Felháborító CD/DVD jogdíjak - Pettkó nekimegy a kormánynak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy netkávézód...van 20 géped.
Az egyik gépre ráteszel egy sztero hangfalat és behozod rajta teszem azt a Sláger rádiót, netrádióként. Jönnek-mennek a vendégek, és együtt nevettek a Bumerángon.
Törvényszegõ vagy?
Artisjus szerint igen! Meg is büntetnek! 2008. magyarföld.
SZÉGYEN!
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ki nem szarja le a Visztát?
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
az égvilágon semmi különbséget nem látok artisjus és a politikusaink között, mindegyik élõsködõ és a saját zsebére gondol csak
most hányni tundnék
maguknak tartják, vagy tényleg szétosztja arányosan a szerzõi jogokkal rendelkezõ kiadások tulajdonosainak?
hova lesz az a pénz amit kapnak?
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm
Itt tudjátok megnézni táblázatban.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
lol. ausztriában meg lassan a kaja olcsóbb, mint ebben az idióta országban.
Bírságra számíthatok mert Artisius simán lecsukat:)
egy pc boltnak egyik fõ bevételét jelenti a kellék anyag mert ugyi pc-t nem vesz minden nap az ember de CD-t CD lemezket DVD lemezeket igen, de sajna igy már azoksem fogynak mint ahogy itt olvasom sokan piacon szolvákiábol és isten tudja honnan veszik, de igazuk van..viszont ha korrekt áron lenne a matrica akkor szerintem a boltok is versewnyképesen tudnák adni a lemezeket és államnak több adó lenne befizetve mivel növelné a magyar kiskereskedelmi boltal rendelkezõ adózók bevételét. az Artisius miatt rengeteg pénztõl esik el az órszág mivel a piaci árus biztosan nem adozza le és biztosan nem is nagykerbõl veszi:)
Szóval erõsíteném a tényeket atrisius mondjon le:)
A régi idõkben, ha egy bármilyen fõmufti tehetségtelen gyerekének, k*rvájának, sógorának, komájának állás kellett, akkor azt benyomták valamelyik nagyvállalathoz, ahol, -mivel minden vállalat állami volt, az adott illetõ hozzátartozója meg befolyásos- felvették és elsuvasztották valami irodai látszatmunkára.
Ma már nincsenek állami vállatok, (illetve -néhány még van, de ott is egyre szûkebb a légtér) ezért a fõmuftik kitalálják ezeket a kamu pénzbegyûjtõ formációkat, mint az artisjus vagy az ortt, és oda ültetik a tehetségtelen gyereküket/k*rvájukat/sógórukat/komájukat. Ehhez csak be kell illeszteni a megfelelõ passzusokat a jogszabályokba, és keresztülverni a t.házon. Ezután a megszüntetéshez már jogszabálymódosítás, ill. alkotmánybírósági döntés szükséges. Ami, ugye, nem megy egyik napról a másikra.
A benn ülõknek pedig roppant kényelmes a helyzete, évente egyszer -fogalom nélkül- belövik a díjakat, aztán határoznak a befolyt összegek elosztásáról (egy neked, kettõ nekem...). A fennmaradó idõben pedig játszák a nagymenõ (hatalom, gecik, póver!) állami hivatalnokot.
Hát valahogy így.
Dicséretes, hogy végre valaki kimondta, de kevés infót kaptunk az egész ügyrõl...
Ha hamis, ha nem, bevált, nem is veszek mást.
Amúgy meg ha valaki rétegzenére bukik, akkor azt elég alacsony valószínüséggel találja meg a Virgin polcain.
Szerintem pl a Nightwish manapság már inkább a kicsit populárisabb vonal, mégse találni iTunes-on tõlük semmit.
A tény, hogy a saját tartalmad (fényképek, digitális videók, adatmentések, adatbázisok, weboldalak) mentései után is adózol valami ingyenélõ szervezetnek elég felháborító. Egy cég, amelyik videomegfigyelést végez vagy az ügyviteli rendszerét menti több jövedelmet generál egy hét alatt az Artisjus-nak, mint egy fiatal, aki az egy év alatt össszegyûjtött zenéit kiírja néhány DVD-re.
Jogilag már egy Windows Backup után is tarthatnád a markod az Arisjus-nak, mert a telepített szoftver nem képezi a mûvészeik szellemi tulajdonát.
Amúgy meg ha valaki rétegzenére bukik, akkor azt elég alacsony valószínüséggel találja meg a Virgin polcain. Online cégek nem szállítanak. Nem marad más megoldás, csak a warez.
Szerintem hihetetlen módon nõhetnének az eladások,ha az eredeti lemezek a megfizethetõ árkategóriába lennének(többen inkább megrendelik külföldrõl az eredeti játékokat konzolra,és még a postaköltséggel együtt is jóval olcsóbban kijönnek:S)!
A zene és film LEtöltés MAGÁNcélra teljesen legális.
Egyébként meg meglehet nézni a honlapjukon, hogy mennyi "jogdíjat" szednek az adattárolókért - nekem az állam a földön koppant, amikor megláttam, hogy pl. egy 40g-s iPod vásárlásánál 7200 (!) HUF megy az õ zsebükbe...
\"...lámák kíméljenek.\"
Megj: Ebbõl is lehetne vitát csinálni mé kell a saját adataim után(szerõi jog tulaja én vagy) szerzõi jogdijat fizetni? Mindegy amig van fizetem de a logikát nem értem benne.
Gyönyörû Arisjus, gratulálunk hiénák társasága.
Végre egy értelmes ember aki az álság mögé lát!
Petkó for president!
Jut eszembe, NEKEM IS JÁR a szerzõi jogdíj!
Miért? Mert már vagy 4 memóriakártyát vettem 2 db fényképezõgépbe és fizettem be az artisjusnak a pénzt. MIRE IS?
Álljunk már meg egy pillanatra... ezek törvényesen meglopnak minket!
Milyen jogon mernek egyetlen fillért is beszedni azért, mert én járom a világot és fényképezek? Gondolkodjanak már el egy pöttyet.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az Artisjust ugyanolyan élõsködõ szervezet mint a MAHASZ. (bár ez utóbbi mégrosszabb)
Persze tény hogy az elõadói jogokat védeni kell valamilyen szinten,de ez azért sok. Lassan azért az elõadók is rájönnek hogy semmi szükségük az ilyesmi élõsködõ szervezetekre, a pénzük jó részét ugysem a lemez eladásokból kaszálják be (kivéve 1-2 világsztárt).
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Aham, persze. Az 1%-a a magyar zenészeknek? Se?
Nyilván a többiek egy buznyákot se kapnak tõlük.
És megint csak nyilván a beszedett zseton nagyon kis része megy a zenészekhez. Ami minket érdekelne, hova megy a nagyobb rész?
És az is, miért aljas bünözõ az aki "illegális" MP3 zenéit így megadóztatott adathordozóra írja ki?
És miért kell olyan memóriakártyára is fizetni, amit nyilvánvalóan CSAK fényképezõgépben lehet használni?
"Õk maguk döntik el, hogy mekkora legyen a jogdíj, õk tesznek ajánlást a miniszter felé, aki persze évrõl évre elfogadja azt mindenféle kritika nélkül és szinte hatóságszerû felhatalmazást ad a pénzszedésre"
HP+
# Hozzászólások törlése:
# Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minõsíthetetlen hangnem.
# A kulturált, folyamatos társalgást feltûnõen és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások.
# Céltalanul vitát szító hozzászólások.
illetve arra, hogy a pártpolitizálás, itt messze offtopicnak számít.
köszi.