• tigeroo
    most jöttem plazmaferezisről (ékezet nélkül az előbb onnan benntről írtam) na azt pl. tudom hogy mire fogják felhasználni és örülök neki. hiszek a fejlődésben, nem erről van szó.

az nem konteózás hogy felteszem: a politikától kezdve az egészségügyön át minden a pénzről és pár ember érdekéről szól. "ha pénz van akkor minden van" nem ismered ezt a mondást? lehet neked konteózásnak tűnik, de naívság az feltételezni ennek az ellentétét is hogy minden szupi minden jó. persze nem a "nagy testvér" féle végletre gondolok, de az újság, a rádió, a tv, egyszóval a média el akarja hitetni sok hülyeségről hogy igazi. pl. gondolom te sem kajáltad be az iraki megszállás ürügyét, hogy ne menjünk olyan messzire a történelemben.

modern rabszolgák vagyunk, persze a halandóság már nem olyan mint pár évszázada, és az átlagéletkor jobb, javult az életszínvonal, de közben egyre jobban nőtt a szakadék a jómódú emberek és a köznép között.
    (hány órát is robotolsz egy nap? mert minden topikban írod hogy napozni, olvasni sincs időd stb. lakásod milyen, autód milyen, mennyit spórolsz össze egy évben? ... és még te röhögtél ki az előbb is a jobbágyos hasonlatommal.)

régen egy római rabszolgának volt szállása, etették, cserébe elvégezte a feladatát. most mi a különbség? egy átlagembernek adnak potom összeget, amiből fizetheti minden költségét (a bank meg rögtön le is vonja a törlesztőket a számládról kamatostul) 50 éves korod körül összejön egy kis garzonra önerőből, és ennyi. persze ma már van egy csomó szórakoztató elektronika, meg olyan eszközök amik miatt kényelmesebb az életünk, de én arra gondolok hogy közben csak még nagyobb lett a társadalmi és vagyoni különbség a rétegek között.

A legkiválóbb formája a kontrollnak az, amikor azthiszed hogy szabad vagy de közben teljesen manipulálnak és megmondják hogy mit is tegyél. Nem látod a rácsokat, és azthiszed hogy szabad vagy (és ezt szépen elérték a vallással a középkorban, még most is érezni a hatásait).
    Párszáz éve még lehetetlen lett volna elmenni mondjuk új guineába egy magyar embernek, csak úgy. Ma, hogy léteznek repülőgépek és fejlett a technológia arányaiban olcsóbb lett az utazás? megengedhetnél magadnak egy egynapos repülőutat/kiruccanást a 21. században? 1kg kenyér és az átlagos órabér aránya javult az utóbbi évtizedekben? Közben exponenciálisan megnőtt az államadósság is (+- infláció), azt pedig egyszer befogják hajtani, akkor bizony közelebb jön a kelet. Hova lett az a sok pénz? És ez csak magyar "lépték".

én nem olvasgatok konteókat meg illuminátus hülyeségeket, csak összevetem a tapasztalataimat amiket ma látok, a régi időkkel összehasonlítom amiről elődeim meséltek, meg amiről olvastam a történelmi forrásokból és kialakítom a saját véleményemet a témában.