A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
[/cserf][/fülünyúl]
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az emberi gmo-t akkor tartom jónak ha az az emberiség minõségbeli javulását eredményezheti komolyabb negatív elváltozások nélkül,továbbá jónak tartom ha a súlyos betegségek elleni harcban próbálják ki.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
..."a genetikai módosítással készült növényeket a laboratóriumban kell kipróbálni, és nem a lakosságot kell kísérleti nyúlnak használni."...
Link
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Az a kategória hol van, ami sem génmanipulált, sem bio? Az hogy valami nem génmódosított, még nem jelenti azt hogy bio.
Én személy szerint inkább a bioélelmiszereket választanám, mivel mégiscsak azt a minõségi szemléletet tartom a legtöbbre.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Nem kell csípõbõl klisékben gondolkodni.
A GMO-tól eltekintve már a klasszikus fajtanemesítésnek is tárgya a fajták terméshozama (korántsem újkeletû dolog), nem ugyanannyit terem õszi búzákból hektáronként pl. egy GK Kalász mint egy bõtermõ GK Petúr. Több betegségellenállás, sütõipari érték, abiotikus ellenállás vagy talajigény mellett itthon sem mindegy az, hogy mennyit terem az adott kultúra.
A gazdaságnak sem mindegy, a termelõnek sem, nekünk sem.
Akármilyen hihetetlen, nem csak Afrikában van igény a hatékonyabb termesztéstechnológiákra...
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
célokról gondolkodni illetve valaminek a céljáról, ami alapvetõen csak gondolati fogalom, értelmetlen gondolkodni
"The trees move. Do you not see it?"
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
egyébként minden génmanipulált már RÉG !!!!!
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Megpróbálták, nem mûködött - szerintem ez sokkal jobb, mintha meg se próbálták volna, mert "á, úgyse lesz jó".
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyszerûbb eljárással is távol lehetett eddig tartani a kártevõket (vetésforgó), igaz az némileg kevesebb kukoricát eredményezett.
Nem tudom miért jobb az, hogy maga a növény is termel egy mérget (ami ellen ki lett fejlesztve, az ellen nem hatásos) és ezen felül még permetezni is kell (ahogy eddig is kellet a GMO elõtt). +1-gyel több méreg kerül az elfogyasztó szervezetbe.
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Mivel járatlan utat járunk, így azok, akik azt mondják, hogy ebbõl baj lesz, ugyanúgy csak feltételezésekre építenek, mint azok, akik azt mondják, hogy minden rendben lesz. Nem tudhatjuk, a szimulációs modellek pedig természetesen célirányosan vannak kialakítva, és nagyon leegyszerûsítve.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A nem GMO növényekre ugyanúgy kifejlõdtek specializálódott élõsködõk...
Ez nem igaz. Az evolúciónak nincsen célja. A gének mutációja nem szándékosan, valamilyen cél érdekében következik be.
Nem a természetnek jó (hasznos) az emberi tej a tehénbõl, hanem az embereknek lehet az - kevesebb immunreakció, nagyobb tápanyagtartalom, stb.
Hogy fenntartható-e? Azt még nem tudjuk, hiszen soha nem próbáltuk, nincs rá semmilyen példa az általunk ismert történelemben, hogy egy civilizáció belebukott volna a létezésébe. Mi - tudomásunk szerint - most próbáljuk elõször, másokról egyelõre nem tudunk.
ez nem filozófia, hanem logika
miért jó az a természetnek, ha egy tehén emberi tejet ad?
a tehén kialakulásának az a célja, hogy egy új kombináció próbálódjon ki, a céllal ellentétes, hogy a tehénnel gyártatod le az anyatejet
nekiesek újra pár óra és kv után <#idiota>#idiota>
(az egyetlen értékelhetõ válasz, hogy a GMO során olyan génmódosulások is létrejöhetnek, amelyek a természetes kombinálódás során gyakorlatilag nem - pl. egy rovaroknak ellenálló teljesen különbözõ növény génjeit építik egy más fajba, vagy emberi tejtermelõ sejteket alakítanak ki egy tehénben, így ezután az emberi tejet ad - de ezeknek semmi köze a természet felgyorsításához vagy lelassításához)
kicsit kevered a dolgokat, a növények és az állatok nem azért vannak, hogy az emberek kénye kedve szerintiek legyenek, alakuljanak, ahogy az ember is csak egy kombinációja az anyagnak õk is azok
2. Nem tudom eldönteni. Nagyon erõs etikai problémák vannak.
3. Gõzöm sincs.