Márkahűség sokkal inkább érzelmi alapokon működik mint objektív észérveken (mint azt viszont sokan nem vallják be maguknak vagy nem vizsgálják meg a saját döntéseik valódi mozgatórugóit).
Mindkét chipset-ből a legtöbb időszakban akad nagyon jó vétel, átlagos vétel, kevésbé jó vétel. Teszteket kell nézni, olvasni, kikérni hozzáértők véleményét és tapasztalatokat.
Kártyavásárlásnál:
El kell dönteni mire kell a kártya, be kell határolni magunknak az anyagi keretet, majd kiválasztani az elérhető típusokat. Itt bonyolítja a dolgot tovább a gyártó kiválasztása (ami már nem az AMD vagy az nVidia ahogy a kérdésben keverve lett az utóbbiakkal hanem a néhány megjelöltön kívül egy népes sereg aki a referencia kártyát átdolgozza egy "szép egyedi" modellé).
Az "esküdözés XY-ra" sokszor olyan szubjektív dolgokon alapul mint a megszokás (előző kártya is az volt vagy az alaplapom is az), a márka nevének csengése, az infós haverok véleménye a suliban, egyes tesztelők vicces mondatai amik megragadtak a fejben, stb. A márkával való szimpatizálás teljesen helyén való emberi dolog (önkifejezés is) mindaddig amíg nem csap át ésszerűtlen "fogyasztói vagdalkozásba". (tudom, hogy X-nél most 30 ezerből jobb kártyát vehetek mint Y-nál, de én aztán SOHA nem veszek X márkájú kártyát csakis Y-t!!)
Anno egy ismerősnek vittem kártyát a választást rám bízta, de visszautasította a darabot mert nem volt a dobozban játék(!) másodlagosan pedig mert a kártya "made in China" volt..