• Dzsini
    Te pedig nem cáfoltad tényekkel az állításaimat, csak beszóltál, ennyi elég is :)

Kiemelem újra: én nem az egyént néztem - (bár megemlítettem az első hozzászólásban zárójelesen), hanem a minisztériumi, a hivatalos, az országos adatokat, és a hírek széles spektrumát, ami alapján következtetéseket lehet levonni a teljes országra tekintve. Ezeket nem lehet, nem szabad összevetni K.P. egyéni gazdálkodó eredményével - az ország közel 50%-a termőföld (mondjuk 45 ezer négyzetkilométer), neki ebből legyen 100 hektárja, az 1 négyzetkilométer - ebből általános tanulságot levonni nem lehet, szemben az országos eredményekkel (amiben benne van K.P. valóban elfagyott termése, és a szomszéd földdarabon S.Z. elmúlt évek legjobb termése - egyikük szerint csodás volt az időjárás, egészen normális, a másik szerint rettenetes - melyiküknek van igaza? ).

A szöveg nagyobb része csak azt próbálta megmutatni, hogy amit te "normálisnak" tartanál, olyan gyakorlatilag soha nem volt, soha nem is lesz, és a nagy átlagot tekintve a múlt évi "jött egy fagy és elfagyott minden" bekövetkezése is az átlagtól csupán 20%-os eltérést jelentett, ellentétben az akkor hirdetett "teljes pusztulással". És ehhez nem kell termelni, csak kicsit kinyitni a szememet, és több forrást megvizsgálni.