásokat (pl könyv) is lefényképezhetsz. Régebben volt itt egy cikk arról hogy a japánok az újságosnál levették a polcról a könyvet és a telefonjukkal lefotózták, majd késöbb olvasták el. Természetesen a könyvet nem vették meg.

Amúgy itt lakom a Szlovák határtól 20km-re, és egyértelmű hogy onnan hozom a dvd-t meg a cd-t. Most legutóbb volt valami fiesta "márkájú" cd, az valami 20 Ft, a legolcsóbb dvd meg 35 Ft körüli koronáért van.
  • Tinman #44
    De a netrádió ingyenes -.-
    Tudom, csak humorkodtál, de komolyan bosszant, a memóriakártyás és a rádiós ügy is.

MERT: Mi van, ha mind a 20 vendég, fejhallgatón a Slágert hallgatja?!
    Jogilag az nem törvénytelen.

Együtt hallgatni igen! Tehát az Artisjus arra törekszik, hogy az embereket szétszakítsa egymástól, családokat és barátságokat döntsön ezáltal nyomorba... elősegíti az számítógépfüggők addikciójának súlyosbodását azáltal, hogy a fenti módon szociális kapcsolatok kialakulását gátolja!

Látjátok, ez pontosan akkora fassssssszság, mint pénzt beszedni azért mert lefényképeztem a saját kertemben, a saját vetőmagomból kikelt, saját virágomat, vagy ne adja ég a kutyámat.
    Már elnézést, de ha a faxomat fényképezem évekig azért is fizetni kell?
    A törvény szerint igen! Mi ez az ország bolondok háza? Miért engedjük ezt?

Egyszerűen agyhugykövet kapok attól, hogy azt feltételezik, hogy BÁRKIRŐL, hogy csak lophat! Nem érdekes, hogy az a rohadt 2 GB XD kártya a Fuji fénygépbe kell, akkor is tolvaj vagy!
    Lopod a fényt! Undorító!
  • djw
    itt öcsém mindenki lop, csak a Hiller nem... (meg Pettkó sem)
  • djw
    azért, mert a netrádiót is lopod! :D
  • djw
    azért, mert az adatokat is lopod! :D
  • djw
    azért, mert a fényképeket is lopod! :D
  • Tinman #39
    Mondok egy példát:

Van egy netkávézód...van 20 géped.
    Az egyik gépre ráteszel egy sztero hangfalat és behozod rajta teszem azt a Sláger rádiót, netrádióként. Jönnek-mennek a vendégek, és együtt nevettek a Bumerángon.

Törvényszegő vagy?

Artisjus szerint igen! Meg is büntetnek! 2008. magyarföld.
    SZÉGYEN!
  • arrakistor
    előbb talán a logopéduszbácihoz kéne beiratkozni tisztelt Hitler úr!
  • who am I 7
    Hajrá petkó, nem feladni :) le kell vakarni ezeket az élősködő piócákat :) gondolkozzonak el azon, hogy lehetne esetleg, vonzobbá tenni a piacot, mert így csak habzószájú semmíttevő munkabüdös népségnek tűnik, és ha így folytatják, az úgye semmi jót nem hoz..mint az agresszió ellen agresszióval fellépni.
  • Timbu
    Az artisjus is csak egy olyan szervezet, ami az egyébként munkát találni képtelen / bármilyen hasznos munkára alkalmatlan jogászok (ugye Dunát lehetne velük rekeszteni...) számára nyújt megélhetést.
  • Vorpal
    ne haragudjatok de ezt nem lehet kibírni pártpolitizálás nélkül...
  • Pharaoh
    Azért a zenészek is letöltenek. index videó
  • Pupcika
    ez most olyan volt mintha a politikai pártokat kérdezném
    az égvilágon semmi különbséget nem látok artisjus és a politikusaink között, mindegyik élősködő és a saját zsebére gondol csak
    most hányni tundnék
  • Pupcika
    az artisjus kinek osztja szét a pénzt?
    maguknak tartják, vagy tényleg szétosztja arányosan a szerzői jogokkal rendelkező kiadások tulajdonosainak?
    hova lesz az a pénz amit kapnak?
  • tomcsa4
    Nincs! De nagyon jó minőségű.
  • Pharaoh
    Akkor azon tuti nincs matrica.
  • tomcsa4
    Igen sajnos az üzletek szívják meg és ebbe nem gondolnak bele. Én itt Dunaújvárosban egy számtech boltból veszem 25DB első osztályú Verbatimt 2000 Ft-ért.

http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm

Itt tudjátok megnézni táblázatban.
  • gothmog
    igen, de az államigazgatásba/önkormányzatokhoz helybeli népek mennek, meg ott nincs is akkora lé. Meg foglalkozni kell köcsög ügyfelekkel. Arra meg kinek van idege?
  • kisgabo
    " harmadik Magyarország " drágaságban.

lol. ausztriában meg lassan a kaja olcsóbb, mint ebben az idióta országban.
  • gombabácsi
    Kevés állami cég van? Hát ez azért nem igaz. Nemrég olvastam hogy a magyar bürokrácia létszáma annyi mint a 80milliós Németországé...
  • ewtoto
    Igazából itt nem is csak arról van szó hogy a végfelhasználót lehuzzák a 110 meg 160 FT-s matricákkal, én kereskedő vagyok simán tudnám adni 60-70 FT ért eredeti márkás lemezeket, Amíg egy végfelhasználó minden féle gond nélkül megveszi piacon vagy szolvákiábol addig én a hasonló eljárással 1--1,5Millió Ft
    Bírságra számíthatok mert Artisius simán lecsukat:)
    egy pc boltnak egyik fő bevételét jelenti a kellék anyag mert ugyi pc-t nem vesz minden nap az ember de CD-t CD lemezket DVD lemezeket igen, de sajna igy már azoksem fogynak mint ahogy itt olvasom sokan piacon szolvákiábol és isten tudja honnan veszik, de igazuk van..viszont ha korrekt áron lenne a matrica akkor szerintem a boltok is versewnyképesen tudnák adni a lemezeket és államnak több adó lenne befizetve mivel növelné a magyar kiskereskedelmi boltal rendelkező adózók bevételét. az Artisius miatt rengeteg pénztől esik el az órszág mivel a piaci árus biztosan nem adozza le és biztosan nem is nagykerből veszi:)
    Szóval erősíteném a tényeket atrisius mondjon le:)
  • 12346
    én még 60-ért meg 50-ért se veszem, és tdk-s kartonokban érkeznek kis fakkokban elválasztva egymástól a hengerek.
  • gothmog
    Na, akkor elmagyarázom, hogy is megy ez.
    A régi időkben, ha egy bármilyen főmufti tehetségtelen gyerekének, k*rvájának, sógorának, komájának állás kellett, akkor azt benyomták valamelyik nagyvállalathoz, ahol, -mivel minden vállalat állami volt, az adott illető hozzátartozója meg befolyásos- felvették és elsuvasztották valami irodai látszatmunkára.
    Ma már nincsenek állami vállatok, (illetve -néhány még van, de ott is egyre szűkebb a légtér) ezért a főmuftik kitalálják ezeket a kamu pénzbegyűjtő formációkat, mint az artisjus vagy az ortt, és oda ültetik a tehetségtelen gyereküket/k*rvájukat/sógórukat/komájukat. Ehhez csak be kell illeszteni a megfelelő passzusokat a jogszabályokba, és keresztülverni a t.házon. Ezután a megszüntetéshez már jogszabálymódosítás, ill. alkotmánybírósági döntés szükséges. Ami, ugye, nem megy egyik napról a másikra.
    A benn ülőknek pedig roppant kényelmes a helyzete, évente egyszer -fogalom nélkül- belövik a díjakat, aztán határoznak a befolyt összegek elosztásáról (egy neked, kettő nekem...). A fennmaradó időben pedig játszák a nagymenő (hatalom, gecik, póver!) állami hivatalnokot.
    Hát valahogy így.
  • Gauge
    Feltűnt... vagy kihagyták valami buliból és hangosan kiabál. Tudjuk, hogy a apolitikusoknak akkor nagy a szája, amikor nincsenek benne valamiben, de ahogy belekerülnek....jééé.... megváltozik a véleményük.

Dicséretes, hogy végre valaki kimondta, de kevés infót kaptunk az egész ügyről...
  • Gerygrey
    Lehet hogy hamis, de kb 300 darabot írtam meg az elmúlt 2 évben és egyet se rontottam. Arita, Princo és egyéb olcsógazdaságos szarokkal (amik boltban drágábbak mint piacon ez a TDK) ellenben voltak már bajok.

Ha hamis, ha nem, bevált, nem is veszek mást.

Amúgy meg ha valaki rétegzenére bukik, akkor azt elég alacsony valószínüséggel találja meg a Virgin polcain.

Szerintem pl a Nightwish manapság már inkább a kicsit populárisabb vonal, mégse találni iTunes-on tőlük semmit.
  • Kaadi
    Jó lenne ha végre a zenészek zenélnének, az énekesek énekelnének (járják csak az országot, turnézzanak, koncertezzenek mindenhol ahol csak lehet), a kiadók és jogvédők meg hagyják békén a vásárlókat.

A tény, hogy a saját tartalmad (fényképek, digitális videók, adatmentések, adatbázisok, weboldalak) mentései után is adózol valami ingyenélő szervezetnek elég felháborító. Egy cég, amelyik videomegfigyelést végez vagy az ügyviteli rendszerét menti több jövedelmet generál egy hét alatt az Artisjus-nak, mint egy fiatal, aki az egy év alatt össszegyűjtött zenéit kiírja néhány DVD-re.

Jogilag már egy Windows Backup után is tarthatnád a markod az Arisjus-nak, mert a telepített szoftver nem képezi a művészeik szellemi tulajdonát.
  • Pharaoh
    Attól, hogy olcsó még nem lesz hamis. Pontosabban csak a magyat árakhoz képest olcsó, ez a rendes ára.
  • tom235
    hamis tdk-ról hallottál már?
  • Commandante
    Hmmm, én biza úgy hallottam, hogy nagyon kevés külföldi online bolt szállít Magyarországra. Rossz híre van a magyar postának. Havernek is folyton én hordom haza a Heroes aktuális részeit.

Amúgy meg ha valaki rétegzenére bukik, akkor azt elég alacsony valószínüséggel találja meg a Virgin polcain. Online cégek nem szállítanak. Nem marad más megoldás, csak a warez.
  • msgreg
    Szerintem a warez ellen a legjobb fellépés a drasztikus árcsökkentés lehetne!!!
    Szerintem hihetetlen módon nőhetnének az eladások,ha az eredeti lemezek a megfizethető árkategóriába lennének(többen inkább megrendelik külföldről az eredeti játékokat konzolra,és még a postaköltséggel együtt is jóval olcsóbban kijönnek:S)!
  • SA2B
    Az artis monnyon le!
  • Kovász
    "És az is, miért aljas bünöző az aki "illegális" MP3 zenéit így megadóztatott adathordozóra írja ki?"

A zene és film LEtöltés MAGÁNcélra teljesen legális.

Egyébként meg meglehet nézni a honlapjukon, hogy mennyi "jogdíjat" szednek az adattárolókért - nekem az állam a földön koppant, amikor megláttam, hogy pl. egy 40g-s iPod vásárlásánál 7200 (!) HUF megy az ő zsebükbe...
  • Amcir
    Na egy politikusnak is feltünt az artijus ténykedése.
    Megj: Ebből is lehetne vitát csinálni mé kell a saját adataim után(szerői jog tulaja én vagy) szerzői jogdijat fizetni? Mindegy amig van fizetem de a logikát nem értem benne.
  • Tinman #11
    "hogy évente 27 milliárd forint + ÁFA összeget költünk el Pettkó András szerint a külföldről behozott üres hordozókra, azaz ezzel a szlovák gazdaságot pörgetjük."
    Gyönyörű Arisjus, gratulálunk hiénák társasága.

Végre egy értelmes ember aki az álság mögé lát!
    Petkó for president!

Jut eszembe, NEKEM IS JÁR a szerzői jogdíj!
    Miért? Mert már vagy 4 memóriakártyát vettem 2 db fényképezőgépbe és fizettem be az artisjusnak a pénzt. MIRE IS?
    Álljunk már meg egy pillanatra... ezek törvényesen meglopnak minket!
    Milyen jogon mernek egyetlen fillért is beszedni azért, mert én járom a világot és fényképezek? Gondolkodjanak már el egy pöttyet.