• jazzy
    Nézd nekem 74 éves nagymamám mai napig alkalmas az autóvezetésre az orvosa szerint. Simán beülhetne egy autóba és mehetne akár a budapesti forgalomban.

Viszont saját állítása szerint egyáltalán nem alkalmas a vezetésre, mert a figyelme már egyáltalán nem olyan, mint régen, ezenkívül nehezen fog, egy nagyobb bukkanónál lehet kicsúszna a kezéből a kormány és sokkal jobban fél mindentől (Pl nem szívesen megy ki az utcára ha esett a hó, de ez általános az általam ismert idősek között).

Persze én nem vitatom, hogy nincs olyan statisztika (ezeknek úgyis te vagy a szakértője), hogy több balesetet okoznának, olyan viszont van, hogy idős korban több olyan érzék/képesség is tompul ami a biztonságos autóvezetéshez szükséges.

Persze manapság amikor mindenki kaphat jogosítványt ettől sem igazán lennének biztonságosabban az utak. Nekem volt osztálytársam, aki 6x bukott kreszből, meg 5x forgalmin, felküldték Pestre, hogy egyáltalán alkalmas-e, alkalmasnak találták és 6.-jára valahogy átment, ötletem sincs hogyan, szörnyen vezet, veszélyes, pedig lassan megy.