• Pákozdi Attila
    Mivel csak most tudtam regisztrálni így előbb nem tudtam beírni eme irományomat, noha ez már a koncert másnapjának estéjén megszületett.

Sajnos én is azok közé az emberek közé tartozom akikből a koncert végén... sőt már közben is a csalódottság tört elő.
    Megint át kellett élnem ugyanazt amit már '99-ben egy másik "nagy zenész" kapcsán már megtörtént egyszer.
    Anno Mike Oldfield járt hazánkban akiről mindent el lehet mondani, csak azt nem hogy korrektül járt el amikor 1 órai lemezbemutató koncert után távozott zenészeivel a színpadról. Hiába a közel fél órás füttykoncert... semmi nem történt. Ekkor omlott össze bennem az a kép, hogy erre az emberre fel lehet nézni ilyen téren. Lehet, hogy túlságonak nagyok az elvárásaim nem tudom. De az biztos, hogy másfél két órás koncertet egy ilyen múltú zenész simán le tudott volna nyomni. Ez a szememben egy óriási nagy tiszteletlenség a közönség felé.

Ami pedig a tegnap esti nyolc órakor kezdődött koncertet illeti... minyá' közel fél óra csúszás. Ezt annak tudtam be, hogy sokan álltak kint a bejáratnál... Persze eme ténynek cáfolata az volt, hogy nekem kb. 5 percig tartott a metró megállótól bejutni a nézőtérre, ami eléggé rövid idő. Így tehát a csúszás sem igazolható nagyon.
    A hangerő olyan volt amilyen... azért néhol voltak olyan mély hangok, hogy csak a levegő rezgett meg az épület, tehát olyan pindurka nem lehetett. Nekem mondjuk pont ideális volt, mert éppen annyi szólt, hogy nem torzultan hallottam a zenét. No mindegy...

A kamera mögött állókról valamint a vágóasztal mögött ülőről már inkább el lehetne mondani, hogy gyakorlatilat lekéstek az eseményekről. Nem egyszer , s nem kétszer. (Sajnos ezt én egyből kiszúrtam, lévén, hogy ezzel foglalkozom nap mint nap. Megjegyzem... ezt még a laikus ember is észreveszi.)

A magyar hangnak pedig köszönjük, hogy néha rövidített a "Mester" mondókáján... talán érdemesebb lett volna szinkrontolmácsot fogadni erre az estére.

Persze a "Mester" végül is igazat mondott és tartotta a szavát hiszen valóban egy időutazás volt az egész műsor és hangszerbemutatót tartottak.
    Ezt még el is fogadnám... de azért talán minimum másfél órát elvártam volna, mintegy megtiszteltetésként, hogy ellátogattunk "családias" hangulatú, szűkebb körűre tervezett koncertjére.
    Az összjátékidő 1 óra 30 perc volt ha jól emlékszem úgy hogy abban már benne volt az 5 perc szöveg, 10 perc taps és a ráadás Oxygene ami tulajdonképpen a műsor eleji ismétlés volt.

Aztán történt, hogy belemerült a "Mester" a klimpírozásba és a nóta refrénjét játszotta még miközben az alapok már máshol tartottak. Jó egye fene élő koncertbe még ez is belefér... de úgy gondolom profiknál már kicsit merész ez a húzás.
    Aztán.... elismerem, hogy - ahhoz képest, hogy utálta a zongoratanárát - egész jól billenytűzött, húzogatta, csavargatta a gombokat, meg tornázott a Theremin előtt, de azért néhol úgy elkapta a gépszíj, hogy azt az improvizációját már nem tudta a fülem befogadni. Szerintem lehet úgy is imporvizálni, hogy az még emészthető legyen.
    Aztán azért be lehet illeszteni ám a koncertanyagba olyan számokat is ami esetleg nem az Oxygene lemezeken szólalt meg de mégis hozzá tartozik. Vagy ha már kizárólag e két albumot vesszük mondjuk el lehetett volna játszani mindjárt egyben és akkor már másfél óra nettó játékidő... (Talán egy az Oxygene 13 hangzott el a koncerten.)

Szóval 12000 forintért keveseltem a látottakat, hallottakat.
    De látom nem vagyok egyedül... sőt ha jól olvastam az ennél drágább jegyet vásárlók még rosszabbul jártak. (http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=15591)
    Az Oxygene és más lemezei zeneileg óriásiak ezt elismerem, de ha jövőre is ilyen nyüzige programmal jön elő akkor sajnos több koncertjére biztosan nem veszek jegyet. Mert bármennyire is nagy egyéniség, azért mégiscsak a közönségből él. Nemdebár?!