Felháborító CD/DVD jogdíjak - Pettkó nekimegy a kormánynak

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért, mert az adatokat is lopod! :D
azért, mert a fényképeket is lopod! :D
Tinman
Mondok egy példát:

Van egy netkávézód...van 20 géped.
Az egyik gépre ráteszel egy sztero hangfalat és behozod rajta teszem azt a Sláger rádiót, netrádióként. Jönnek-mennek a vendégek, és együtt nevettek a Bumerángon.

Törvényszegõ vagy?

Artisjus szerint igen! Meg is büntetnek! 2008. magyarföld.
SZÉGYEN!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

<#violent> elõbb talán a logopéduszbácihoz kéne beiratkozni tisztelt Hitler úr!

Ki nem szarja le a Visztát?

Hajrá petkó, nem feladni :) le kell vakarni ezeket az élõsködõ piócákat :) gondolkozzonak el azon, hogy lehetne esetleg, vonzobbá tenni a piacot, mert így csak habzószájú semmíttevõ munkabüdös népségnek tûnik, és ha így folytatják, az úgye semmi jót nem hoz..mint az agresszió ellen agresszióval fellépni.

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Az artisjus is csak egy olyan szervezet, ami az egyébként munkát találni képtelen / bármilyen hasznos munkára alkalmatlan jogászok (ugye Dunát lehetne velük rekeszteni...) számára nyújt megélhetést.

Vorpal
ne haragudjatok de ezt nem lehet kibírni pártpolitizálás nélkül...

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Pharaoh
Azért a zenészek is letöltenek. index videó

Pupcika
ez most olyan volt mintha a politikai pártokat kérdezném
az égvilágon semmi különbséget nem látok artisjus és a politikusaink között, mindegyik élõsködõ és a saját zsebére gondol csak
most hányni tundnék

Pupcika
az artisjus kinek osztja szét a pénzt?
maguknak tartják, vagy tényleg szétosztja arányosan a szerzõi jogokkal rendelkezõ kiadások tulajdonosainak?
hova lesz az a pénz amit kapnak?

Nincs! De nagyon jó minõségû.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Pharaoh
Akkor azon tuti nincs matrica.

Igen sajnos az üzletek szívják meg és ebbe nem gondolnak bele. Én itt Dunaújvárosban egy számtech boltból veszem 25DB elsõ osztályú Verbatimt 2000 Ft-ért.

http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm

Itt tudjátok megnézni táblázatban.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

gothmog
igen, de az államigazgatásba/önkormányzatokhoz helybeli népek mennek, meg ott nincs is akkora lé. Meg foglalkozni kell köcsög ügyfelekkel. Arra meg kinek van idege?

kisgabo
" harmadik Magyarország " drágaságban.

lol. ausztriában meg lassan a kaja olcsóbb, mint ebben az idióta országban.

Kevés állami cég van? Hát ez azért nem igaz. Nemrég olvastam hogy a magyar bürokrácia létszáma annyi mint a 80milliós Németországé...

Igazából itt nem is csak arról van szó hogy a végfelhasználót lehuzzák a 110 meg 160 FT-s matricákkal, én kereskedõ vagyok simán tudnám adni 60-70 FT ért eredeti márkás lemezeket, Amíg egy végfelhasználó minden féle gond nélkül megveszi piacon vagy szolvákiábol addig én a hasonló eljárással 1--1,5Millió Ft
Bírságra számíthatok mert Artisius simán lecsukat:)
egy pc boltnak egyik fõ bevételét jelenti a kellék anyag mert ugyi pc-t nem vesz minden nap az ember de CD-t CD lemezket DVD lemezeket igen, de sajna igy már azoksem fogynak mint ahogy itt olvasom sokan piacon szolvákiábol és isten tudja honnan veszik, de igazuk van..viszont ha korrekt áron lenne a matrica akkor szerintem a boltok is versewnyképesen tudnák adni a lemezeket és államnak több adó lenne befizetve mivel növelné a magyar kiskereskedelmi boltal rendelkezõ adózók bevételét. az Artisius miatt rengeteg pénztõl esik el az órszág mivel a piaci árus biztosan nem adozza le és biztosan nem is nagykerbõl veszi:)
Szóval erõsíteném a tényeket atrisius mondjon le:)

12346
én még 60-ért meg 50-ért se veszem, és tdk-s kartonokban érkeznek kis fakkokban elválasztva egymástól a hengerek.

gothmog
Na, akkor elmagyarázom, hogy is megy ez.
A régi idõkben, ha egy bármilyen fõmufti tehetségtelen gyerekének, k*rvájának, sógorának, komájának állás kellett, akkor azt benyomták valamelyik nagyvállalathoz, ahol, -mivel minden vállalat állami volt, az adott illetõ hozzátartozója meg befolyásos- felvették és elsuvasztották valami irodai látszatmunkára.
Ma már nincsenek állami vállatok, (illetve -néhány még van, de ott is egyre szûkebb a légtér) ezért a fõmuftik kitalálják ezeket a kamu pénzbegyûjtõ formációkat, mint az artisjus vagy az ortt, és oda ültetik a tehetségtelen gyereküket/k*rvájukat/sógórukat/komájukat. Ehhez csak be kell illeszteni a megfelelõ passzusokat a jogszabályokba, és keresztülverni a t.házon. Ezután a megszüntetéshez már jogszabálymódosítás, ill. alkotmánybírósági döntés szükséges. Ami, ugye, nem megy egyik napról a másikra.
A benn ülõknek pedig roppant kényelmes a helyzete, évente egyszer -fogalom nélkül- belövik a díjakat, aztán határoznak a befolyt összegek elosztásáról (egy neked, kettõ nekem...). A fennmaradó idõben pedig játszák a nagymenõ (hatalom, gecik, póver!) állami hivatalnokot.
Hát valahogy így.

Feltûnt... vagy kihagyták valami buliból és hangosan kiabál. Tudjuk, hogy a apolitikusoknak akkor nagy a szája, amikor nincsenek benne valamiben, de ahogy belekerülnek....jééé.... megváltozik a véleményük.

Dicséretes, hogy végre valaki kimondta, de kevés infót kaptunk az egész ügyrõl...
Gerygrey
Lehet hogy hamis, de kb 300 darabot írtam meg az elmúlt 2 évben és egyet se rontottam. Arita, Princo és egyéb olcsógazdaságos szarokkal (amik boltban drágábbak mint piacon ez a TDK) ellenben voltak már bajok.

Ha hamis, ha nem, bevált, nem is veszek mást.

Amúgy meg ha valaki rétegzenére bukik, akkor azt elég alacsony valószínüséggel találja meg a Virgin polcain.

Szerintem pl a Nightwish manapság már inkább a kicsit populárisabb vonal, mégse találni iTunes-on tõlük semmit.
Jó lenne ha végre a zenészek zenélnének, az énekesek énekelnének (járják csak az országot, turnézzanak, koncertezzenek mindenhol ahol csak lehet), a kiadók és jogvédõk meg hagyják békén a vásárlókat.

A tény, hogy a saját tartalmad (fényképek, digitális videók, adatmentések, adatbázisok, weboldalak) mentései után is adózol valami ingyenélõ szervezetnek elég felháborító. Egy cég, amelyik videomegfigyelést végez vagy az ügyviteli rendszerét menti több jövedelmet generál egy hét alatt az Artisjus-nak, mint egy fiatal, aki az egy év alatt össszegyûjtött zenéit kiírja néhány DVD-re.

Jogilag már egy Windows Backup után is tarthatnád a markod az Arisjus-nak, mert a telepített szoftver nem képezi a mûvészeik szellemi tulajdonát.

Pharaoh
Attól, hogy olcsó még nem lesz hamis. Pontosabban csak a magyat árakhoz képest olcsó, ez a rendes ára.

hamis tdk-ról hallottál már?

Hmmm, én biza úgy hallottam, hogy nagyon kevés külföldi online bolt szállít Magyarországra. Rossz híre van a magyar postának. Havernek is folyton én hordom haza a Heroes aktuális részeit.

Amúgy meg ha valaki rétegzenére bukik, akkor azt elég alacsony valószínüséggel találja meg a Virgin polcain. Online cégek nem szállítanak. Nem marad más megoldás, csak a warez.
Szerintem a warez ellen a legjobb fellépés a drasztikus árcsökkentés lehetne!!!
Szerintem hihetetlen módon nõhetnének az eladások,ha az eredeti lemezek a megfizethetõ árkategóriába lennének(többen inkább megrendelik külföldrõl az eredeti játékokat konzolra,és még a postaköltséggel együtt is jóval olcsóbban kijönnek:S)!
Az artis monnyon le!
"És az is, miért aljas bünözõ az aki "illegális" MP3 zenéit így megadóztatott adathordozóra írja ki?"

A zene és film LEtöltés MAGÁNcélra teljesen legális.

Egyébként meg meglehet nézni a honlapjukon, hogy mennyi "jogdíjat" szednek az adattárolókért - nekem az állam a földön koppant, amikor megláttam, hogy pl. egy 40g-s iPod vásárlásánál 7200 (!) HUF megy az õ zsebükbe...

\"...lámák kíméljenek.\"

Na egy politikusnak is feltünt az artijus ténykedése.
Megj: Ebbõl is lehetne vitát csinálni mé kell a saját adataim után(szerõi jog tulaja én vagy) szerzõi jogdijat fizetni? Mindegy amig van fizetem de a logikát nem értem benne.
Tinman
"hogy évente 27 milliárd forint + ÁFA összeget költünk el Pettkó András szerint a külföldrõl behozott üres hordozókra, azaz ezzel a szlovák gazdaságot pörgetjük."
Gyönyörû Arisjus, gratulálunk hiénák társasága.

Végre egy értelmes ember aki az álság mögé lát!
Petkó for president!

Jut eszembe, NEKEM IS JÁR a szerzõi jogdíj!
Miért? Mert már vagy 4 memóriakártyát vettem 2 db fényképezõgépbe és fizettem be az artisjusnak a pénzt. MIRE IS?
Álljunk már meg egy pillanatra... ezek törvényesen meglopnak minket!
Milyen jogon mernek egyetlen fillért is beszedni azért, mert én járom a világot és fényképezek? Gondolkodjanak már el egy pöttyet.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nekem is 60-70Ft-ért hozzák a DVD-t szlovákiából... hülye lennék 3szor ennyit fizetni.
Az Artisjust ugyanolyan élõsködõ szervezet mint a MAHASZ. (bár ez utóbbi mégrosszabb)
Persze tény hogy az elõadói jogokat védeni kell valamilyen szinten,de ez azért sok. Lassan azért az elõadók is rájönnek hogy semmi szükségük az ilyesmi élõsködõ szervezetekre, a pénzük jó részét ugysem a lemez eladásokból kaszálják be (kivéve 1-2 világsztárt).

E.Gy.B.E. Airsoft Team

újabb ok, hogy balos létemre az mdf-re szavazzak :)

Pretorian
Dózsa György úton, a Keleti és a Stadionok között lévõ piacon átlag 35-55 forintért adják a DVD-t. Huszonötös pakkban.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

ja szlovákiából behozzák neked a piacra, h kényelmes legyen. sõt házhoz is lehet szállíttatni kintrõl.

Gerygrey
Annyiért már itthon is kapsz márkás lemezt, én az újpesti piacon veszek 60-ért TDK-t.
"Ehhez azért hozzá kell tenni, hogy az Artisjus egy civil szervezet, akinek a tagjai a magyar zenészek."
Aham, persze. Az 1%-a a magyar zenészeknek? Se?
Nyilván a többiek egy buznyákot se kapnak tõlük.
És megint csak nyilván a beszedett zseton nagyon kis része megy a zenészekhez. Ami minket érdekelne, hova megy a nagyobb rész?
És az is, miért aljas bünözõ az aki "illegális" MP3 zenéit így megadóztatott adathordozóra írja ki?
És miért kell olyan memóriakártyára is fizetni, amit nyilvánvalóan CSAK fényképezõgépben lehet használni?

szerintem is ezzel van baj:

"Õk maguk döntik el, hogy mekkora legyen a jogdíj, õk tesznek ajánlást a miniszter felé, aki persze évrõl évre elfogadja azt mindenféle kritika nélkül és szinte hatóságszerû felhatalmazást ad a pénzszedésre"

HP+

Pharaoh
110Ft a matrica? Még jó, hogy a szlovákoktól veszem a DVD-t 70-90ft-ért

Még mielõtt elkezdõdne, felhívom a figyelmet a moderálási elvek néhány pontjára:

# Hozzászólások törlése:
# Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minõsíthetetlen hangnem.
# A kulturált, folyamatos társalgást feltûnõen és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások.
# Céltalanul vitát szító hozzászólások.

illetve arra, hogy a pártpolitizálás, itt messze offtopicnak számít.

köszi.

BCS pixel
A pénzlenyúló Artisjust bûnbandát már rég el kellet volna törölni.

← ElőzőOldal 2 / 2